Έχουμε διαβάσει 3028 βιβλία
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Ιωάννα Ηλιάδη
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ο Ντέιβιντ Τσίμερ έχασε σε αεροπορικό δυστύχημα τη σύζυγο και τους δυο γιους του. Η οδύνη τον έχει καταβυθίσει σ’ έναν σιωπηλό κόσμο. Ένα βράδυ στην τηλεόραση πέφτει τυχαία σε μια ταινία του βωβού κινηματογράφου. Πρωταγωνιστής είναι ένας ηθοποιός ονόματι Έκτορ Μαν. Τις επόμενες ημέρες αναζητά πληροφορίες για τη ζωή και τις ταινίες του Έκτορ Μαν.
ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ

ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ

Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Teresa Driscoll
Μετάφραση
Αναστάσιος Λουδάρος
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Η Έλλα ακούει δύο νεαρούς να φλερτάρουν με δύο κορίτσια στο τρένο και αντιλαμβάνεται ότι μόλις έχουν βγει από τη φυλακή. Την επομένη η μία από τις δύο κοπέλες αγνοείται. Η ίδια βασανίζεται από τύψεις και προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ερευνητή όταν αρχίζει να δέχεται απειλητικά μηνύματα. Τα κοντινά πρόσωπα της αγνοούμενης έχουν τα δικά τους μυστικά…
ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΣΜΟΡ

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΣΜΟΡ

Εκδοτικός Οίκος
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συγγραφέας
Patricia Falvey
Μετάφραση
Στέλλα Πεκιαρίδη
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Αριστοκρατία και υπηρετικό προσωπικό. Ευγενείς και φτωχολογιά. Δύο κόσμοι, με τεράστιο χάσμα μεταξύ τους, που συνυπάρχουν στο εμβληματικό μυθιστόρημα εποχής της Patricia Falvey «Τα κορίτσια του Ένισμορ».
ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΪΝ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΪΝ

Εκδοτικός Οίκος
ΑΛΦΕΙΟΣ
Συγγραφέας
Robert Streibel
Μετάφραση
Μαριάννα Χάλαρη
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη του Έλληνα αντιστασιακού κρατουμένου στο Στάιν από το 1944 και επιζήσαντα της σφαγής της 6ης και 7ης Απριλίου 1945, Γεράσιμου Γαρνέλη, ο οποίος έζησε στο Κρεμς μέχρι τον θάνατό του. Ο συγγραφέας φέρνει στο φως για πρώτη φορά ένα ξεχασμένο γεγονός της σύγχρονης αυστριακής ιστορίας.
ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ

ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΟ
Συγγραφέας
Πόπη Αρωνιάδα
Κατηγορία
Ελληνική Λογοτεχνία
Περιγραφή
Μελόδραμα με «happy-end», πολύκοσμο σκηνογράφημα, αρχιτεκτονημένο με τα παλαιά σημεία φυγής της αναγεννησιακής ζωγραφικής, που δεν αφήνει τον αναγνώστη να χαθεί σε ηθελημένες σκοτεινιές κι επιτηδευμένες ασάφειες.
ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Εκδοτικός Οίκος
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Συγγραφέας
Άγγελος Κανιούρας
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Ποιητική σύνθεση σε δώδεκα ενότητες, που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν «εικόνες» αλλά «σκηνές» φιλοξενεί αυτό το ευ-διάθετο βιβλίο από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Η εικονοποιΐα του είναι αξιοθαύμαστη, η μελο-πλασία του ανυπέρβλητη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ