Έχουμε διαβάσει 2992 βιβλία
FACTOTUM: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

FACTOTUM: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Νίκος Μάντης
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ο Αμερικανός ποιητής, μυθιστοριογράφος και διηγηματογράφος Τσαρλς Μπουκόφσκι χαρακτηρίστηκε ως ο μεγαλύτερος ποιητής της Αμερικής. Ο ήρωας του έργου «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές» είναι ένας απένταρος μέθυσος, γυναικάς και τζογαδόρος, ο οποίος μετά βίας επιβιώνει λαμβάνοντας το επίδομα ανεργίας. O πρωταγωνιστής είναι το alter ego του συγγραφέα.
ΔΙΑΛΥΣΙΣ

ΔΙΑΛΥΣΙΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Συγγραφέας
Γιάννης Αντιόχου
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Αισθαντική γραφή, λυρική, «σωματική» θα έλεγα, με έντονη την αίσθηση της ανάμνησης ή της προσδοκίας του αγγίγματος. Το κορμί, το ανθρώπινο κορμί, βασανισμένο, πονεμένο, κλαμένο, πρωταγωνιστεί στην ποίηση του ιατρού Γιάννη Αντιόχου… Αστικά όνειρα, ονειρώξεις, παραισθήσεις, αναζήτηση νοσταλγική της αυστηρής φόρμας ενός σονέτου.
ΑΚΡΟΔΑΧΤΥΛΑ

ΑΚΡΟΔΑΧΤΥΛΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΟΛΙΣ
Συγγραφέας
Τσαμπίκα Χατζηνικόλα
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Έχουμε να κάνουμε με μια φωνή ισορροπημένη σε μια ανισόρροπη εποχή! Μια φωνή που διαθέτει καθαρότητα, λιτότητα, αμεσότητα.
Ο ΒΑΛΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ

Ο ΒΑΛΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Susanne Jansson
Μετάφραση
Γρηγόρης Κονδύλης
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Μεταφυσικό θρίλερ και αστυνομική λογοτεχνία συνδυάζονται επιτυχώς στο συγγραφικό ντεμπούτο της Σουηδής Susanne Jansson: ένα κλασικό page-turner που θα σας κρατήσει ξάγρυπνους ώσπου να το τελειώσετε.
ΜΟΡΤΙΝΑ

ΜΟΡΤΙΝΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συγγραφέας
Barbara Cantini
Μετάφραση
Γιούλη Δελιοπούλου
Κατηγορία
Παιδικό/Εφηβικό
Περιγραφή
«Μορτίνα. Μια ιστορία για να πεθάνεις από τα γέλια». Μια ξεχωριστή ιστορία με ηρωίδα ένα κοριτσάκι-ζόμπι που ζωντανεύει μέσα από τα καρτουνίστικα σχέδια του παραμυθιού.
ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΟ ΧΑΡΕΜΙ

ΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΟ ΧΑΡΕΜΙ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
Συγγραφέας
Leslie Peirce
Μετάφραση
Άννα Πλατάκη
Κατηγορία
Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη
Περιγραφή
Στο βιβλίο αναπτύσσονται δύο ευρύτερες θεματικές. Η πρώτη αμφισβητεί την ιδέα ότι ο έμφυλος διαχωρισμός, ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της παραδοσιακής ισλαμικής κοινωνίας, καταδίκαζε τις γυναίκες σε ρόλους ήσσονος σημασίας. Αντίθετα, ο διαχωρισμός των φύλων επέτρεψε τη διάρθρωση μιας ιεραρχίας ανάμεσα στις γυναίκες ανάλογης με την ανδρική.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ