Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία
ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Ειρήνη Παϊδούση
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Απίστευτα καλογραμμένο και ευφυές, ένα βιβλίο που μιλάει για τους φόνους, τη μνήμη, τις ανθρώπινες σχέσεις, τις συνθήκες της σύγχρονης Ιρλανδίας. Αυτό είναι το ντεμπούτο της Tana French με τίτλο «Στο δάσος».
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ

Εκδοτικός Οίκος
BELL
Συγγραφέας
John Connolly
Μετάφραση
Τίνα Μαθιουδάκη
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ο Τσάρλι Πάρκερ προσλαμβάνεται από τον πράκτορα Ρος για να ανακαλύψει τα ίχνη του ιδιωτικού ερευνητή Έκλουντ. Ο Πάρκερ αναζητά στοιχεία στο σπίτι του Έκλουντ κι εκεί θα ανακαλύψει έναν πίνακα με μυστηριώδεις εξαφανίσεις και δολοφονίες, με μια περίεργη σύνδεση με αναφορές για εμφανίσεις φαντασμάτων.
Ο ΜΑΙΤΡ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Ο ΜΑΙΤΡ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΚΙΧΛΗ
Συγγραφέας
Leo Perutz
Μετάφραση
Ρόζα Ιωαννίδου
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ένα αριστουργηματικό ψυχολογικό μυθιστόρημα αγωνίας και φαντασίας, που παρά το γεγονός ότι πολλοί σημαντικοί συγγραφείς και κριτικοί το έχουν χαρακτηρίσει ως αστυνομικό, είναι ένα αφήγημα που δεν μπορεί να ενταχθεί σε καμία κατηγορία.
Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Εκδοτικός Οίκος
ANGELUS NOVUS
Συγγραφέας
Pablo-De Santis
Μετάφραση
Κρίτων Ηλιόπουλος
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Σε ένα μεταφραστικό συνέδριο, σε μια έρημη παραθαλάσσια πόλη όπου ξεβράζονται θαλάσσιοι λέοντες, σύνεδροι αρχίζουν να πεθαίνουν μυστηριωδώς. Αυτοκτονία, ατύχημα ή δολοφονία;
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΟΛΙΒΙΕ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΟΛΙΒΙΕ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΟΤΑΜΟΣ
Συγγραφέας
Δημήτρης Καρακίτσος
Κατηγορία
Ελληνική Λογοτεχνία
Περιγραφή
Από τα διηγήματα αναδύεται η μορφή του Βαρθολομαίου Ολίβιε, ρεσεψιονίστ και διηγηματογράφου, που αφηγείται αδιαμφισβήτητα αληθινές ιστορίες (σελ. 37). Ιστορικά πρόσωπα –συνθέτες, λογοτέχνες, επιστήμονες–, ιστορικές περίοδοι, μυθολογία και λογοτεχνικοί ήρωες ζωντανεύουν μέσα από τη γόνιμη φαντασία του συγγραφέα σε αυτό το βιβλίο.
ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ
Συγγραφέας
Αλέξανδρος Αηδώνης
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Στα βήματα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου ο ρομαντικός Αλέξανδρος Αηδώνης εικονογραφεί χωρίς να αγιοποιεί την πριγκίπισσα Ειρήνη. Σπονδή νοσταλγίας στον βωμό περασμένων εποχών, με άλλες αξίες κι άλλα τρόπαια. Ένα βιβλίο για τους συλλέκτες «εξαιρετικών αισθημάτων».

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ