Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία
ΙΡΕΝΑ ΣΕΝΤΛΕΡ

ΙΡΕΝΑ ΣΕΝΤΛΕΡ

Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Βασιλική Κοκκίνου
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ένα βιβλίο, που αποτελεί φόρο τιμής στην Ιρένα Σέντλερ, μια νεαρή γυναίκα που, ξεγελώντας τις Αρχές, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο φυγάδευσε 2.500 παιδιά από το εβραϊκό γκέτο, διά χειρός Ζιλμπέρ Σινουέ.
AURORA

AURORA

Εκδοτικός Οίκος
ΠΟΛΙΣ
Συγγραφέας
Vincent Peillon
Μετάφραση
Μαριάννα Μαντά
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Όταν ο όμιλος “Aurora” θέτει σε εφαρμογή το σχέδιό του για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Γροιλανδίας, δεν περιμένει ότι θα συναντήσει αντίσταση από κανέναν, πόσο μάλλον από μια ομάδα βετεράνων κατασκόπων.
ΤΡΑΓΟΥΔΑ, ΑΤΑΦΟ ΠΟΥΛΙ

ΤΡΑΓΟΥΔΑ, ΑΤΑΦΟ ΠΟΥΛΙ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Συγγραφέας
Jesmyn Ward
Μετάφραση
Ιωάννα Ηλιάδη
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Το «Τραγούδα, άταφο πουλί» της Jesmyn Ward, που τιμήθηκε με το «National Book Award» το 2017, μέσα από την ιστορία μιας διαλυμένης οικογένειας που ζει στον βαθύ Νότο της Αμερικής, μιλάει για τη σκληρή –και άδικη– ιστορία όλων των μαύρων ανθρώπων της χώρας.
Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΡΤΑ

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΡΤΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Paul Halter
Μετάφραση
Τατιάνα Γαλάτουλα
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ένα κλειστό δωμάτιο. Πέντε θάνατοι. Κι ένα μυστήριο που συγκλονίζει…
ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ

ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γιάννης Γκούμας
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Γνωμικά με τη σοφία αιώνων, παραδοξολογίες που κρύβουν στυφές αλήθειες για τα απαράδεκτα της ζωής.
ΥΠΕΡΗΧΟΙ

ΥΠΕΡΗΧΟΙ

Εκδοτικός Οίκος
ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ
Συγγραφέας
Ειρήνη Γκόλτσιου
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Έκδηλος υπερ-ρεαλισμός καφκικού παράλογου. Η καρυωτακική Πολυδούρη συναντάει τον Μαγιακόφσκι. Έκδηλο το θεατρικό στοιχείο. Κινηματογραφικός σουρεαλισμός λατινοαμερικάνικου τύπου. Λογοτεχνία φυγής, αλλά κι αποκαθηλωτική εικονολατρεία της «αλλοτρίωσης» που βιώνουν οι έφηβοι πριν καταλαγιάσουν και συμβιβαστούν με το «επάρατο» σύστημα των «μεγάλων».

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ