Έχουμε διαβάσει 2968 βιβλία
ΕΔΩ ΠΑΥΛΟΣ

ΕΔΩ ΠΑΥΛΟΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
978-960-16-2951-3
Κατηγορία
Παιδικό/Εφηβικό
Περιγραφή
Ο Παύλος, ένα αγόρι γύρω στα 10, αφηγείται τις περιπέτειές του. Η στιγμή είναι κρίσιμη στη ζωή του. Η οικογένεια αποκτά νέο μέλος κι εκείνος βρίσκεται με μια «μπέμπα» για αδερφή. Σα να μην έφτανε αυτό, η οικογένεια πρέπει να μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο σπίτι, πράγμα που συνεπάγεται αλλαγή σχολείου και αποχωρισμό από τους κολλητούς.
Η ΦΩΤΙΑ

Η ΦΩΤΙΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΛΙΒΑΝΗΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Χριστιάννα Σακελλαροπούλου
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Η Αλεξάντρα Σολάριν καταφτάνει στο απομονωμένο εξοχικό της μητέρας της για να γιορτάσουν τα γενέθλιά της. Δεν βρίσκεται κανείς εκεί. Σύντομα φτάνουν διάφοροι συγγενείς και φίλοι. Με τη βοήθειά τους η Αλεξάνδρα λύνει τους γρίφους που η μητέρα της έχει αφήσει μέσα στο εξοχικό. Και όλοι μαζί αντιλαμβάνονται ότι το Παιχνίδι έχει ξεκινήσει πάλι.
ΤΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΞΕΨΥΧΑ

ΤΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΞΕΨΥΧΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΟΛΙΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γιώργος Τσακνιάς
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ο Ντέιβιντ Κέπες, καθηγητής στο πανεπιστήμιο και διάσημος παρουσιαστής πολιτιστικής εκπομπής, γνωρίζει την πανέμορφη Κονσουέλα. Η νεαρή φοιτήτρια θα αναστατώσει τη ζωή του Κέπες. Τον ωθεί σε μονοπάτια που ο ήρωας είχε διαγράψει ή δεν είχε διαβεί ποτέ.
BATMAN “HUSH”

BATMAN “HUSH”

Εκδοτικός Οίκος
DC
Συγγραφέας
Κατηγορία
Comics
Περιγραφή
Το Batman “Hush” είναι ίσως μια από καλύτερες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει για τον ήρωα μας. Η πλοκή αφορά ένα δαιμόνιο παιχνίδι μυστηρίου που στήνεται γύρω από τον Batman, μετά από την επιτυχημένη του προσπάθεια να σώσει ένα παιδί που είχε πέσει θύμα απαγωγής. Στην συνέχεια παλιοί εχθροί, γρίφοι και αναπάντητα ερωτήματα στήνονται σαν πιόνια σε σκακιέρα, καλώντας τον μεγαλύτερο ντετέκτιβ του κόσμου να παίξει το πιο κρίσιμο παιχνίδι της ζωής του.
ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ

ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Παιδικό/Εφηβικό
Περιγραφή
Σ’ ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό, εκεί που ετοιμάζονται να συνεδριάσουν οι G8, καταφτάνει κουνιστός και λυγιστός ο Αϊ-Βασίλης. Δεν έχει έρθει να κάνει τα μπανάκια του κάτω από τους κοκκοφοίνικες, αλλά γιατί έλαβε ένα μήνυμα από την Κοραλλένια να δωρίσει ένα όνομα στο νησί στο οποίο οι ισχυροί του κόσμου σχεδιάζουν να κάνουν πυρηνικές δοκιμές.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Εκδοτικός Οίκος
ΚΡΙΤΙΚΗ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή
Ο Θέμης Λαζαρίδης με αρετή και τόλμη όχι μόνο απαριθμεί τις πληγές της ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης καταγράφοντας την υπάρχουσα σημερινή κατάσταση, αλλά προτείνει και τη λύση τους με βάση τη λειτουργία των άλλων πανεπιστημίων της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ