Έχουμε διαβάσει 2992 βιβλία
ΨΕΜΑ

ΨΕΜΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΠΥΡΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Βάσω Συνοδινού
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Η εβδομηντάχρονη ανθρωπολόγος Ισαβέλ ταξιδεύει στη ζούγκλα της Γουατεμάλας, όταν από μια σύμπτωση θεωρείται νεκρή. Έχοντας μελετήσει πολλά τελετουργικά θανάτου και πένθους, βρίσκεται στη θέση να πρέπει να παρατηρήσει το δικό της "θάνατο". Αποφασίζει να παραμείνει στη Γουατεμάλα και δεν ενημερώνει τους δικούς της ανθρώπους.
WORLD WAR HULK: PROLOGUE

WORLD WAR HULK: PROLOGUE

Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
Comics
Περιγραφή
Πριν από ενάμιση χρόνο οι Illuminati τον εξόρισαν στο βαθύ διάστημα. Εκεί άρχισε μια νέα ζωή, μέχρι που του την στέρησαν. Τώρα πιο θυμωμένος από ποτέ ο Hulk κατευθύνεται στην Γη, μόνο με μια σκέψη : την απόλυτη εκδίκηση. Ποιος θα τολμήσει να σταθεί απέναντι από τον πράσινο καταστροφέα και να τον σταματήσει ;
Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ

Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Έφη Κορομηλά
Κατηγορία
Επιστήμες του ανθρώπου
Περιγραφή
Στο βιβλίο «Η μοναξιά στον εικοστό πρώτο αιώνα», η δρ Marie-France Hirigoyen καταγράφει και αποκωδικοποιεί τη μοναξιά του ατόμου και τις κοινωνικές τάσεις της εποχής μέσα από το έμπειρο μάτι της και τις μαρτυρίες ασθενών της.
ΟΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ

ΟΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΠΑΡΗΣ
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή
Παρίσι, εποχή του μεσοπολέμου: σαράντα πρόσωπα που ανήκουν στον κύκλο των σουρεαλιστών (ανάμεσά τους διάσημα ονόματα όπως οι Andre Breton, Louis Aragon, Max Ernst και Paul Eluard), μιλούν για το σεξ χωρίς κανένα ταμπού και διερευνούν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, εκθέτοντας σε ''κοινή θέα'' τις προσωπικές τους εμπειρίες και προτιμήσεις.
ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ

ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ

Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΠΤΥΧΟ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Παιδικό/Εφηβικό
Περιγραφή
Ένα βιβλίο με σύγχρονα νανουρίσματα, ιστορίες που τις λες τραγουδιστά και ευχαριστιέσαι κι εσύ την επαφή με το παιδί την πιο ευαίσθητη, γι΄αυτό, ώρα: την ώρα πριν τον ύπνο. Τραγουδιστές ιστορίες που παρακολουθούν τη ζωή του παιδιού από την ώρα της γέννησής του έως τη στιγμή που θα κάνει τα πρώτα του βήματα.
Η ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΡΩΤΑ

Η ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΡΩΤΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΕΛΥΤΡΟΝ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια ποιητική συλλογή, όπου κεντρικό θέμα είναι ο Έρωτας με προβολή μια συγκεκριμένη γυναίκα, που αποτελεί και την πηγή έμπνευσης του ποιητή.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ