Έχουμε διαβάσει 2992 βιβλία
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΠΙΛΙΕΤΟ
Συγγραφέας
Samuel Beckett
Μετάφραση
Γιάννης Θηβαίος
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή
Υποδειγματική αναδημιουργική μετάφραση, άξια για βραβείο. Ο Γιάννης Θηβαίος κατέχει τόσο καλά την ελληνική ΚΑΙ γαλλική γλώσσα που το μετάφρασμά του αποκτά αξία πρωτογενούς θα έλεγα δημιουργίας. Γιάννη Θηβαίε, αξίζεις το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης για αυτή σου τη δουλειά και για το σύνολο του έργου σου.
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΟΥΒΙ

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΟΥΒΙ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Γρηγόρης Κονδύλης
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Η ζωή της 32χρόνης Φει βοηθά τη συγγραφέα να εκφράσει την άποψή της για την καταπολέμηση των κατεστημένων στερεοτύπων στους ρόλους των φύλων, να τοποθετηθεί ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις και προκαταλήψεις γενικότερα. Το βιβλίο απευθύνεται πρωτίστως στις γυναίκες όλου του κόσμου.
ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΟΥ

ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΟΥ

Εκδοτικός Οίκος
ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Παιδικό/Εφηβικό
Περιγραφή
Οι ζοφερές ημέρες της Κατοχής, που ο ουρανός σκοτείνιασε και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική κάνουν τις συνθήκες διαβίωσης ολοένα και δυσκολότερες. Ο μικρός γίνεται σαλταδόρος κλέβοντας ψωμί από τις καρότσες των γερμανικών φορτηγών. Όμως, εκείνο που διατηρεί ζωντανό το αίσθημα της απελευθέρωσης είναι το θέατρο σκιών.
ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Marisha Pessl
Μετάφραση
Χίλντα Παπαδημητρίου
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Μετά το αριστουργηματικό «Το τελευταίο αίνιγμα», η Αμερικανίδα συγγραφέας επιστρέφει με ένα μεταφυσικό και ψυχολογικό θρίλερ, που περιέχει επίσης στην πλοκή του ένα αστυνομικό μυστήριο αλλά ένα ταξίδι στον χρόνο.
ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΓΕΛΟΥΣΕ

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΓΕΛΟΥΣΕ

Εκδοτικός Οίκος
ΣΑΪΤΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Παιδικό/Εφηβικό
Περιγραφή
«Το δέντρο που γελούσε» της Κατερίνας Αναγνώστου μιλάει στα παιδιά για τη συλλογικότητα, τη βοήθεια, την ομαδική δουλειά, την αλληλεγγύη και πολλά άλλα. Ενώ η εικονογράφησή του είναι απλά μαγική.
ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΚΕΔΡΟΣ
Συγγραφέας
Maggie Rainey-Smith
Μετάφραση
Μαρία Καλλίθρακα-Μοσχοχωρίτου
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Μια Νεοζηλανδή συγγραφέας, η Maggie Rainey-Smith, μέσα από την εξαιρετικά καλογραμμένη ιστορία της ηρωίδας της, γράφει για την Ελλάδα και μιλάει για την Ιστορία της, για το «τι εστί Έλληνας».

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ