Έχουμε διαβάσει 2986 βιβλία
Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΜΑΤΙΑ ΠΑΣΚΑΛ

Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΜΑΤΙΑ ΠΑΣΚΑΛ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Δήμητρα Δότση
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
«Ο Μακαρίτης Ματία Πασκάλ» είναι η πρώτη μεγάλη «μεταμόρφωση» της λογοτεχνίας των αρχών του 20ού αιώνα προσεγγίζοντας το αφηγηματικό παράλογο. Ο Ματία Πασκάλ περνά μια βαρετή ζωή στην επαρχία. Όταν κηρύσσεται εσφαλμένα νεκρός, μετακομίζει σε άλλη πόλη και ξεκινά από την αρχή. Η αφήγηση διακρίνεται για τα έντονα θεατρικά στοιχεία της.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΟΛΙΣ
Συγγραφέας
Eric Vuillard
Μετάφραση
Μανώλης Πιμπλής
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ο Χίτλερ ζητά τη συνδρομή επιφανών επιχειρηματιών της Γερμανίας για να κερδίσει τις εκλογές. Στις 5 Μαρτίου 1933 ο Χίτλερ αναλαμβάνει την εξουσία. Η πολιτική κατευνασμού των Συμμάχων απέτυχε παταγωδώς.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ Σ' ΤΑ ΔΩΣΩ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ Σ' ΤΑ ΔΩΣΩ

Εκδοτικός Οίκος
ΩΚΕΑΝΟΣ
Συγγραφέας
Dolores Redondo
Μετάφραση
Ειρήνη Οικονόμου
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Η Ντολόρες Ρεντόντο γράφει και παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό ένα μυθιστόρημα ιδιαίτερο, καθηλωτικό, που όσο γυρνούν οι σελίδες του, η αγωνία κορυφώνεται.
ΜΕ ΤΟ Π ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

ΜΕ ΤΟ Π ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΑΩ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Σε ένα συλλογικό βιβλίο σαν κι αυτό οι φωνές συμπλέκονται και συμπλέουν, οι εντυπώσεις ενισχύουν η μία την άλλη σε ένα αρμονικό γενικά σύνολο, παρά τις δομικές αντιθέσεις. Το βιβλίο δημιουργήθηκε με αφορμή ένα ποιητικό δρώμενο από την ομάδα «Νήματα Μνήμης» που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με την τρίτη ηλικία.
Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΟΤΕ

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΟΤΕ

Εκδοτικός Οίκος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας
Koethi Zan
Μετάφραση
Έφη Τσιρώνη
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Δύο κορίτσια που επέζησαν από ένα ατύχημα, φτιάχνουν τη «Λίστα των Ποτέ», με όλους τους πιθανούς κινδύνους και πώς να τους αποφύγουν. Και όμως, θα βρεθούν παγιδευμένες σε ένα υπόγειο για τρία χρόνια… Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που συνδυάζει το αστυνομικό μυστήριο με την ψυχογραφία.
ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΦΩΛΙΑ

ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΦΩΛΙΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Συγγραφέας
Κλεοπάτρα Λυμπέρη
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Εμμέσως αυτο-αναφορικά ποιήματα για την ποίηση, αλλά όχι και κατ’ ανάγκην «ποιήματα ποιητικής». Φιλοσοφικοί στοχασμοί για τα μεγάλα προβλήματα της Ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένης της Ποιήσεως. Κλεοπάτρα Λυμπέρη, μία σύγχρονη ποιήτρια που ακροβατεί κι ισορροπεί πατώντας σε μίτους της Αριάδνης και πάνω στα δίχτυα ασφαλείας των προγενεστέρων…

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ