Έχουμε διαβάσει 2968 βιβλία
CLAYMORE

CLAYMORE

Εκδοτικός Οίκος
VIZ MEDIA
Συγγραφέας
Κατηγορία
Comics
Περιγραφή
Σε έναν κόσμο όπου τέρατα, τα οποία αποκαλούνται Yoma, σκοτώνουν αθώους ανθρώπους για να τραφούν, η μόνη λύση είναι οι πολεμίστριες Claymore, μισές άνθρωποι, μισές Yoma, που μπορούν να τα σκοτώσουν. Όμως η οργάνωση τους περιτριγυρίζεται από πολλά μυστικά, τα οποία μπορούν να ανατρέψουν την ισορροπία του κόσμου.
ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΝΤΕΝΙΣΟΒΙΤΣ

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΝΤΕΝΙΣΟΒΙΤΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΑΠΥΡΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Το βιβλίο του νομπελίστα Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, αν και έχει τη μορφή λογοτεχνικού έργου, είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας για τα σταλινικά γκουλάγκ: τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας όπου οι πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος (ανάμεσά τους και ο Σολζενίτσιν) ''αναμορφώνονταν'', δουλεύοντας μέχρις εξοντώσεως σε απάνθρωπες συνθήκες.
ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΥΛΙΞΕΙ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ

ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΥΛΙΞΕΙ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΛΑΝΙ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Μυρσίνη Γκανά
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ο συγγραφέας, ξεκινώντας από τα πρώιμα παιδικά του χρόνια, αναπολεί τις ημέρες και την πορεία της ζωής του με καυστικό, σαρκαστικό και καθ’ όλα διασκεδαστικό τρόπο.
Η ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΜΟΥΣΑ

Η ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΜΟΥΣΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Απόδοση: Γιάννης Αντιόχου
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή
Η μικρή αλλά ιδιαίτερα καλαίσθητη αυτή ποιητική συλλογή περικλείει το βίο και επιλεγμένα ποιήματα επτά Αμερικανών αυτόχειρων ποιητών. Η πιο γνωστή στο ελληνικό κοινό είναι η Σίλβια Πλαθ (και λιγότερο η Ανν Σέξτον), ενώ οι Βάτσελ Λίντσεϊ, Χάρολντ Κρέιν, Σάρα Τίσντεϊλ, Ράνταλ Τζάρελ και Τζον Μπέριμαν παραμένουν άγνωστοι και αμετάφραστοι στη χώρα μας.
Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Εκδοτικός Οίκος
GEMA
Συγγραφέας
Κατηγορία
Παιδικό/Εφηβικό
Περιγραφή
Ένα πάνχοντρο ροζ ιπποποταμάκι που δεν το ήθελε κανείς και κάνοντας μια μέρα τραμπολίνο έσκασε στη γη, τη διαπέρασε και βγήκε στην Κίνα. Μια γαλάζια μαργαρίτα με πορτοκαλί γύρη, μοναδική και μοναχική σ’ έναν όμορφο κήπο, που κινδύνευε να μαραζώσει από τη μοναξιά. Αυτοί και άλλοι ήρωες αναζητούν το δρόμο προς τους άλλους, την αποδοχή και τη φιλία.
Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ - ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΠΕΣΣΟΑ

Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ - ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΠΕΣΣΟΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
εισ-ανθολόγηση: Γιάννης Σουλιώτης
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή
Ο Γιάννης Σουλιώτης στο βιβλίο ''Φερνάντο Πεσσόα, Κ. Π. Καβάφης'', παραθέτει αρχικά τα χρονολογικά σημεία της ζωής και του έργου των δύο ποιητών. Έπειτα κάνει δύο, αντίστοιχα, εισαγωγές. Μας αναφέρει την πορεία της ζωής τους, τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. Παραθέτει τα ποιήματά τους και τα κοινά τους στοιχεία.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ