Έχουμε διαβάσει 2974 βιβλία
AXE COP BAD GUY EARTH #1

AXE COP BAD GUY EARTH #1

Εκδοτικός Οίκος
DARK HORSE COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
Comics
Περιγραφή

Τι γίνεται όταν ένα εξάχρονο αγόρι δημιουργεί ιστορίες και ο τριαντάχρονος αδελφός του αποφασίζει να τις μετατρέψει σε ένα webcomic; Μα το Axe Cop, φυσικά! Τρελό γέλιο, απίστευτες περιπέτειες και φαντασία που η Dark Horse αποφάσισε να εκδώσει σε μια μινι-σειρά τριών τευχών.

ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΗΔΕΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ

ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΗΔΕΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΣΑΒΒΑΛΑΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Παιδικό/Εφηβικό
Περιγραφή

Μια παρέα απίθανων πιτσιρικάδων που μπλέκουν σε μικρές καθημερινές περιπέτειες στο σχολείο. Ένα σχολείο που προσπαθεί να δώσει «κάτι παραπάνω» στους μαθητές, ευκαιρίες για μουσειακή εκπαίδευση, συλλογικές δράσεις για κοινωφελείς σκοπούς, εμπειρίες «βιωματικής μάθησης». Ένας ήρωας, ο Μπερτόδουλος, που λατρεύει το ποδόσφαιρο και μισεί τα Μαθηματικά.

ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΙΗΣΗ

ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΠΟΙΗΣΗ

Εκδοτικός Οίκος
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή

Ένα βιβλίο γεμάτο στίχους που κοιτάζουν νοσταλγικά το παρελθόν, αγωνιούν και γεύονται το παρόν και προσδοκούν με δέος το μέλλον. Ποιήματα γεμάτα φρεσκάδα που ταξιδεύουν στον κόσμο με πεποίθηση οικουμενική, πηδούν στο χρόνο για να δηλώσουν την ανάγκη της ιστορίας στο σύγχρονο άνθρωπο, εξωτερικεύουν τα μύχια συναισθήματα για το μεγαλείο του έρωτα.

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΕΣΤΙΑ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Λίνα Σιπητάνου
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή

Η περιφρόνηση και η απέχθεια που εμπνέουν στη δημόσια σκηνή υπήρξε η αφορμή για την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ δύο ανδρών, «σκανδάλων» για τον δημόσιο γαλλικό βίο. Ο συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ και ο φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί απολογούνται ο ένας στον άλλον για το δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι τους κατηγορούν και να είναι αυτοί που είναι.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ (ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ) ΚΑΚΙΑΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑΣ

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ (ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ) ΚΑΚΙΑΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑΣ

Εκδοτικός Οίκος
SUSAETA
Συγγραφέας
Κατηγορία
Παιδικό/Εφηβικό
Περιγραφή

Η Σταχτοπούτα ετοιμάζει τους γάμους της στο παλάτι, ενώ η κακιά μητριά και οι δυο ετεροθαλείς αδερφές της, η Μίλντρεντ και η Αγκάθα, φυτοζωούν μέσα σε ένα βρώμικο σπίτι, ατημέλητες, άσχημες, ανεπρόκοπες, τεμπέλες και μοχθηρές. Η Μίλντρεντ όμως αρχίζει να κουράζεται από την απραξία και τη μοχθηρία.

Η ΔΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ

Η ΔΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Ελληνική Λογοτεχνία
Περιγραφή

Ξαναδιάβασα με νοσταλγία αυτά τα γοητευτικά πρωτόλεια και τα βρήκα ακόμα και σήμερα προκλητικά, τόσο ως προς τις προθέσεις όσο και ως προς τις αισθητικές επιλογές του σημαντικού μας λογοτέχνη, που είναι, μετά τον Καζαντζάκη, ο πιο πολυμεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ