Έχουμε διαβάσει 2920 βιβλία
Η ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ...ΤΗ ΒΙΔΑ

Η ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ...ΤΗ ΒΙΔΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΑΓΚΥΡΑ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Παιδικό/Εφηβικό
Περιγραφή

Η Βόμβη είναι μια μικρή χειροβομβίδα που γεννήθηκε αλλιώτικη από τις άλλες. Είναι… πασιφίστρια. Αγαπά την ειρήνη, δε θέλει να προκαλέσει τον θάνατο σε κανέναν, δε θέλει να εκπληρώσει τον προορισμό της. Μήπως μπορεί να αλλάξει η ίδια τον προορισμό της; Ταξιδεύει στον κόσμο, συναντά «φίλους», ζακέτες, βιολέτες, τρομπέτες και μαριονέτες.

Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Ελληνική Λογοτεχνία
Περιγραφή

Μετά τη Μεταπολίτευση, ένας νεαρός συλλαμβάνεται και οδηγείται στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Κατηγορείται ότι συμμετείχε στην απαγωγή ενός βιομήχανου, χωρίς ουσιαστικά κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Το μόνο που έκανε ήταν να περιμένει σε ένα παρκάκι την αγαπημένη του –κόρη Πτεράρχου-, που αργούσε και μάλλον θα τον είχε στήσει.

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΕΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΕΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Ποίηση
Περιγραφή

''Ένα λιοντάρι που τινάζει από τη χαίτη του τη σκόνη του κόσμου'' κατοικεί μέσα στην ποίηση της Μαρίας Κατσοπούλου: αιμοβόρο, κουρασμένο και μοναχικό. Αλλά αληθινό - με τα σημάδια από τις μάχες της επιβίωσης, όχι πέτρινο.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκδοτικός Οίκος
ΚΡΙΤΙΚΗ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Management
Περιγραφή

Ένα βιβλίο για τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη δημόσια διοίκηση, από μια λαμπρή επιστήμονα, διδάκτορα της Σορβόνης κι αποφοίτου της Γαλλικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (της περίφημης Ε.Ν.Α).

AT THE MOUNTAINS OF MADNESS

AT THE MOUNTAINS OF MADNESS

Εκδοτικός Οίκος
STERLING PUBLISHING
Συγγραφέας
Κατηγορία
Comics
Περιγραφή

Οι επιστήμονες από την αποστολή του Πανεπιστημίου Μισκατόνικ νόμιζαν ότι η ανεμοδαρμένη Ανταρκτική ήταν ένα αχανές πεδίο χωρίς ζωή. Όταν όμως βρίσκουν απολιθώματα από περίεργα και αγνώστου προελεύσεως πλάσματα, καθώς και σκαλισμένες πέτρες εκατομμυρίων χρόνων, θα οδηγηθούν στην ακατονόμαστη και γεμάτη τρόμο πόλη των Αρχαίων Παλαιών.

SUPERMAN: EARTH ONE

SUPERMAN: EARTH ONE

Εκδοτικός Οίκος
ANUBIS
Συγγραφέας
Μετάφραση
Χρήστος Βλάχος
Κατηγορία
Comics
Περιγραφή

Οι απαρχές ενός από τους πιο αγαπημένους υπερ-ήρωες, του Σούπερμαν. Ο Κλαρκ Κεντ προσπαθεί να βρει τι θέλει να κάνει και ποιος πραγματικά είναι. Στην αναζήτηση αυτή θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του και ένα διαβολικό εχθρό, ο οποίος τον αναζητά μανιωδώς. Για να τον ανακαλύψει δεν θα διστάσει αν χρειαστεί να καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ