Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
Ο Ευγένιος Τριβιζάς, γνωστός "παραμυθάς" και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με γνωστή αλυσίδα καφέ, κυκλοφόρησαν το παιδικό βιβλίο "Το χωριό της χαράς".
Περισσότερα

Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός δημιουργίας, γίνεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα: 24 Hours Comics day. Οι μετέχοντες δημιουργούν ένα comic μέσα σε 24 ώρες.

Περισσότερα
Έγινε η παρουσίαση του 4ου κύκλου σεμιναρίων του ΕΚΕΒΙ, στα γραφεία του, στην οδό Αθ. Διάκου, στην Ακρόπολη.
Περισσότερα
Παίρνουμε συνέντευξη από μια ιδιαίτερη περίπτωση συγγραφέα, την  Κωντσταντίνα Δελημήτρου, πρώην ψιλικατζού, blogger ενός από τα πιο γνωστά "παλιά blogs", πριν γίνουν μόδα, την εποχή που κάλυπταν ανάγκες.
Περισσότερα
Ανοικτή Πρόσκληση από το ΕΚΕΒΙ( Εθνικό Κέντρο Βιβλίου).
Περισσότερα

Η συντάκτρια του Diavasame.gr Ελένη Σβορώνου, παρουσίασε το νέο της παιδικό βιβλίο, με ήρωα τον γνωστό από προηγούμενα΄βιβλία της, Τζιτζικο-Περικλή. Ένα βιβλίο, με οικολογικά μηνύματα, δοσμένα με πολύ έξυπνο και καθόλου "διδακτικό", τρόπο.

Περισσότερα
Ο πρώτος διαγωνισμός συγγραφής, από το Diavasame.gr, είναι ένας διαγωνισμός διηγήματος Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Λήξη υποβολής διηγημάτων ή Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007
Περισσότερα

Ένα άρθρο για τις φετινές απώλειες ζωών και τις καταστροφές του φυσικού πλούτου της χώρας μας.
Γράφει η συντάκτριά μας Ελένη Σβορώνου, που είναι και η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της WWF Ελλάς.

Περισσότερα

Συνέντευξη με τη γνωστή συγραφέα παιδικών, και όχι μόνον, βιβλίων, η οποία είναι υποψήφια για το διεθνές βραβείο Andersen. Η συνέντευξη δόθηκε στον συντάκτη μας Γιώργο Πιπερόπουλο.

Περισσότερα

Μια συνέντευξη με τον γνωστό, για την ιδιαίτερη τεχνοτροπία του, ζωγράφο/εικονογράφο παιδικών βιβλίων, που είναι υποψήφιος για το Διεθνές βραβείο Άντερσεν. Η συνέντευξη δόθηκε στον συντάκτη μας Γιώργο Πιπερόπουλο.

Περισσότερα

Βραβεύτηκαν οι καλύτερες λογοτεχνικές μεταφράσεις από τις πέντε "μεγάλες" γλώσσες της Ευρώπης.

Περισσότερα
Συνέντευξη του συντάκτη μας Γιώργου Πιπερόπουλου με ένα από τα γνωστά ονόματα της Ελληνικής Λογοτεχνίας, με πολυετή προσφορά στο χώρο. Συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, συνεργάτης περιοδικών, ραδιοφώνου (Γ Πρόγραμμα), και της κρατικής τηλεόρασης
Περισσότερα
Στη Θεσσαλονικη, απο τις 17 έως και τις 20 Μαϊου, και για 4η συνεχή χρονιά, με εκατοντάδες περίπτερα και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.
Περισσότερα

Άνοιξε τις πύλες της η 30η έκθεση βιβλίου στην Αθήνα, 3-13 Μαίου.

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ