Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
Το όνομα του Ρόδου, είναι μεταξύ των βιβλίων που έγιναν ταινίες. Διαβάστε το άρθρο του συντάκτη μας Στέφανου Ξένου με παράλληλες ματιές. Στο βιβλίο, αλλά και στην ταινία.
Περισσότερα

Ένα άρθρο από την συντάκτριά μας Ευμορφία Ζήση γύρω από το βιβλίο και του βεβαιωμένου χαρακτηριστικού της εποχής μας, την ....οθόνη!

Περισσότερα

Ένα άρθρο της από την συντάκτριά μας Βασιλική Χρίστη, αφιερωμένο στον Ζυλιέν Γκρακ που έφυγε γαι το μεγάλο ταξίδι τον περασμένο Δεκέμβρη.

Περισσότερα

Η σειρά άρθρων μας του συντάκτη μας Στέφανου Ξενου, με γενικό τίτλο "Βιβλία που έγιναν ταινίες", και θα δημοσιεύονται στις 10 κάθε μήνα, αρχίζει με το βιβλίο "Το άρωμα".

Περισσότερα
Διαβάστε το άρθρο της συντάκτριάς μας Αγγέλας Γαβρίλη για την Αμερικανίδα ποιήτρια και συγγραφέα Σύλβια Πλαθ η οποία ενσαρκώνει απόλυτα το αρχέτυπο της ρομαντικής ηρωίδας - επέλεξε να καεί παρά να σβήσει.
Περισσότερα

Ένα απάνθισμα επιστολών από τα μέλη του Diavasame προς την συντακιτική ομάδα του.

Περισσότερα
Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του τρίτομου έργου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ της βραβευμένης πρόσφατα με Κρατικό βραβείο, Μαρίας Αγγελίδου.
Περισσότερα

Ένα άρθρο του συντάκτη μας Στέφανου Ξένου γύρω απο τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μεταξύ των δυο μορφών παρουσίασης μαις ιστορίας. 

Περισσότερα
Το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στην ανακοίνωση των βραβείων Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του 2006.
Περισσότερα

Ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας "πέρασε" στην άλλη πλευρά. Διαβάστε το σχετικό άρθρο από την συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη.

Περισσότερα
Βρήκαμε τον γνωστό κριτικό και συγγραφέα Κώστα Κατσουλάρη και του θέσαμε μερικές (πιστεύουμε όχι κλασικές) ερωτήσεις. Νομίζουμε πως αξίζει να τις διαβάσετε.
Περισσότερα

Ενθουσιασμένοι από την αφήγηση μιας σπουδασμένης στο παραμύθι αφηγήτριας, σκεφτήκαμε πως αφού δεν βρίσκουμε γιαγιάδες να μας μιλήσουν για εκείνο τον τρόπο αφήγησης που τα ζωντανεύει όλα, καλό θα ήταν να μας πεί εκείνη.

Περισσότερα

Το τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ (Νο 479) μόλις κυκλοφόρησε και καλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, ως μικρή πρόγευση του εορταστικού τεύχους του περιοδικού, που θα κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου.

Περισσότερα
Παίρνουμε συνέντευξη από τον Can Eryumlu, "γείτονα" της απέναντι παραλίας, και συγγραφέα του βιβλίου Καλημέρχαμπα Σμύρνη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΑ. Η συνέντευκη δόθηκε στον συντάκτης μας Γιώργο Πιπερόπουλο.
Περισσότερα

Απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η απονομή στην Ντόρις Λέσινγκ ήταν μια μεγάλη έκπληξη για όλους...

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ