Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία

Με την συμπαράσταση της αλυσίδας βιβλιοπωλείων ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, κυκλοφόρησε το βιβλίο ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΒΗΜΑΤΑ, που περιλαμβάνει τα 12 βραβευθέντα διηγήματα στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ Diavasame.gr. Διαβάστε από που και πως μπορείτε να το προμηθευτείτε.

Περισσότερα
Βρεθήκαμε στην παρουσίαση της σειράς βιβλίων με γενικό τιτλο Βίοι Αγίων - υπόγειες διαδρομές, από τον εκδοτικό οίκο ΗΛΕΚΤΡΑ, και σας μεταφέρουμε όσα έγιναν εκεί.
Περισσότερα

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη και ο συντάκτης μας Γιώργος Πιπερόπουλος παίρνουν συνέντευξη από την Tantz Aerine, συγγραφέα του βιβλίου Η τέχνη της πέπλωσης.

Περισσότερα
Στην σειρά των άρθρων του συντάκτη μας Στέφανου Ξένου, "βιβλία που έγιναν ταινίες", αυτό το δεκαπενθήμερο γίνεται αναφορά στην ταινία που άρχισε να προβάλλεται πρόσφατα.
Περισσότερα

Την Τετάρτη 20/2/2008 έγινε η απονομή των βραβείων στους συγραφείς των διηγημάτων που πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος του Diavasame.gr

Περισσότερα

Ανακοίνωση για την τελετή Βράβευσης των 12 πρώτων διηγημάτων στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα
Βρεθήκαμε στην  παρουσίαση του βιβλίου ΚΑΥΤΟ, τίτλο των εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ, και σας μεταφέρουμε τα όσα είδαμε και ακούσαμε..
Περισσότερα

Η συντάκτριά μας Ευμορφία Ζήση γράφει αυτό το άρθρο, συνοψίζοντας όσα είδε, και όσα θα έβλεπε όποιος διάβαζε τα τρία βιβλία που παρουσίασε εκείνη, από μια διαφορετική όμως σκοπιά παρατήρησης.

Περισσότερα

Ένα άρθρο περιήγησης στον έρωτα τον λογοτεχνικό, από την συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη.

Περισσότερα

Στη σειρά των άρθρων μας με θέμα "βιβλία που έγιναν ταινίες", ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος γράφει για το "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας".

Περισσότερα

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του βιβλίου Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΣΑΚΜΑΚΗ του συγγραφέα Κώστα Καλατζή, από τις εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΑ, και σας μεταφέρουμε τα όσα είδαμε.

Περισσότερα

Συνεπείς στην τήρηση των ημερομηνιών, αν και το έργο της επιλογής ήταν δύσκολο, ανακοινώνουμε τη λίστα με τα δώδεκα διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο.

Περισσότερα
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια έκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο για το παιδί.
Περισσότερα

Η συντάκτριά μας Αφροδίτη Δημοπούλου σκιαγραφεί την Ιρλανδική Λογοτεχνία. Το άρθρο της ελπίζουμε να λειτουργήσει σαν μια μικρή πηγή πληροφόρησης, αλλά και προετοιμασίας για το αφιέρωμα μας την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008.

Περισσότερα
Η βραβευμένη στις 14/01/2008 με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος Ελένη Λαδιά συναντάει την συντάκτριά μας Τούλα Ρεπαπή για μια αποκλειστική συνέντευξη.
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ