Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
Παρουσίαση του βιβλίου ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΒΑΝΑΣ

Σας μεταφέρουμε τα όσα έγιναν προχτές στο club Cubanita κατά την παρουσίαση του βιβλίου Ημερολόγιο Αβάνας από τις εκδόσεις Ηλέκτρα.

Περισσότερα
Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΩΔΩΝ
Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη βρέθηκε στο θέατρο Μεταξουργείο και μας λέει τις εντυπώσεις της από την πραγματικά ιδιαίτερη θεατρική παράσταση που παρακολούθησε. Αξίζει να αναφερθεί πως η ίδια συντάκτης μας είχε δημοσιεύσει και την κριτική της για το βιβλίο Ο γυάλινος κώδων της Σύλβια Πλάθ, στο οποίο βασίστηκε και η παράσταση.
Περισσότερα
ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI, Το βιβλίο και η ταινία
Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος στην σειρά των άρθρων μας βιβλία που έγιναν ταινίες, γράφει για το βιβλίο Κώδικας Da Vinci. Το άρθρο αυτό είναι και το τελευταίο της περιόδου. Θα συνεχίσουμε την σειρά με νέες ταινίες, από Σεπτέμβρη.
Περισσότερα
ΜΑΗΣ ΤΟΥ '68 ή Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη γράφει για τον Μάη του 1968 που, ακριβώς σαράντα χρόνια πίσω, συντάραξε την Γαλλία και μαζί με άλλα γεγονότα, μεγάλης σημασίας εκείνης της χρονιάς, επηρέασε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα
Συντέντευξη με τον συγγραφέα Γιώργο Καπράνο
Ο συντάκτης και Adminnistrator του site μας, Γιώργος Πιπερόπουλος, «ανακρίνει» τον συγγραφέα Γιώργο Καπράνο, δημιουργό του μυθιστορήματος Φλογισμένοι Δρόμοι, που εξελίσσεται με φόντο τα πραγματικά ιστορικά πλαίσια μιας επώδυνης εποχής για τη χώρα μας.
Περισσότερα
Η ΒΕΝΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ ΓΟΥΙΝΤΕΡΜΙΡ

Στην σειρά των άρθρων μας "Βιβλία που έγιναν ταινίες", ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος, γράφει τις εντυπώσεις του για το βιβλίο/ταινία, Η ΒΕΝΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ ΓΟΥΙΝΤΕΡΜΙΡ.

Περισσότερα
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ Diavasame.gr

Συμπληρώσαμε ένα χρόνο και επ' ευκαιρία της ..επετείου, γράψαμε δυο λόγια για αυτό το διάστημα, αλλά και για σας!

Περισσότερα
Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος γράφει για την μεταφορά του βιβλίου στην οθόνη και μας λέει τα συμπεράσματά του.  
Περισσότερα

Όσοι έχετε γραφτεί ώστε να λαμβάνετε τα νέα μας και δεν παραλάβατε την επιστολή της 17/4/08, διαβάστε τι πρέπει να κάνετε  ώστε να την παραλαμβάνετε κανονικά.

Περισσότερα
Στη σειρά των άρθρων μας "βιβλία που έγιναν ταινίες", ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος γράφει για την "Εξιλέωση".
Περισσότερα
Διαβάστε το άρθρο της Αγγέλας Γαβρίλη για δυο γνωστούς και βραβευμένους εικονογράφους παιδικών βιβλίων. Παπατσαρούχας και Svetlin.
Περισσότερα
Διαβάστε το άρθρο του Στέφανου Ξένου για την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του βιβλίου του Κόρμακ Μακάρθυ.
Περισσότερα
Η συντάκτης μας Βασιλική Χρίστη βρέθηκε στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτιούτου και μας μεταφέρει τα όσα έγιναν εκεί σαν αφιέρωμα στον Κορνήλιο Καστοριάδη και στο πρόσφατο βιβλίο του "Η Ελληνική ιδιαιτερότητα".
Περισσότερα

Διαβάστε την επιστολή του πρέσβη της Ιρλανδίας προς το Diavasame.gr, αλλά και το πως παρουσιάστηκε το αφιέρωμά μας στην Ελληνο-Ιρλανδική κοινότητα μέσω του εντύπου της.

Περισσότερα
Διαβάστε το άρθρο του Στέφανου Ξένου για την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη του βιβλίου του Φίλιπ Πούλμαν.
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ