Έχουμε διαβάσει 2842 βιβλία
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η συντάκτριά μας Βασιλική Χρίστη, δημοσιογράφος, επισκέφτηκε επανειλημμένα το 37ο Φεστιβάλ βιβλίου στην Διονυσίου Αεροπαγίτου (12-28 Σεπτεμβρίου) και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της.

Περισσότερα
Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

Η συντάκτριά  μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, επισκέφτηκε την έκθεση Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ στο μουσείο της Κυκλαδικής Τέχνης (μέχρι 20 Οκτωβρίου) και γράφει τις εντυπώσεις της.

Περισσότερα
2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Μετά την επιτυχία του 1ου Πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος το 2007 και την έκδοση σε βιβλίο από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ των διηγημάτων που μας άρεσαν περισσότερο, σας καλούμε να πάρετε μέρος στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ
Ο συντάκτης και administrator Γιώργος Πιπερόπουλος συναντιέται με την συγγραφέα Λένα Μαντά και την ρωτάει όσα θα θέλατε να μάθετε.
Περισσότερα
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Με μεγάλη συμμετοχή καλεσμένων έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς η παρουσίαση του βιβλίου Ελληνικής Κήπος, των εκδόσεων ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ.

Περισσότερα
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ 2008

Ο συντάκτης μας Γιώργος Πιπερόπουλος βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου του Εθνικο Κέντρου Βιβλίου (ΕΚ.Ε.ΒΙ.) και μας ενημερώνει για όσα συνέβησαν εκεί.

Περισσότερα
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΡΗ
Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη επισκέπτεται την έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Στέρη και γράφει για το έργο του, αλλά και την  ιστορία για ένα ακόμα "φαγωμένο" από την Ελλάδα παιδί της.
Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΘΙΑΣΩΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση από το ''Μεταίχμιο'' του έργου του ''Η Ελληνική Ποίηση του 20ου αιώνα'', οι συντάκτες του diavasame.gr Στέφανος Ξένος και Αγγέλα Γαβρίλη συναντήθηκαν με τον Ευριπίδη Γαραντούδη και συζήτησαν για την ποίηση ''εφ' όλης της ύλης''.
Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΟΥΡΑ
Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος μίλησε με τον Κωνσταντίνο Μπούρα, με αφορμή το καινούργιο βιβλίο του «Ποσειδωνίς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εριφύλη.
Περισσότερα
ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ Public
Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του βιβλίου "Γονείς για πρώτη φορά", και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Περισσότερα
ΒΙΒΛΙΑΓΟΡΑ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Οι συντάκτες του Diavasame.gr Αγγέλα Γαβρίλη, Στέφανος Ξένος και Βίκη Χρίστη βρέθηκαν εκεί, περιηγήθηκαν στους πάγκους, αναζητώντας παλαιές και σπάνιες εκδόσεις καισας μεταφέρουν τα όσα έμαθαν.
Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ SVETLIN
Ο συντάκτης και Administrator του site μας Γιώργος Πιπερόπουλος, συναντάει και, κάνοντας κατάλληλες ερωτήσεις, προσπαθεί να «ζωγραφίσει» τον γνωστό ζωγράφο-εικονογράφο Σβετλίν.
Περισσότερα
Παρουσίαση του βιβλίου ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΒΑΝΑΣ

Σας μεταφέρουμε τα όσα έγιναν προχτές στο club Cubanita κατά την παρουσίαση του βιβλίου Ημερολόγιο Αβάνας από τις εκδόσεις Ηλέκτρα.

Περισσότερα
Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΩΔΩΝ
Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη βρέθηκε στο θέατρο Μεταξουργείο και μας λέει τις εντυπώσεις της από την πραγματικά ιδιαίτερη θεατρική παράσταση που παρακολούθησε. Αξίζει να αναφερθεί πως η ίδια συντάκτης μας είχε δημοσιεύσει και την κριτική της για το βιβλίο Ο γυάλινος κώδων της Σύλβια Πλάθ, στο οποίο βασίστηκε και η παράσταση.
Περισσότερα
ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI, Το βιβλίο και η ταινία
Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος στην σειρά των άρθρων μας βιβλία που έγιναν ταινίες, γράφει για το βιβλίο Κώδικας Da Vinci. Το άρθρο αυτό είναι και το τελευταίο της περιόδου. Θα συνεχίσουμε την σειρά με νέες ταινίες, από Σεπτέμβρη.
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ