Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΙ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΙ, ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα, του συντάκτη μας Γιώργου Πιπερόπουλου. Στα βιβλιοπωλεία από τις 20 Οκτωβρίου. Από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ εκδοτική. Διαβάστε το οπισθόφυλλο και τις αρχικές σελίδες του.

Περισσότερα
24 ΩΡΕΣ COMIC DAY

Για τρίτη φορά στη χώρα μας διοργανώνεται η εκδήλωση της διεθνούς εκδήλωσης 24 ΩΡΕΣ COMIC DAY, ένας διαγωνισμός δημιουργίας COMICS μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Διοργανωτής και πάλι το Comicworld. Ρεπορτάζ του Γιώργου Πιπερόπουλου.

Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η συντάκτριά μας Τούλα Ρεπαπή βρέθηκε με τη ζωγράφο, συγγραφέα και ποιήτρια Ηρώ Νικοπούλου και μας μεταφέρει τα όσα είπώθηκαν μεταξύ τους.
Περισσότερα
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η συντάκτριά μας Βασιλική Χρίστη, δημοσιογράφος, επισκέφτηκε επανειλημμένα το 37ο Φεστιβάλ βιβλίου στην Διονυσίου Αεροπαγίτου (12-28 Σεπτεμβρίου) και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της.

Περισσότερα
Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ

Η συντάκτριά  μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, επισκέφτηκε την έκθεση Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ στο μουσείο της Κυκλαδικής Τέχνης (μέχρι 20 Οκτωβρίου) και γράφει τις εντυπώσεις της.

Περισσότερα
2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Μετά την επιτυχία του 1ου Πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος το 2007 και την έκδοση σε βιβλίο από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ των διηγημάτων που μας άρεσαν περισσότερο, σας καλούμε να πάρετε μέρος στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ
Ο συντάκτης και administrator Γιώργος Πιπερόπουλος συναντιέται με την συγγραφέα Λένα Μαντά και την ρωτάει όσα θα θέλατε να μάθετε.
Περισσότερα
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Με μεγάλη συμμετοχή καλεσμένων έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς η παρουσίαση του βιβλίου Ελληνικής Κήπος, των εκδόσεων ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ.

Περισσότερα
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ 2008

Ο συντάκτης μας Γιώργος Πιπερόπουλος βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου του Εθνικο Κέντρου Βιβλίου (ΕΚ.Ε.ΒΙ.) και μας ενημερώνει για όσα συνέβησαν εκεί.

Περισσότερα
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΡΗ
Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη επισκέπτεται την έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Στέρη και γράφει για το έργο του, αλλά και την  ιστορία για ένα ακόμα "φαγωμένο" από την Ελλάδα παιδί της.
Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΘΙΑΣΩΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση από το ''Μεταίχμιο'' του έργου του ''Η Ελληνική Ποίηση του 20ου αιώνα'', οι συντάκτες του diavasame.gr Στέφανος Ξένος και Αγγέλα Γαβρίλη συναντήθηκαν με τον Ευριπίδη Γαραντούδη και συζήτησαν για την ποίηση ''εφ' όλης της ύλης''.
Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΟΥΡΑ
Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος μίλησε με τον Κωνσταντίνο Μπούρα, με αφορμή το καινούργιο βιβλίο του «Ποσειδωνίς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εριφύλη.
Περισσότερα
ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ Public
Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του βιβλίου "Γονείς για πρώτη φορά", και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
Περισσότερα
ΒΙΒΛΙΑΓΟΡΑ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Οι συντάκτες του Diavasame.gr Αγγέλα Γαβρίλη, Στέφανος Ξένος και Βίκη Χρίστη βρέθηκαν εκεί, περιηγήθηκαν στους πάγκους, αναζητώντας παλαιές και σπάνιες εκδόσεις καισας μεταφέρουν τα όσα έμαθαν.
Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ SVETLIN
Ο συντάκτης και Administrator του site μας Γιώργος Πιπερόπουλος, συναντάει και, κάνοντας κατάλληλες ερωτήσεις, προσπαθεί να «ζωγραφίσει» τον γνωστό ζωγράφο-εικονογράφο Σβετλίν.
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ