Έχουμε διαβάσει 2836 βιβλία
2ος ΠΑΝΕΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κατά περίπου 60% την  περυσινή, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14/12/08 η υποβολή των διηγημάτων όσων θέλησαν να συμμετάσχουν.

Περισσότερα
'' Η αποξένωση των ανθρώπινων σχέσεων πρώτη στην αναγνωσιμότητα.........''

Η συντάκτριά μας Ευμορφία Ζήση, με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο της Βαμβουνάκη, γράφει για την αποξένωση των ανθρώπων και την πρωτιά της στην ....αναγνωσιμότητα.

Περισσότερα
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ
Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος, στη σειρά των άρθρων του με θέμα βιβλία που έγιναν ταινίες, γράφει για: "Η ακολουθία της Οξφόρδης".
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος βρέθηκε σε μια ιδαίτερη παρουσίαση: Βιβλίο "Η ανακάλυψη της αυγής", συγγραφέας ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος της Ιταλίας, και εκδοτικός οίκος ο Ν & Σ Μπατσιούλας.

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΚΙΝΑ

Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος βρέθηκε στο κτήριο "Κωστής Παλαμάς" στην παρουσίαση του βιβλίου "Τι σκέφτεται η Κίνα", των εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ, και μας μεταφέρει με λίγα λόγια τα όσα έγιναν εκεί.

Περισσότερα
WATCHMEN
Στη σειρά Comic, η συνεργάτης μας Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο των 'Αλαν Μούρ και Ντέϊβ Γκίμπονς, που αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία των κόμικς αλλά και της λογοτεχνίας ευρύτερα.
Περισσότερα
ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ

Η συντάκτριά μας Βασιλικη Χρίστη γράφει για το βιβλίο "Οταν θα πέσουν τα μαύρα"της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη από την  Κύπρο, με αφορμή την μετάφρασή του στα Τσέχικα.

Περισσότερα
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2008

Δυο μυθιστορήματα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, βρίσκονται στη βραχεία λίστα συμμετοχών στο διαγωνισμό βραβείο αναγνωστων 2008.

Περισσότερα
ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2008
Στις 9 Οκτωβρίου, η Σουηδική Ακαδημία ανακοίνωσε την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας 2008 στο Γάλλο συγγραφέα Ζαν-Μαρί Γκιστάβ Λε Κλεζιό. Διαβάστε για αυτόν και το έργο του.  Το άρθρο είναι της συντάκτριάς μας Βασιλικής Χρίστη.
Περισσότερα
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ - ΤΑΙΝΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, βρέθηκε σε μια αυθεντικά ζεστή έκδήλωση νέων δημιουργών στο Πάντιο, και μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις της.
Περισσότερα
comics: FULLMETAL ALCHEMIST
Προσπαθώντας να καλύψουμε την επιθυμία πολλών μελών για κριτικές παρουσιάσεις και COMICS, έχουμε κοντά μας την Λαμπρινή Καραθανάση – Bachelor of Arts in 3d Animation and computer arts, καθηγήτρια πληροφορικής, 3d visualization - η οποία κάθε 25 του μήνα θα παρουσιάζει ένα comic.
Περισσότερα
ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Πριν κυκλοφορήσουν οι νέοι τίτλοι του Οκτωβρίου, μετρήσαμε τις αναγνώσεις κριτικών μας, που δημοσιεύσαμε από την 1η Νοεμβρίου 2007 έως και χτες 25η Οκτωβρίου 2008, και μοιραζόμαστε μαζί σας τα αποτελέσματα. Καλό είναι να έχετε υπ' όψη πως δεν έχουν όλες οι κριτικές μας τον ίδιο χρόνο δημοσίευσης, οπότε υπάρχει κάποιος επηρεασμός από αυτόν τον παράγοντα.

Περισσότερα
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΙ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΙ, ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα, του συντάκτη μας Γιώργου Πιπερόπουλου. Στα βιβλιοπωλεία από τις 20 Οκτωβρίου. Από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ εκδοτική. Διαβάστε το οπισθόφυλλο και τις αρχικές σελίδες του.

Περισσότερα
24 ΩΡΕΣ COMIC DAY

Για τρίτη φορά στη χώρα μας διοργανώνεται η εκδήλωση της διεθνούς εκδήλωσης 24 ΩΡΕΣ COMIC DAY, ένας διαγωνισμός δημιουργίας COMICS μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Διοργανωτής και πάλι το Comicworld. Ρεπορτάζ του Γιώργου Πιπερόπουλου.

Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η συντάκτριά μας Τούλα Ρεπαπή βρέθηκε με τη ζωγράφο, συγγραφέα και ποιήτρια Ηρώ Νικοπούλου και μας μεταφέρει τα όσα είπώθηκαν μεταξύ τους.
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ