Έχουμε διαβάσει 2902 βιβλία
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΗΤΣΟΥ
Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος συνάντησε τον συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου, που το βιβλίο του 'Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΑΚΗΣ" βραβεύτηκε πέρυσι με το βραβείο Αναγνωστών του Ε.ΚΕ.ΒΙ., ενώ φέτος παίζεται στο θέατρο.
Περισσότερα
15 χρόνια ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Βρεθήκαμε στη γιορτή γενεθλίων του εκδοτικού οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ  και σας μεταφέρουμε τα όσα έγιναν΄.

Περισσότερα
ΒΡΟΧΗ ΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Βρεθήκαμε στον Ιανό σε μια εκδήλωση για τα παιδιά και σας μεταφέρουμε λίγα από όσα είδαμε εκεί στην εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο ΔΩΡΟΒΡΟΧΗ της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη.

Περισσότερα
2ος ΠΑΝΕΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κατά περίπου 60% την  περυσινή, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14/12/08 η υποβολή των διηγημάτων όσων θέλησαν να συμμετάσχουν.

Περισσότερα
'' Η αποξένωση των ανθρώπινων σχέσεων πρώτη στην αναγνωσιμότητα.........''

Η συντάκτριά μας Ευμορφία Ζήση, με αφορμή το πρόσφατο βιβλίο της Βαμβουνάκη, γράφει για την αποξένωση των ανθρώπων και την πρωτιά της στην ....αναγνωσιμότητα.

Περισσότερα
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ
Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος, στη σειρά των άρθρων του με θέμα βιβλία που έγιναν ταινίες, γράφει για: "Η ακολουθία της Οξφόρδης".
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος βρέθηκε σε μια ιδαίτερη παρουσίαση: Βιβλίο "Η ανακάλυψη της αυγής", συγγραφέας ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος της Ιταλίας, και εκδοτικός οίκος ο Ν & Σ Μπατσιούλας.

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΚΙΝΑ

Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος βρέθηκε στο κτήριο "Κωστής Παλαμάς" στην παρουσίαση του βιβλίου "Τι σκέφτεται η Κίνα", των εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ, και μας μεταφέρει με λίγα λόγια τα όσα έγιναν εκεί.

Περισσότερα
WATCHMEN
Στη σειρά Comic, η συνεργάτης μας Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο των 'Αλαν Μούρ και Ντέϊβ Γκίμπονς, που αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία των κόμικς αλλά και της λογοτεχνίας ευρύτερα.
Περισσότερα
ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΞΕΝΑ

Η συντάκτριά μας Βασιλικη Χρίστη γράφει για το βιβλίο "Οταν θα πέσουν τα μαύρα"της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη από την  Κύπρο, με αφορμή την μετάφρασή του στα Τσέχικα.

Περισσότερα
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2008

Δυο μυθιστορήματα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, βρίσκονται στη βραχεία λίστα συμμετοχών στο διαγωνισμό βραβείο αναγνωστων 2008.

Περισσότερα
ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2008
Στις 9 Οκτωβρίου, η Σουηδική Ακαδημία ανακοίνωσε την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας 2008 στο Γάλλο συγγραφέα Ζαν-Μαρί Γκιστάβ Λε Κλεζιό. Διαβάστε για αυτόν και το έργο του.  Το άρθρο είναι της συντάκτριάς μας Βασιλικής Χρίστη.
Περισσότερα
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ - ΤΑΙΝΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, βρέθηκε σε μια αυθεντικά ζεστή έκδήλωση νέων δημιουργών στο Πάντιο, και μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις της.
Περισσότερα
comics: FULLMETAL ALCHEMIST
Προσπαθώντας να καλύψουμε την επιθυμία πολλών μελών για κριτικές παρουσιάσεις και COMICS, έχουμε κοντά μας την Λαμπρινή Καραθανάση – Bachelor of Arts in 3d Animation and computer arts, καθηγήτρια πληροφορικής, 3d visualization - η οποία κάθε 25 του μήνα θα παρουσιάζει ένα comic.
Περισσότερα
ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Πριν κυκλοφορήσουν οι νέοι τίτλοι του Οκτωβρίου, μετρήσαμε τις αναγνώσεις κριτικών μας, που δημοσιεύσαμε από την 1η Νοεμβρίου 2007 έως και χτες 25η Οκτωβρίου 2008, και μοιραζόμαστε μαζί σας τα αποτελέσματα. Καλό είναι να έχετε υπ' όψη πως δεν έχουν όλες οι κριτικές μας τον ίδιο χρόνο δημοσίευσης, οπότε υπάρχει κάποιος επηρεασμός από αυτόν τον παράγοντα.

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ