Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΦΑΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, βρέθηκε στην έκθεση του Μ. ΑΡΦΑΡΑ στον πολυχώρο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της.

Περισσότερα
ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η συντάτκτριά μας Αφροδίτη Δημοπούλου, πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας και, υπότροφος του ΙΚΥ, υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου Αθηνών,  με αφορμή το αφιέρωμά μας της 16/3/09 και 1/4/09, γράφει για την Σκανδιναβική Λογοτεχνία και τη διαδρομή της μέχρι σήμερα.

Περισσότερα
ΕΛΕΓΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ - Το ζώο που ξεψυχά
 Στη σειρά "Βιβλία που έγινα ταινίες" ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος γράφει για την ταινία ΕΛΕΓΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ, που βασίζετει στο βιβλίο του Φίλιπ Ροθ, Το ζώο που ξεψυχά.
Περισσότερα
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 36ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ο συντάκτης και adminιstrator Γιώργος Πιπερόπουλος, ανακάλυψε ένα "θαύμα", δυστυχώς έτσι πρέπει να θεωρηθεί, και θεώρησε καλό να πάρεις συνέντευξη από τους δυο "θαυματοποιούς" δασκάλους. Διαβάστε τι κατάφεραν στο 36ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου.

Περισσότερα
14η Φεβρουαρίου - Έρως ανίκατε μάχαν ...
Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, γράφει για ένα χιλιοειπωμένο μα πάντα επίκαιρο θέμα, και το διανθίζει με πίνακες από γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς ζωγράφους, που όλοι τους έχουν το ίδιο επίκαιρο, λόγω 14ης Φεβρουαρίου, θέμα. Τον έρωτα.
Περισσότερα
ΑΙ ΔΥΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ - Stand up comedy
Η συντάκτρια μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, βρέθηκε σε μια ενδιαφέρουσα παράσταση (Αι δύο Μονόλογοι) και μεταφέρει στους επισκέπτες του Diavasame.gr, την άποψή της για όσα είδε εκεί.
Περισσότερα
ΟΛΟΙ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Ο συντάκτης και Administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος, βρέθηκε σε μια παρουσίαση - συνέντευξη τύπου ενός πραγματικά ξεχωριστού παιδικού βιβλίου, και μας μεταφέρει μια εικόνα των όσων έμαθε εκεί.

Περισσότερα
2η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ κ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Σε λίγες μέρες (23-26 Ιανουαρίου) ξεκινάει η 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στο Μαρούσι. Συνέντυεξη τύπου από το ΕΚΕΒΙ και άλλους παράγοντές της.
Περισσότερα
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Diavasame.gr

Στο ένθετο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία της 16ης Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε άρθρο από τον κ. Κωνσταντίνο Ματσούκα για το βιβλίο Τα δώδεκα πρώτα βήματα, με τους νικητές του περυσινού διαγωνισμού διηγήματος. Διαβάστε το.

Περισσότερα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Μάνου Ελευθερίου ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009, στις 6:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα).
Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΧΑΝΝΑ - Βιβλία που έγιναν ταινίες
Στην μόνιμη σειρά άρθων μας βιβλία που έγιναν ταινίες, ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος διάβασε το βιβλίο "Διαβάζοντας στη Χάνα" και είδε την ταινία Σφραγισμένα χείλη, που βασίζεται σε αυτό.
Περισσότερα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΟΥ ΜΑΣ

Στις 21/01/09 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 γίνεται η παρουσίαση του βιβλίου ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΙ του συντάκτη μας Γιώργου Πιπερόπουλου. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Περισσότερα
ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ

Ο συντάκτης μας Γιώργος Πιπερόπουλος βρέθηκε στην δημοσιογραφική προβολή της ταινίας "Σφραγισμένα χείλη", και γράφει λίγα λόγια για την ταινία.

Περισσότερα
BLEACH (comic)

Όπως κάθε 25 του μήνα, η συνεργάτης μας Λαμπρινή Καραθανάση, γράφει για ένα comic. Αυτή τη φορά γράφει για το BLEACH.

Περισσότερα
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

Οι συντάκτριές μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, και Βασιλική Χρίστη, δημοσιογράφος, βρέθηκαν σε μια ιδιαίτερη συνάντηση ποιήσης και μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους. 

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ