Έχουμε διαβάσει 2836 βιβλία
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 36ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ο συντάκτης και adminιstrator Γιώργος Πιπερόπουλος, ανακάλυψε ένα "θαύμα", δυστυχώς έτσι πρέπει να θεωρηθεί, και θεώρησε καλό να πάρεις συνέντευξη από τους δυο "θαυματοποιούς" δασκάλους. Διαβάστε τι κατάφεραν στο 36ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου.

Περισσότερα
14η Φεβρουαρίου - Έρως ανίκατε μάχαν ...
Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, γράφει για ένα χιλιοειπωμένο μα πάντα επίκαιρο θέμα, και το διανθίζει με πίνακες από γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς ζωγράφους, που όλοι τους έχουν το ίδιο επίκαιρο, λόγω 14ης Φεβρουαρίου, θέμα. Τον έρωτα.
Περισσότερα
ΑΙ ΔΥΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ - Stand up comedy
Η συντάκτρια μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, βρέθηκε σε μια ενδιαφέρουσα παράσταση (Αι δύο Μονόλογοι) και μεταφέρει στους επισκέπτες του Diavasame.gr, την άποψή της για όσα είδε εκεί.
Περισσότερα
ΟΛΟΙ ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Ο συντάκτης και Administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος, βρέθηκε σε μια παρουσίαση - συνέντευξη τύπου ενός πραγματικά ξεχωριστού παιδικού βιβλίου, και μας μεταφέρει μια εικόνα των όσων έμαθε εκεί.

Περισσότερα
2η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ κ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Σε λίγες μέρες (23-26 Ιανουαρίου) ξεκινάει η 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στο Μαρούσι. Συνέντυεξη τύπου από το ΕΚΕΒΙ και άλλους παράγοντές της.
Περισσότερα
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Diavasame.gr

Στο ένθετο ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία της 16ης Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε άρθρο από τον κ. Κωνσταντίνο Ματσούκα για το βιβλίο Τα δώδεκα πρώτα βήματα, με τους νικητές του περυσινού διαγωνισμού διηγήματος. Διαβάστε το.

Περισσότερα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Μάνου Ελευθερίου ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009, στις 6:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24, Αθήνα).
Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΧΑΝΝΑ - Βιβλία που έγιναν ταινίες
Στην μόνιμη σειρά άρθων μας βιβλία που έγιναν ταινίες, ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος διάβασε το βιβλίο "Διαβάζοντας στη Χάνα" και είδε την ταινία Σφραγισμένα χείλη, που βασίζεται σε αυτό.
Περισσότερα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΟΥ ΜΑΣ

Στις 21/01/09 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 γίνεται η παρουσίαση του βιβλίου ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΙ του συντάκτη μας Γιώργου Πιπερόπουλου. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Περισσότερα
ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ

Ο συντάκτης μας Γιώργος Πιπερόπουλος βρέθηκε στην δημοσιογραφική προβολή της ταινίας "Σφραγισμένα χείλη", και γράφει λίγα λόγια για την ταινία.

Περισσότερα
BLEACH (comic)

Όπως κάθε 25 του μήνα, η συνεργάτης μας Λαμπρινή Καραθανάση, γράφει για ένα comic. Αυτή τη φορά γράφει για το BLEACH.

Περισσότερα
ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

Οι συντάκτριές μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, και Βασιλική Χρίστη, δημοσιογράφος, βρέθηκαν σε μια ιδιαίτερη συνάντηση ποιήσης και μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους. 

Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΗΤΣΟΥ
Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος συνάντησε τον συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου, που το βιβλίο του 'Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΑΚΗΣ" βραβεύτηκε πέρυσι με το βραβείο Αναγνωστών του Ε.ΚΕ.ΒΙ., ενώ φέτος παίζεται στο θέατρο.
Περισσότερα
15 χρόνια ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Βρεθήκαμε στη γιορτή γενεθλίων του εκδοτικού οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ  και σας μεταφέρουμε τα όσα έγιναν΄.

Περισσότερα
ΒΡΟΧΗ ΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Βρεθήκαμε στον Ιανό σε μια εκδήλωση για τα παιδιά και σας μεταφέρουμε λίγα από όσα είδαμε εκεί στην εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο ΔΩΡΟΒΡΟΧΗ της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη.

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ