Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΙΜΗΣ

Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και αναγνώστης, όπως δηλώνει ο ίδιος, στην τακτική δεκαπενθήμερη στήλη του στο Diavasame.gr, σημειώνει με τίτλο:
                                                          ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΙΜΗΣ
Οι σημειώσεις του Κ. Κατσουλάρη δημοσιεύονται κάθε 1η και 15η του μήνα.

Περισσότερα
COMICDOM CON
Η συντάκτριά μας Λαμπρινή Καραθανάση επισκέφθηκε την COMICDOM CON, την έκθεση comic που γίνεται κάθε χρόνο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της.
Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΜΑΡΑΓΚΟ
Με αφορμή την νέα ταινία του Θόδωρου Μαραγκού ''ΙΣΟΒΙΤΕΣ'', η συντάκτρια του diavasame.gr Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός Τεχνης, συναντήθηκε με τον γνωστό σκηνοθέτη και μας μεταφέρει τα όσα είπαν για την τέχνη του κινηματογράφου και όχι μόνο.
Περισσότερα
ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;

Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, στα πλαίσια της τακτικής συνεργασία του με το Diavasame.gr, στέλνει τις "σημειώσεις" του με τίτλο:
                      "Ποιος μας διαβάζει όταν διαβάζουμε;"

Οι σημειώσεις του δημοσιεύονται 1η και 15η κάθε μήνα.

Περισσότερα
ΛΕΥΚΙΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
Η συντάκτριά μας Βασιλική Χρίστη γράφει για το βιβλίο του Λύκιου Ζαφειρίου, ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ.
Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός Τέχνης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης συναντάει  τον ποιητή Στρατή Πασχάλη και μας μεταφέρει όσα είπανε.

Περισσότερα
ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2008

Έγινε η απονομή των κρατικών βραβείων λογοτεχνίας 2008. Διαβάστε γι' αυτά.

Περισσότερα
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ;

Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, στα πλαίσια της τακτικής συνεργασία του με το Diavasame.gr, στέλνει τις "σημειώσεις" του με τίτλο:
                                       "Τι είναι ένα καλό βιβλίο;".

Οι σημειώσεις του δημοσιεύονται 1η και 15η κάθε μήνα.

Περισσότερα
''ΙΣΟΒΙΤΕΣ'' ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, είδε την ταινία ΙΣΟΒΙΤΕΣ του Θόδωρου Μαραγκού, και μας μεταφέρει την άποψή της γι' αυτ'ην.

Περισσότερα
Gothic το ελληνικό

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη βρέθηκε σε μια ...σκοτεινή παρουσίαση βιβλίου, και μας γράφει για όσα έγιναν εκεί.

Περισσότερα
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΡΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ

Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με το Diavasame.gr, στέλνει τις πρώτες "σημειώσεις" του με τίτλο:
                      "Είναι το βιβλίο καλό πράγμα;".
Οι σημειώσεις του θα δημοσιεύονται 1η και 15η κάθε μήνα.

Περισσότερα
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Δημοσιεύονται τα αποτελέσματα του 2ου Πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος του Diavasame.gr. Πληροφορίες για την εκδήλωση απονομής των βραβείων, και την έκδοση του βιβλίου από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ θα ανακοινωθούν με άλλη ανακοίνωσή μας.

Περισσότερα
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ;

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, με αφορμή την ανακοίνωση ανθρώπων του πνεύματος, ακαδημαϊκών και δηνμοσιογράφων, γράφει ένα άρθρο σχετικά με όλες τις, μη αναφερόμενες στο κείμενο,  μορφές βίας.  

Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Η συντάκτριά μας Τούλα Ρεπαπή, συναντήθηκε με τον ακαδημαϊκο Θέμη Λαζαρίδη, συγγραφέα του βιβλίου Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, και μας μεταφέρει τα όσα συζήτησαν. 

Περισσότερα
ΕΞΑΡΣΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κείμενο διαμαρτυρίας σχετικά με την έξαρση βίας και τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών. Το κείμενο υπογράφεται κυρίως από συγγραφείς, αλλά και από κινηματογραφιστές, πανεπιστημιακούς, εκδότες, δημοσιογράφους.
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ