Έχουμε διαβάσει 2842 βιβλία
ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;

Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, στα πλαίσια της τακτικής συνεργασία του με το Diavasame.gr, στέλνει τις "σημειώσεις" του με τίτλο:
                      "Ποιος μας διαβάζει όταν διαβάζουμε;"

Οι σημειώσεις του δημοσιεύονται 1η και 15η κάθε μήνα.

Περισσότερα
ΛΕΥΚΙΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
Η συντάκτριά μας Βασιλική Χρίστη γράφει για το βιβλίο του Λύκιου Ζαφειρίου, ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ.
Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός Τέχνης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης συναντάει  τον ποιητή Στρατή Πασχάλη και μας μεταφέρει όσα είπανε.

Περισσότερα
ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2008

Έγινε η απονομή των κρατικών βραβείων λογοτεχνίας 2008. Διαβάστε γι' αυτά.

Περισσότερα
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ;

Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, στα πλαίσια της τακτικής συνεργασία του με το Diavasame.gr, στέλνει τις "σημειώσεις" του με τίτλο:
                                       "Τι είναι ένα καλό βιβλίο;".

Οι σημειώσεις του δημοσιεύονται 1η και 15η κάθε μήνα.

Περισσότερα
''ΙΣΟΒΙΤΕΣ'' ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, είδε την ταινία ΙΣΟΒΙΤΕΣ του Θόδωρου Μαραγκού, και μας μεταφέρει την άποψή της γι' αυτ'ην.

Περισσότερα
Gothic το ελληνικό

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη βρέθηκε σε μια ...σκοτεινή παρουσίαση βιβλίου, και μας γράφει για όσα έγιναν εκεί.

Περισσότερα
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΡΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ

Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με το Diavasame.gr, στέλνει τις πρώτες "σημειώσεις" του με τίτλο:
                      "Είναι το βιβλίο καλό πράγμα;".
Οι σημειώσεις του θα δημοσιεύονται 1η και 15η κάθε μήνα.

Περισσότερα
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Δημοσιεύονται τα αποτελέσματα του 2ου Πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος του Diavasame.gr. Πληροφορίες για την εκδήλωση απονομής των βραβείων, και την έκδοση του βιβλίου από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ θα ανακοινωθούν με άλλη ανακοίνωσή μας.

Περισσότερα
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ;

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, με αφορμή την ανακοίνωση ανθρώπων του πνεύματος, ακαδημαϊκών και δηνμοσιογράφων, γράφει ένα άρθρο σχετικά με όλες τις, μη αναφερόμενες στο κείμενο,  μορφές βίας.  

Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Η συντάκτριά μας Τούλα Ρεπαπή, συναντήθηκε με τον ακαδημαϊκο Θέμη Λαζαρίδη, συγγραφέα του βιβλίου Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, και μας μεταφέρει τα όσα συζήτησαν. 

Περισσότερα
ΕΞΑΡΣΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κείμενο διαμαρτυρίας σχετικά με την έξαρση βίας και τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών. Το κείμενο υπογράφεται κυρίως από συγγραφείς, αλλά και από κινηματογραφιστές, πανεπιστημιακούς, εκδότες, δημοσιογράφους.
Περισσότερα
ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΦΑΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, βρέθηκε στην έκθεση του Μ. ΑΡΦΑΡΑ στον πολυχώρο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της.

Περισσότερα
ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η συντάτκτριά μας Αφροδίτη Δημοπούλου, πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας και, υπότροφος του ΙΚΥ, υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου Αθηνών,  με αφορμή το αφιέρωμά μας της 16/3/09 και 1/4/09, γράφει για την Σκανδιναβική Λογοτεχνία και τη διαδρομή της μέχρι σήμερα.

Περισσότερα
ΕΛΕΓΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ - Το ζώο που ξεψυχά
 Στη σειρά "Βιβλία που έγινα ταινίες" ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος γράφει για την ταινία ΕΛΕΓΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ, που βασίζετει στο βιβλίο του Φίλιπ Ροθ, Το ζώο που ξεψυχά.
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ