Έχουμε διαβάσει 2842 βιβλία
Η ΣΟΒΑΡΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΕΙ… ΘΕΑΤΡΟ

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας είναι ποιητής, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και θεάτρου, ενώ γράφει και στη βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας. Θα είναι κοντά μας, κάθε 15 ημέρες, σε ένα ελεύθερου θέματος κείμενο. Διαβάστε το:
                      "Η ΣΟΒΑΡΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΕΙ… ΘΕΑΤΡΟ"

Περισσότερα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το Σαββατοκύριακο 30-31/5 οι συντάκτριές μας Αγγέλα Γαβρίλη, Τούλα Ρεπαπή, Βασιλική Χρίστη, βρέθηκαν στην Διεθνή έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης και μας ενημερώνουν για όσα παρακολούθησαν εκεί.
Περισσότερα
ΤO Diavasame.gr ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ
Το Diavasame.gr, σε υλοποίηση της προσπάθειάς του για διάδοση του διαβάσματος, και σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο γονένωn και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Ιθάκης, διοργάνωσε ημερίδα κριτικής και δημιουργικής γραφής για παιδιά. Την εκδήλωσε σχεδίασε και καθοδήγησε η Ελένη Σβορώνου, συντάκτρια μας, συγγραφέας, δασκάλα δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ, και υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της WWF.
Περισσότερα
ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ Diavasame.gr ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΟΣΜΟ

Όπως είναι γνωστό, μια φορά το μήνα δημοσιεύουμε μια κριτική παρουσίαση (στα ελληνικά και στα αγγλικά) ενός ξενόγλωσσου βιβλίου που δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Είναι η πρώτη φορά για το Diavasame.gr, και ίσως και για τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. γενικότερα, που κείμενο από την  Ελλάδα, δημοσιεύεται σε αγγλόφωνα sites.

Περισσότερα
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Την Δευτέρα 15η Ιουνίου 2009, στις 18.30, θα μαζευτούμε στο κεντρικό βιβλιοπωλείο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, Πανεπιστημίου 17, 5ος όροφος, στην αίθουσα όπου συνήθως γίνονται οι παρουσιάσεις βιβλίων, για την απονομή των βραβείων στους νικητές του 2ου Πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος.
Περισσότερα
MOCKOB - SELIM MID-
Η συντάκτριά μας Αγγλεα Γαβρίλη, ίστορικός Τέχνης, βρέθηκε το Σάββατο στη θεατρική παράσταση "MOSCOV - SELIM MID -" και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της.
Περισσότερα
ART-ATHINA 2009

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, επισκέφτηκε την Πέμπτη 21/05/09 την έκθεση ART - ΑΘΗΝΑ 2009,  και μας μεταφέρει τα όσα είδε εκεί.

Περισσότερα
2007-2009 ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ

Διαβάστε δυο λόγια για τη δεύτερη χρονιά που πέρασε (2008-2009). Ενημερωθείτε για όσα έγιναν, και συνεχίστε την παρέα που αρχίσαμε μαζί σας, για τα βιβλία που όλοι αγαπάμε.

Περισσότερα
6η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η 6η διεθνής έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης θα γίνει 28 έως 31 Μαΐου 2009. Διαβάστε για όσα θα λάβουν χώρα στη διεθνή αυτή συνάντηση του βιβλίου, όπως μας πληροφορεί το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου που είναι και ο διοαργανωτής της έκθεσης.

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Βρεθήκαμε στον Πολυχώρο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε εκδήλωση που είχε σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος εκδόσεων Άνοιξη - Καλοκαίρι 2009. Βασικός ομιλητής ο εκδότης κ. Ν. Παπαγεωργίου, συνεπικουρούμενος από τη Υπεύθυνη τύπου κα Ντόρα Τσακνάκη. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πολλοί συγγραφείς και δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον χώρο του βιβλίου. Διαβάστε δυο λόγια για όλα τα βιβλία που θα εκδοθούν αυτό το διάστημα.

Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΗΠΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η συντάκτριά μας Τούλα Ρεπαπή συνάντησε τους κ.κ. Ξενοφώντα Γιαταγάνα και Δημήτρη Καλουδιώτη, συγγραφείς του βιβλίου ," Ήπια ηγεμονία, Η Ευρώπη μετά την κρίση», των εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ, και μας μεταφέρει τα όσα συζητήθηκαν γύρω από αυτό το ενδιαφέρον θέμα.

Περισσότερα
ΝΕΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΝΕΑ ΗΘΗ;

Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, στα πλαίσια της τακτικής συνεργασία του με το Diavasame.gr, στέλνει τις "σημειώσεις" του με τίτλο: 
                          "Νέοι αναγνώστες. Νέα ήθη;"

        Οι σημειώσεις του δημοσιεύονται 1η και 15η κάθε μήνα.

Περισσότερα
ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΙΜΗΣ

Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και αναγνώστης, όπως δηλώνει ο ίδιος, στην τακτική δεκαπενθήμερη στήλη του στο Diavasame.gr, σημειώνει με τίτλο:
                                                          ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΙΜΗΣ
Οι σημειώσεις του Κ. Κατσουλάρη δημοσιεύονται κάθε 1η και 15η του μήνα.

Περισσότερα
COMICDOM CON
Η συντάκτριά μας Λαμπρινή Καραθανάση επισκέφθηκε την COMICDOM CON, την έκθεση comic που γίνεται κάθε χρόνο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της.
Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΜΑΡΑΓΚΟ
Με αφορμή την νέα ταινία του Θόδωρου Μαραγκού ''ΙΣΟΒΙΤΕΣ'', η συντάκτρια του diavasame.gr Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός Τεχνης, συναντήθηκε με τον γνωστό σκηνοθέτη και μας μεταφέρει τα όσα είπαν για την τέχνη του κινηματογράφου και όχι μόνο.
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ