Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ -19 ΝΕΑ ΒΗΜΑΤΑ-
Αυτό το καλοκαίρι θα πάτε διακοπές με 19 «νέους» ανθρώπους, 19 νέους συγγραφείς! Θα ζήσετε 19 ξεχωριστές ιστορίες, θα ακούσετε δεκάδες νέα πράγματα , θα μυρίσετε χιλιάδες μυρωδιές, θα αφήσετε τα χνάρια σας στην άμμο κρατώντας στα χέρια σας τα δικά μας «19 νέα βήματα»
Περισσότερα
Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου έγινε στον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ η απονομή των βραβείων στους νικητές του 2ου πανeλλήνιου διαγωνισμού διηγήματος που κάθε Σεπτέμβριο διοργανώνει το Diavasame.gr

Περισσότερα
ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
Η συντάκτριά μας Βασιλική Χρίστη συνάντησε το συγγραφέα Βασίλη Γκουρογιάννη στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης και του ζητήσε να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις που ίσως να θέλατε κι εσείς να του θέσετε πριν ή αφού διαβάσετε το βιβλίο του (Κόκκινο στην Πράσινη γραμμή)..
Περισσότερα
Η ΣΟΒΑΡΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΕΙ… ΘΕΑΤΡΟ

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας είναι ποιητής, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και θεάτρου, ενώ γράφει και στη βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας. Θα είναι κοντά μας, κάθε 15 ημέρες, σε ένα ελεύθερου θέματος κείμενο. Διαβάστε το:
                      "Η ΣΟΒΑΡΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΕΙ… ΘΕΑΤΡΟ"

Περισσότερα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το Σαββατοκύριακο 30-31/5 οι συντάκτριές μας Αγγέλα Γαβρίλη, Τούλα Ρεπαπή, Βασιλική Χρίστη, βρέθηκαν στην Διεθνή έκθεση βιβλίου της Θεσσαλονίκης και μας ενημερώνουν για όσα παρακολούθησαν εκεί.
Περισσότερα
ΤO Diavasame.gr ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ
Το Diavasame.gr, σε υλοποίηση της προσπάθειάς του για διάδοση του διαβάσματος, και σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο γονένωn και κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Ιθάκης, διοργάνωσε ημερίδα κριτικής και δημιουργικής γραφής για παιδιά. Την εκδήλωσε σχεδίασε και καθοδήγησε η Ελένη Σβορώνου, συντάκτρια μας, συγγραφέας, δασκάλα δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ, και υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της WWF.
Περισσότερα
ΟΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ Diavasame.gr ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΟΣΜΟ

Όπως είναι γνωστό, μια φορά το μήνα δημοσιεύουμε μια κριτική παρουσίαση (στα ελληνικά και στα αγγλικά) ενός ξενόγλωσσου βιβλίου που δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Είναι η πρώτη φορά για το Diavasame.gr, και ίσως και για τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. γενικότερα, που κείμενο από την  Ελλάδα, δημοσιεύεται σε αγγλόφωνα sites.

Περισσότερα
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Την Δευτέρα 15η Ιουνίου 2009, στις 18.30, θα μαζευτούμε στο κεντρικό βιβλιοπωλείο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, Πανεπιστημίου 17, 5ος όροφος, στην αίθουσα όπου συνήθως γίνονται οι παρουσιάσεις βιβλίων, για την απονομή των βραβείων στους νικητές του 2ου Πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος.
Περισσότερα
MOCKOB - SELIM MID-
Η συντάκτριά μας Αγγλεα Γαβρίλη, ίστορικός Τέχνης, βρέθηκε το Σάββατο στη θεατρική παράσταση "MOSCOV - SELIM MID -" και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις της.
Περισσότερα
ART-ATHINA 2009

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, επισκέφτηκε την Πέμπτη 21/05/09 την έκθεση ART - ΑΘΗΝΑ 2009,  και μας μεταφέρει τα όσα είδε εκεί.

Περισσότερα
2007-2009 ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ

Διαβάστε δυο λόγια για τη δεύτερη χρονιά που πέρασε (2008-2009). Ενημερωθείτε για όσα έγιναν, και συνεχίστε την παρέα που αρχίσαμε μαζί σας, για τα βιβλία που όλοι αγαπάμε.

Περισσότερα
6η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η 6η διεθνής έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης θα γίνει 28 έως 31 Μαΐου 2009. Διαβάστε για όσα θα λάβουν χώρα στη διεθνή αυτή συνάντηση του βιβλίου, όπως μας πληροφορεί το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου που είναι και ο διοαργανωτής της έκθεσης.

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Βρεθήκαμε στον Πολυχώρο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε εκδήλωση που είχε σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος εκδόσεων Άνοιξη - Καλοκαίρι 2009. Βασικός ομιλητής ο εκδότης κ. Ν. Παπαγεωργίου, συνεπικουρούμενος από τη Υπεύθυνη τύπου κα Ντόρα Τσακνάκη. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πολλοί συγγραφείς και δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον χώρο του βιβλίου. Διαβάστε δυο λόγια για όλα τα βιβλία που θα εκδοθούν αυτό το διάστημα.

Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΗΠΙΑ ΗΓΕΜΟΝΙΑ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η συντάκτριά μας Τούλα Ρεπαπή συνάντησε τους κ.κ. Ξενοφώντα Γιαταγάνα και Δημήτρη Καλουδιώτη, συγγραφείς του βιβλίου ," Ήπια ηγεμονία, Η Ευρώπη μετά την κρίση», των εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ, και μας μεταφέρει τα όσα συζητήθηκαν γύρω από αυτό το ενδιαφέρον θέμα.

Περισσότερα
ΝΕΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΝΕΑ ΗΘΗ;

Ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, στα πλαίσια της τακτικής συνεργασία του με το Diavasame.gr, στέλνει τις "σημειώσεις" του με τίτλο: 
                          "Νέοι αναγνώστες. Νέα ήθη;"

        Οι σημειώσεις του δημοσιεύονται 1η και 15η κάθε μήνα.

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ