Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ
Πριν κυκλοφορήσουν οι νέοι τίτλοι του Οκτωβρίου, μετρήσαμε τις αναγνώσεις κριτικών μας, που δημοσιεύσαμε από την 1η Οκτωβρίου 2008 έως την 27η Σεπτεμβρίου 2009, Ο Γιώργος Πιπερόπουλος και ο Στέφανος Ξένος επιμελήθηκαν τα στοιχεία και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα. Καλό είναι να έχετε υπ' όψη πως δεν έχουν όλες οι κριτικές μας τον ίδιο χρόνο δημοσίευσης, οπότε υπάρχει κάποιος επηρεασμός από αυτόν τον παράγοντα.
Περισσότερα
Το Κορίτσι με το Τατουάζ

Ένα ακόμα βιβλίο γίνεται ταινία. Το βιβλίο ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έγινε ταινία που θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από την 1η Οκτωβρίου. Διαβάστε πληροφορίες και συνεντεύξεις.

Περισσότερα
24 Hour Comics Day Hellas
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα του Comicworld σας προσκαλεί στο event 24 Hour Comics Day Hellas! Το 24 Hour Comics Day Hellas αλλάζει τοποθεσία, ανανεώνεται, επεκτείνεται και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει όλους τους επίδοξους και μη σχεδιαστές για να συμμετάσχουν σε αυτό τον μαραθώνιο δημιουργίας! Διαβάστε λεπτομέρειες.
Περισσότερα
Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου - για Ταινία Μικρού Μήκους
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) απένειμε για πέμπτη συνεχή χρονιά, τα Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου - για Ταινία Μικρού Μήκους, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του 32ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 το βράδυ, στον κινηματογράφο Ολύμπια.
Περισσότερα
Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΩΣ ΑΣΚΗΤΗΣ

Στην τακτική συνεργασία του με το Diavasame.gr, ο Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, γράφει για την αμεσότητα του ηλεκτρονικου λόγου και τον ποιητή σαν ασκητή. Διαβάστε μια ιδιαίτερη προσέγγιση.

Περισσότερα
NΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Όπως κάθε χρόνο στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ του εκδοτικού οίκου ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, επαναλαμβάνονται τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Διαβάστε λεπτομέρειες, κύκλους, διδάσκοντες κ.α.

Περισσότερα
LOST ένα άρθρο... μια αλήθεια
Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος γράφει ένα άρθο με ... τηλεοπτικό τίτλο αλλά με μια άλλου είδους αλήθεια. Διαβάστε το!
Περισσότερα
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ
Στην τακτική σειρά των άρθρων του στο Diavasame.gr ο λογοτέχνης και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας γράφει για τον συγγραφέα που γίνεται κριτικός του έργου του.
Περισσότερα
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ

Διαβάστε για την ταινία "Οι γυναίκες του ταξιδευτή", ή με τον αγγλικό τίτλο της, “The Time Traveler’s Wife”, που είναι βασισμένη στο βιβλίο "Οι γυναίκες του ταξιδευτή" που ήδη κυκλοφορεί στα ελληνικά.

Περισσότερα
Η ΠΟΙΗΣΗ ΒΡΗΚΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Διαβάστε μια ενδαφέρουσα προσέγγιση που γράφει ο Κωνσταντίνος Μπούρας, συγγραφέας, ποιητής και θεατρολόγος. Γράφει για την ποίηση και το σύγχρονο.....καταφύγιό της. Το διαδίκτυο.

Περισσότερα
Ο ΑΛΛΟΣ

Η ταινία Ο ΑΛΛΟΣ που θα προβάλλεται από την ερχόμενη εβδομάδα στους κινηματογράφους είναι βασισμένη σε ένα διήγημα του  γνωστού συγγραφέα Bernhard Schlink, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο "Ερωτικές Αποδράσεις", από τις εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ.

Περισσότερα
ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Ο συνεργάτης μας Κωνσταντίνος Μπούρας, διπλ. Μηχανολόγος - μηχανικός του Ε.Μ.Π. - θεατρολόγος - συγγραφέας - και κριτικός επισκέφθηκε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και μας μεταφέρει όσα είδε αλλά και όσα ένιωσε.

Περισσότερα
ΜΙΑ ΔΙΑΣΗΜΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΟ Diavasame.gr

Η συντάκτρια του Diavasame.gr Αγγέλα Γαβρίλη, ''συνάντησε'' μέσω διαδικτύου την Αμερικανίδα συγγραφέα Gillian Flynn ('' Αιχμηρά αντικείμενα '', ''Σκοτεινός τόπος'')- προϊόν αυτής της υπερατλαντικής επικοινωνίας, είναι η συνέντευξη που ακολουθεί:

The greek text is followed by the english version

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤ’ ΑΣΤΕΡΙΑ
Διοργανωτές της συνάντησης "ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ, είναι το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου, το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΑ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου, εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ και το θεσσαλικό τηλεοπτικό κανάλι TRT.
Περισσότερα
ΡΕΙΚΙ, ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας, συγγραφέας, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας και θεατρολόγος, στην καθιερωμένη του, 2 φορές το μήνα, αρθρογραφία ειδικά για το Diavasame.gr, γράφει για το Ρέικι, έναν εναλλακτικό τρόπο θεραπείας, και όχι μόνο. 

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ