Έχουμε διαβάσει 2842 βιβλία
ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΟ Diavasame.gr

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα, συζήτησε με τον διάσημο συγγραφεά ΙΑΝ ΡΑΝΚΙΝ και μας μεταφέρει την κουβέντα τους. Διαβάστε τα όσα ειπώθηκαν.

Περισσότερα
ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΝΕΡΟ

Ο συντάκτης μας Γιώργος Πιπερόπουλος γράφει για το βιβλίο και την προέλευση του χαρτιού αλλά και τις επιπτώσεις του στη ζωή γενικότερα. Διαβάστε για το πως μια σελίδα χαρτί καταναλώνει, μεταξύ των άλλων, ένα κιλό νερό!

Περισσότερα
3 ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος

Μετά την επιτυχία του 1ου (2007) και 2ου (2008) Πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος των οποίων τα διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο εκδόθηκαν σε βιβλία  από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, καλούμε όλους όσους το επιθυμούν να λάβουν  μέρος στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Περισσότερα
ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΑ; ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Οι συντάκτριες του Diavasame.gr. Αγγέλα Γαβρίλη, Ευμορφία Ζήση, και Βασιλική Χρίστη, βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου "Πότε θα είμαι καλά;" , της Ελένης Σβορώνου, που εκτός από συγγραφέας παιδικών ιστοριών, γράφει την κριτική για παιδικά βιβλία στο site μας. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Περισσότερα
ΑΝ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος στη στήλη με τα τακτικά άρθρα του, γράφει για το ταξίδι τςη ζωής του καθένα από εμάς, και βλέποντας κάποια σημεία στο δικό του, εκφράζει την απορία του ή/και την αγωνία του.

Περισσότερα
500 τεύχη ΔΙΑΒΑΖΩ
Το γνωστό λογοτεχνικό περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ, γιόρτασε το 500ο τεύχος του. Η εκδήλωση έγινε στις 12 Οκτωβρίου στη σκηνή στη σκηνή του Metropolis Live Stage. Την ίδια βραδιά τιμήθηκε ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, στον οποίο είναι αφιερωμένο και το 500ό τεύχος του περιοδικού.
Περισσότερα
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ 2009

Η συντάκτης μας Βασιλική Χρίστη μας ενημερώνει για την απονομή των βραβείων λογοτεχνικής μετάφρασης που έγινε στο ΕΚΕΜΕΛ. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Περισσότερα
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΟΡΜΗ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Ο μόνιμος συνεργάτης μας συγγραφέας και ποιητής Κωνσταντίνος Μπούρας στην σημερινή αρθρογραφία του αναλύει ένα συνηθισμένο φαινόμενο της ανάδυσης του ποιητή που πολλοί, αν όχι όλοι, κουβαλούν μέσα τους.

Περισσότερα
30 ΧΡΟΝΙΑ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Βρεθήκαμε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων παρουσίας των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, και μεταφέρουμε μερικά από όσα έγιναν και ειπώθηκαν δια ζώσης, ή δια μέσου του ενημερωτικού βίντεο που προβλήθηκε.

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΡΑ
Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΤ' ΕΥΤΕΛΕΙΑΣ του γνωστού συγγραφέα, ποιητή και κριτικού λογοτεχνίας Κωνσταντίνου Μπούρα, και μας δίνει μια εικόνα όσων έγιναν εκεί.
Περισσότερα
ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΡΑΣΙΟΝΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής και ο ίδιος μεταξύ των άλλων, γράφει για μια "ειδική" κατάσταση των ποιητών. Υπάρχει ισορροπία μεταξύ συναισθήματος και λογικής σκέψης;

Περισσότερα
Εν αρχή…

Ο Στέφανος Ξένος, συντάκτης του Diavasame.gr, γράφει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το διάβασμα και τις "συνέπειές" του, ξεκινώντας από την ...αρχή.

Περισσότερα
ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ
Πριν κυκλοφορήσουν οι νέοι τίτλοι του Οκτωβρίου, μετρήσαμε τις αναγνώσεις κριτικών μας, που δημοσιεύσαμε από την 1η Οκτωβρίου 2008 έως την 27η Σεπτεμβρίου 2009, Ο Γιώργος Πιπερόπουλος και ο Στέφανος Ξένος επιμελήθηκαν τα στοιχεία και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα. Καλό είναι να έχετε υπ' όψη πως δεν έχουν όλες οι κριτικές μας τον ίδιο χρόνο δημοσίευσης, οπότε υπάρχει κάποιος επηρεασμός από αυτόν τον παράγοντα.
Περισσότερα
Το Κορίτσι με το Τατουάζ

Ένα ακόμα βιβλίο γίνεται ταινία. Το βιβλίο ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έγινε ταινία που θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από την 1η Οκτωβρίου. Διαβάστε πληροφορίες και συνεντεύξεις.

Περισσότερα
24 Hour Comics Day Hellas
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα του Comicworld σας προσκαλεί στο event 24 Hour Comics Day Hellas! Το 24 Hour Comics Day Hellas αλλάζει τοποθεσία, ανανεώνεται, επεκτείνεται και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει όλους τους επίδοξους και μη σχεδιαστές για να συμμετάσχουν σε αυτό τον μαραθώνιο δημιουργίας! Διαβάστε λεπτομέρειες.
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ