Έχουμε διαβάσει 2836 βιβλία
ΕΦΗΒΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΙ
Ο τακτικός συνεργάτης μας Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής μεταξύ των άλλων, γράφει ένα ενδιαφέρον κείμενο για την ποίηση και τις .. ηλικιακές (ποιητικά και βιολογικά) εκφράσεις της.
Περισσότερα
ΤΥΧΑΙΟ – ΜΟΙΡΑΙΟ – ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Ο administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος γράφει μια σειρά ιδιαίτερων άρθρων, από .....ασυνήθιστη γωνία παρατήρησης.
1. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!
2. ΤΥΧΑΙΟ-ΜΟΙΡΑΙΟ-ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Περισσότερα
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2009 / ΙΜΑΡΕΤ

Έγινε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ η τελετή απονομής του βραβείου αναγνωστών (διοργάνωση ΕΚΕΒΙ) στον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο του βιβλίου "ΙΜΑΡΕΤ, στη σκιά του ρολογιού.

Περισσότερα
ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ DIAVASAME.GR ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
Την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων έγινε η βράβευση όσων διακρίθηκαν στον 28ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Μεταξύ των βραβευθέντων μια νικήτρια του 1ου Πανελήνιου διαγωνισμού διηγήματος του Diavasame.gr. Διαβάστε περισσότερα.
Περισσότερα
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου "Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης-Οσηγός για τα παιδιά" της Μαρίζας Ντε Κάστρο και μας μεταφέρει τα όσα έγιναν εκεί.

Περισσότερα
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ελένη Σβορώνου, συντάκτρια του Diavasame.gr, συγγραφέας παιδικών βιβλίων αλλά και υπέυθυνη της WWF Hellas για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, μας μεταφέρει το όσα έγιναν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Βούλή.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΟΜΑΝΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΜΑΝΙΑ, ΚΡΙΤΙΚΟΜΑΝΙΑ, ΒΡΑΒΕΙΟΜΑΝΙΑ
Ο συνεργάτης μας Κωνσταντίνος Μπούρας γράφει, σχολιάζει και σατιρίζει, κατά μια έννοια, άνθρώπινες συνήθειες σε σχέση με τα βιβλία, το διάβασμα και άλλα σχετικά.
Περισσότερα
ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΩΤΗ
Παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου του νέο Ετυμολογικό Λεξικό της Νέας Ελληνκής Γλώσσας - Ιστορία τνω λέξεων - του Γ. Μπαμπινιώτη.
Διαβάστε λίγα αλλά περιεκτικά λόγια για αυτό.
Περισσότερα
3ος Πανελήνιος διαγωνισμός διηγήματος
Διαβάστε την ανακοίνωση για την λήξη της υποβολής διηγημάτων του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος.
Περισσότερα
ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!

Ο συντάκτης, και administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος γράφει το πρώτο από μια σειρά άρθρων με ιδιαίτερα και ασυνήθιστα θέματα. Τίτλος του 1ου: "τακτοποιηθήκες; πέθανες!" 

Περισσότερα
Σε τι χρειάζεται η τέχνη;

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης, γράφει μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για την τέχνη....μεταξύ των άλλων τονίζει: "Η ομορφιά χωρίς την αλήθεια είναι διακόσμηση, ο ρεαλισμός χωρίς την αλήθεια είναι χυδαιότητα, το καλλιτεχνικό όραμα χωρίς την αλήθεια δεν αφορά κανένα". Διαβάστε το!

Περισσότερα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΕΒΙ

Ο συντάκτης μας Γιώργος Πιπερόπουλος παρακολούθησε ένα σεμινάριο κριτικής Λογοτεχνίας (ΕΚΕΒΙ) με δάσκαλο τον γνωστό κριτικό Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, και σας μεταφέρει το κλίμα αλλά και κάποιες απαντήσεις για όσους πιθανόν θα ενδιαφερθούν να το παρακολουθήσουν στο μέλλον.. 

Περισσότερα
ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΟΥ DIDEROT, Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΝΙΣΛΑΒΣΚΙ

Ο τακτικός συνεργάτης μας Κωνσταντίνος Μπούρας, θεατρολόγος και κριτικός, γράφει μαι συγκριτική και αναλυτική προσέγγιση για τον τρόπο που ένας ηθοποιός "παίζει" όσα ο ρόλος του τον προστάζει. Μια ανάλυση που πραγματικά χρειάζεται κουβέντα. Όσοι πιστοί.. προσέλθετε.

Περισσότερα
ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΝ ΡΑΝΚΙΝ
Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη ......"πέρασε" μια βραδιά με τον διάσημο συγγραφέα Ίαν Ράνκιν και μας μεταφέρει τα όσα συνέβησαν εκεί, στο κέντρο της Αθήνας.
Περισσότερα
ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε για την παρουσίαση του βιβλίου ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟ, του Γιώργου Παμπούκη. Ποιοι βρέθηκαν εκεί, και τι είπαν.

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ