Έχουμε διαβάσει 2962 βιβλία
(ΠΟΙΗΤΙΚΗ) ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ (ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ) ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ
O θεατρολόγος, συγγραφέας και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας, τακτικός συνεργάτης του Diavasame.gr, γράφει για όσα κρύβονται πίσω από τον πολύ ταιριαστό, με το περιεχόμενο, τίτλο.
Περισσότερα
6 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ Ο Β. ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Η συντάκτριά μας βασιλική Χρίστη, βρέθηκε σε μια όμορφη εκδήλωση, με ιδιαίτερη μάλιστα ιστορία, και μας μεταφέρει όσα συνέβησαν εκεί.

Περισσότερα
ΤΑ 30 ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟ 2009
   Για πρώτη φορά στην Ελλάδα (από ότι τουλάχιστον γνωρίζουμε) δημοσιεύονται συγκεκριμμένα στοιχεία πωλήσεων (από την τιμολόγηση και όχι θεωρητικά) βιβλίων για μια ολόκληρη χρονιά (2009).
    Τα στοιχεία προέρχονται από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ (με τον οποίο το Diavasame.gr έχει τακτική μηνιαί συνεργασία), και χωρίς να σημαίνουν ότι αυτή είναι και η ακριβής σειρά κατάταξης στο σύνολο των πωληθέντων, δίνουν μια αρκετά αξιόπιστη εικόνα της πραγματικής κατάστασης.
Περισσότερα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ) ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης και ποιήτρια, δίνει συμβουλές σε όλους όσους γράφουν για αυτά που έχουν να πουν, αλλά και τους παροτρύνει να αγνοούν το κατεστημένο μέτρο. Παράλληλα μιλάει για όσους "πιασμένους" λογοτέχνες εκφράζονται με ταπεινωτικό τρόπο για τους επίδοξους δημιουργούς.

Περισσότερα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ

Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος βρέθηκε με τον γνωστό από χρόνια φωτογράφο Βαγγέλη Δελέγκο, και σύζ'ητησε μαζί του για την πρόσφατη πρώτη συγραφική του προσπάθεια με τίτλο, Το μυστικό της Αλεξάνδρειας.

Περισσότερα
ΕΦΗΒΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΙ
Ο τακτικός συνεργάτης μας Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής μεταξύ των άλλων, γράφει ένα ενδιαφέρον κείμενο για την ποίηση και τις .. ηλικιακές (ποιητικά και βιολογικά) εκφράσεις της.
Περισσότερα
ΤΥΧΑΙΟ – ΜΟΙΡΑΙΟ – ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Ο administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος γράφει μια σειρά ιδιαίτερων άρθρων, από .....ασυνήθιστη γωνία παρατήρησης.
1. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!
2. ΤΥΧΑΙΟ-ΜΟΙΡΑΙΟ-ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Περισσότερα
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2009 / ΙΜΑΡΕΤ

Έγινε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ η τελετή απονομής του βραβείου αναγνωστών (διοργάνωση ΕΚΕΒΙ) στον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο του βιβλίου "ΙΜΑΡΕΤ, στη σκιά του ρολογιού.

Περισσότερα
ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ DIAVASAME.GR ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
Την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων έγινε η βράβευση όσων διακρίθηκαν στον 28ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Μεταξύ των βραβευθέντων μια νικήτρια του 1ου Πανελήνιου διαγωνισμού διηγήματος του Diavasame.gr. Διαβάστε περισσότερα.
Περισσότερα
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου "Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης-Οσηγός για τα παιδιά" της Μαρίζας Ντε Κάστρο και μας μεταφέρει τα όσα έγιναν εκεί.

Περισσότερα
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ελένη Σβορώνου, συντάκτρια του Diavasame.gr, συγγραφέας παιδικών βιβλίων αλλά και υπέυθυνη της WWF Hellas για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, μας μεταφέρει το όσα έγιναν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Βούλή.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΟΜΑΝΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΜΑΝΙΑ, ΚΡΙΤΙΚΟΜΑΝΙΑ, ΒΡΑΒΕΙΟΜΑΝΙΑ
Ο συνεργάτης μας Κωνσταντίνος Μπούρας γράφει, σχολιάζει και σατιρίζει, κατά μια έννοια, άνθρώπινες συνήθειες σε σχέση με τα βιβλία, το διάβασμα και άλλα σχετικά.
Περισσότερα
ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΩΤΗ
Παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου του νέο Ετυμολογικό Λεξικό της Νέας Ελληνκής Γλώσσας - Ιστορία τνω λέξεων - του Γ. Μπαμπινιώτη.
Διαβάστε λίγα αλλά περιεκτικά λόγια για αυτό.
Περισσότερα
3ος Πανελήνιος διαγωνισμός διηγήματος
Διαβάστε την ανακοίνωση για την λήξη της υποβολής διηγημάτων του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος.
Περισσότερα
ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!

Ο συντάκτης, και administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος γράφει το πρώτο από μια σειρά άρθρων με ιδιαίτερα και ασυνήθιστα θέματα. Τίτλος του 1ου: "τακτοποιηθήκες; πέθανες!" 

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Νίτσα Μανωλά

Η Νίτσα Μανωλά με αφορμή το δίγλωσσο παραμύθι «Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα», που έγραψε παρέα με τρεις ακόμα συγγραφείς και που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
17.11.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ