Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης και ποιήτρια, γράφει για την παγκόσμια γιορτή της ποίησης της 21ης Μαρτίου.

Περισσότερα
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ή ΟΙΗΣΕΩΣ

Ο ποιητής και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας, γράφει για την ποίηση την παγκόσμια ημέρα της! Διαβάστε την, όπως συνήθως, ιδιαίτερη προσέγγισή του.

 

Περισσότερα
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Έγινε στο Ιανό (Σταδίου 24) η παρουσάιση του βιβλίου "Τα μυστικά της ομαδικής επιτυχίας". Για το βιβλίο μίλησαν γνωστά ονόματα, εξαίροντας την ποιότητα και την συγγραφέα κ. Σμαρούλα Παντελή. Διαβάστε περισσότερα.

Περισσότερα
ΑΠΟΨΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ
Σε ζεστή ατμόσφαιρα η Σοφία Νικολαΐδου μίλησε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αποκλειστικά στους δημοσιογράφους για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Απόψε δεν έχουμε φίλους, που διατρέχει 74 χρόνια νεοελληνικής ιστορίας (1934-2008). Διαβάστε δυο λόγια φια την εκδήλωση αλλά και για το πρωτότυπης ιδέας βιβλίο.
Περισσότερα
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ
Την Πέμπτη 25/02/2010 και ώρα 20.00, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου, Το οικονομικό σύστημα και η εξέλιξη του. Διαβάστε ποιοι μίλησαν και τι είπαν.
Περισσότερα
Η ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΡΥΘΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ  ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΙΧΟΥ
Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση από τον ποιητή και κριτικό Κωνσταντίνο Μπούρα σε μια ιδιαίτερη προσέγγιση του σύγχρονου Νεοελληνικού στίχου.
Περισσότερα
ΠΕΙΣΜΑ-ΕΠΙΜΟΝΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ

Ο administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος γράφει μια σειρά ιδιαίτερων άρθρων, από .....ασυνήθιστη γωνία παρατήρησης.
Εδώ δημοσιεύεται το ΠΕΙΣΜΑ-ΕΠΙΜΟΝΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ. Μπορείτε να διαβάσετε και όσα δημοσιεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες.
1. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!
2. ΤΥΧΑΙΟ-ΜΟΙΡΑΙΟ-ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Περισσότερα
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Διαβάστε ποια είναι τα 20 διηγήματα, του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Διηγήματος, που μας άρεσαν περισσότερο. Η ημερομηνία απονομής των βραβείων όπως και της έκδοσης του βιβλίου με αυτά, θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο.
Περισσότερα
Η ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ MANAGEMENT
Διαβάστε για την παρουσίαση του πολύ επίκαιρου βιβλίου του Δημήτρη Παπούλια, Η κρίση αλλάζει τη ζωή μας και το management.
Περισσότερα
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η συντάκτριά μας Βασιλική Χρίστη, βρέθηκε σε μια ιδιαίτερη ακι ασυνήθιστη εκδήλωση, η οποία θα είναι και .....διαρκείας (έχει και συνέχεια δηλαδή), και μας μεταφέρει μερικά στοιχεία του τι έγινε εκεί, αλλά και τι περιλαμβάνει η συνέχεια. Διαβάστε λεπτομέρειες, αλλά δείτε και το πρόγραμμα μέχρι και την 5η Μαρτίου.

Περισσότερα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Διαβάστε λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις απο τον ΚΕΔΡΟ, κατά τη διάρκεια της 3ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 29 Ιανουαρίου έως 1η Φεβρουαρίου 2010.
Περισσότερα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Διαβάστε λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις απο το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, κατά τη διάρκεια της 3ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 29 Ιανουαρίου έως 1η Φεβρουαρίου 2010.
Περισσότερα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Διαβάστε λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις απο τον ΨΥΧΟΓΙΟ, κατά τη διάρκεια της 3ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 29 Ιανουαρίου έως 1η Φεβρουαρίου 2010.
Περισσότερα
(ΠΟΙΗΤΙΚΗ) ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ (ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ) ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ
O θεατρολόγος, συγγραφέας και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας, τακτικός συνεργάτης του Diavasame.gr, γράφει για όσα κρύβονται πίσω από τον πολύ ταιριαστό, με το περιεχόμενο, τίτλο.
Περισσότερα
6 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ Ο Β. ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Η συντάκτριά μας βασιλική Χρίστη, βρέθηκε σε μια όμορφη εκδήλωση, με ιδιαίτερη μάλιστα ιστορία, και μας μεταφέρει όσα συνέβησαν εκεί.

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ