Έχουμε διαβάσει 2836 βιβλία
ΑΠΟΨΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ
Σε ζεστή ατμόσφαιρα η Σοφία Νικολαΐδου μίλησε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αποκλειστικά στους δημοσιογράφους για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Απόψε δεν έχουμε φίλους, που διατρέχει 74 χρόνια νεοελληνικής ιστορίας (1934-2008). Διαβάστε δυο λόγια φια την εκδήλωση αλλά και για το πρωτότυπης ιδέας βιβλίο.
Περισσότερα
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ
Την Πέμπτη 25/02/2010 και ώρα 20.00, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου, Το οικονομικό σύστημα και η εξέλιξη του. Διαβάστε ποιοι μίλησαν και τι είπαν.
Περισσότερα
Η ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΡΥΘΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ  ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΙΧΟΥ
Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση από τον ποιητή και κριτικό Κωνσταντίνο Μπούρα σε μια ιδιαίτερη προσέγγιση του σύγχρονου Νεοελληνικού στίχου.
Περισσότερα
ΠΕΙΣΜΑ-ΕΠΙΜΟΝΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ

Ο administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος γράφει μια σειρά ιδιαίτερων άρθρων, από .....ασυνήθιστη γωνία παρατήρησης.
Εδώ δημοσιεύεται το ΠΕΙΣΜΑ-ΕΠΙΜΟΝΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ. Μπορείτε να διαβάσετε και όσα δημοσιεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες.
1. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!
2. ΤΥΧΑΙΟ-ΜΟΙΡΑΙΟ-ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Περισσότερα
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Διαβάστε ποια είναι τα 20 διηγήματα, του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Διηγήματος, που μας άρεσαν περισσότερο. Η ημερομηνία απονομής των βραβείων όπως και της έκδοσης του βιβλίου με αυτά, θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο.
Περισσότερα
Η ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ MANAGEMENT
Διαβάστε για την παρουσίαση του πολύ επίκαιρου βιβλίου του Δημήτρη Παπούλια, Η κρίση αλλάζει τη ζωή μας και το management.
Περισσότερα
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η συντάκτριά μας Βασιλική Χρίστη, βρέθηκε σε μια ιδιαίτερη ακι ασυνήθιστη εκδήλωση, η οποία θα είναι και .....διαρκείας (έχει και συνέχεια δηλαδή), και μας μεταφέρει μερικά στοιχεία του τι έγινε εκεί, αλλά και τι περιλαμβάνει η συνέχεια. Διαβάστε λεπτομέρειες, αλλά δείτε και το πρόγραμμα μέχρι και την 5η Μαρτίου.

Περισσότερα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Διαβάστε λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις απο τον ΚΕΔΡΟ, κατά τη διάρκεια της 3ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 29 Ιανουαρίου έως 1η Φεβρουαρίου 2010.
Περισσότερα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Διαβάστε λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις απο το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, κατά τη διάρκεια της 3ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 29 Ιανουαρίου έως 1η Φεβρουαρίου 2010.
Περισσότερα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Διαβάστε λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις απο τον ΨΥΧΟΓΙΟ, κατά τη διάρκεια της 3ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 29 Ιανουαρίου έως 1η Φεβρουαρίου 2010.
Περισσότερα
(ΠΟΙΗΤΙΚΗ) ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ (ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ) ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ
O θεατρολόγος, συγγραφέας και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας, τακτικός συνεργάτης του Diavasame.gr, γράφει για όσα κρύβονται πίσω από τον πολύ ταιριαστό, με το περιεχόμενο, τίτλο.
Περισσότερα
6 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ Ο Β. ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Η συντάκτριά μας βασιλική Χρίστη, βρέθηκε σε μια όμορφη εκδήλωση, με ιδιαίτερη μάλιστα ιστορία, και μας μεταφέρει όσα συνέβησαν εκεί.

Περισσότερα
ΤΑ 30 ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟ 2009
   Για πρώτη φορά στην Ελλάδα (από ότι τουλάχιστον γνωρίζουμε) δημοσιεύονται συγκεκριμμένα στοιχεία πωλήσεων (από την τιμολόγηση και όχι θεωρητικά) βιβλίων για μια ολόκληρη χρονιά (2009).
    Τα στοιχεία προέρχονται από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ (με τον οποίο το Diavasame.gr έχει τακτική μηνιαί συνεργασία), και χωρίς να σημαίνουν ότι αυτή είναι και η ακριβής σειρά κατάταξης στο σύνολο των πωληθέντων, δίνουν μια αρκετά αξιόπιστη εικόνα της πραγματικής κατάστασης.
Περισσότερα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ (ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ) ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης και ποιήτρια, δίνει συμβουλές σε όλους όσους γράφουν για αυτά που έχουν να πουν, αλλά και τους παροτρύνει να αγνοούν το κατεστημένο μέτρο. Παράλληλα μιλάει για όσους "πιασμένους" λογοτέχνες εκφράζονται με ταπεινωτικό τρόπο για τους επίδοξους δημιουργούς.

Περισσότερα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ

Ο συντάκτης μας Στέφανος Ξένος βρέθηκε με τον γνωστό από χρόνια φωτογράφο Βαγγέλη Δελέγκο, και σύζ'ητησε μαζί του για την πρόσφατη πρώτη συγραφική του προσπάθεια με τίτλο, Το μυστικό της Αλεξάνδρειας.

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ