Έχουμε διαβάσει 2842 βιβλία
19 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ

Καινούρια βήματα χαράσσονται στο μονοπάτι που ξεκινήσαμε να βαδίζουμε μαζί σας, τρία χρόνια πριν: δεκαεννέα νέες συγγραφικές φωνές, νέες γραφές, νέες ελπίδες, για να φέρουν τη θετική τους ενέργεια μέσα στη δυσχερή κατάσταση που όλοι βιώνουμε. Διαβάστε το!

Περισσότερα
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ

Τα Λογοτεχνικά Βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ 2010 απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 10 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη

Περισσότερα
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Έγινε χτες στον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, Πανεπιστημίου 17, η εκδήλωση της απονομής των βραβείων του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος που προκηρύσσουμε κάθε φθινόπωρο. Όπως κάθε χρονιά μέχρι τώρα, τα διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο, εκδόθηκαν σε βιβλίο από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ. Διαβάστε λεπτομέρειες από την εκδήλωση.

Περισσότερα
NEW YORK TIMES BESTSELLER

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις PLATYPOUS, μπήκε στη λίστα best seller των New York Times. Διαβάστε περισσότερα.

 

Περισσότερα
Έκθεση της Kati Mahrt

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για μια ιδιάιτερη έκθεση των έργων της Kati Mahrt από 13 Μαίου έως 28 Αυγούστου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Περισσότερα
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι εκδόσεις Διόπτρα μαζί με τη γνωστή συγγραφέα και ομιλήτρια Lise Bourbeau Διοργανώνουν στις 29 και 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ σεμινάριο, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της (BEST SELLER), με τίτλο:
                          Άκουσε το σώμα σου τον καλύτερό σου φίλο

Περισσότερα
Comicdom

Η συντάκτριά μας Λαμπρινή Καραθανάση επισκέφθηκε και φέτος την Comicdom, και μας ενημερώνει.

Περισσότερα
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα λογοτεχνικά βραβεία «Διαβάζω»

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα λογοτεχνικά βραβεία «Διαβάζω». 

Περισσότερα
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 5 Μαίου 2010, στις 18.30, θα μαζευτούμε στο κεντρικό βιβλιοπωλείο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, Πανεπιστημίου 17, 5ος όροφος, στην αίθουσα όπου συνήθως γίνονται οι παρουσιάσεις βιβλίων, για να βραβεύσουμε τα διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος. Είσαστε όλοι καλεσμένοι.

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ:
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΊΟΥ 2010
, ΙΔΙΑ ΩΡΑ

Περισσότερα
Η ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΕΚΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ

Ο ποιητής και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας, γράφει για την ποίηση και την ουσιαστική ....αμοιβή του ποιητή. Διαβάστε την, όπως συνήθως, ιδιαίτερη προσέγγισή του.

Περισσότερα
Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Ο administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος γράφει μια σειρά ιδιαίτερων άρθρων, από .....ασυνήθιστη γωνία παρατήρησης.
   Εδώ δημοσιεύεται το Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ.
Μπορείτε να διαβάσετε και όσα δημοσιεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες.
1. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!
2. ΤΥΧΑΙΟ-ΜΟΙΡΑΙΟ-ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ
3. ΠΕΙΣΜΑ-ΕΠΙΜΟΝΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ

4. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Θύμα ή εθελοντής;

Περισσότερα
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ. (Θύμα ή εθελοντής;)

Ο administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος γράφει μια σειρά ιδιαίτερων άρθρων, από .....ασυνήθιστη γωνία παρατήρησης.
   Εδώ δημοσιεύεται το Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ (Θύμα ή εθελοντής;).
Μπορείτε να διαβάσετε και όσα δημοσιεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες.
1. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!
2. ΤΥΧΑΙΟ-ΜΟΙΡΑΙΟ-ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ
3. ΠΕΙΣΜΑ-ΕΠΙΜΟΝΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ

Περισσότερα
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

Η συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη, ιστορικός τέχνης και ποιήτρια, γράφει για την παγκόσμια γιορτή της ποίησης της 21ης Μαρτίου.

Περισσότερα
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΕΩΣ ή ΟΙΗΣΕΩΣ

Ο ποιητής και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας, γράφει για την ποίηση την παγκόσμια ημέρα της! Διαβάστε την, όπως συνήθως, ιδιαίτερη προσέγγισή του.

 

Περισσότερα
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Έγινε στο Ιανό (Σταδίου 24) η παρουσάιση του βιβλίου "Τα μυστικά της ομαδικής επιτυχίας". Για το βιβλίο μίλησαν γνωστά ονόματα, εξαίροντας την ποιότητα και την συγγραφέα κ. Σμαρούλα Παντελή. Διαβάστε περισσότερα.

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ