Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ή ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ (ευθυμογράφημα)

Ο συνεργάτης του Diavasame.gr, κριτικός λογοτεχνίας και ποιητής, Κωνσταντίνος Μπούρας, γράφει ένα ευθυμογράφημα "ειδικών προδιαγραφών" για την Ποιητική της ήττας, ή αλλιώς, την αποπειρα κριτικής της κριτικής.

Περισσότερα
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Ο Γιώργος Πιπερόπουλος συναντάει την Λένα Βλασταρά, μια από τις νικήτριες του 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος (2009), και μαθαίνει τι κάνει και αν έπαιξε κάποιο ρόλο στην ζωή της η βράβευση στον διαγωνισμό μας.Διαβάστε την συνέντευξή της.

Περισσότερα
Book Agency - βοήθεια σε νέους συγγραφείς

Κάτι που έλειπε στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το πρώτο γραφείο πρακτόρευσης αλλά και βοήθειας, με συγκεκριμμενες οδηγίες, σε επίδοξους νέους συγγραφείς. Διαβάστε λεπτομέρειες για το τι μπορούν να προσφέρουν δυο μέλη της συντακτικής επιτροπής του Diavasame.gr.

Περισσότερα
19 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ

Καινούρια βήματα χαράσσονται στο μονοπάτι που ξεκινήσαμε να βαδίζουμε μαζί σας, τρία χρόνια πριν: δεκαεννέα νέες συγγραφικές φωνές, νέες γραφές, νέες ελπίδες, για να φέρουν τη θετική τους ενέργεια μέσα στη δυσχερή κατάσταση που όλοι βιώνουμε. Διαβάστε το!

Περισσότερα
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ

Τα Λογοτεχνικά Βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ 2010 απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 10 Μαΐου, στις 7:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη

Περισσότερα
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Έγινε χτες στον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, Πανεπιστημίου 17, η εκδήλωση της απονομής των βραβείων του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος που προκηρύσσουμε κάθε φθινόπωρο. Όπως κάθε χρονιά μέχρι τώρα, τα διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο, εκδόθηκαν σε βιβλίο από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ. Διαβάστε λεπτομέρειες από την εκδήλωση.

Περισσότερα
NEW YORK TIMES BESTSELLER

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις PLATYPOUS, μπήκε στη λίστα best seller των New York Times. Διαβάστε περισσότερα.

 

Περισσότερα
Έκθεση της Kati Mahrt

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για μια ιδιάιτερη έκθεση των έργων της Kati Mahrt από 13 Μαίου έως 28 Αυγούστου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Περισσότερα
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Οι εκδόσεις Διόπτρα μαζί με τη γνωστή συγγραφέα και ομιλήτρια Lise Bourbeau Διοργανώνουν στις 29 και 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ σεμινάριο, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της (BEST SELLER), με τίτλο:
                          Άκουσε το σώμα σου τον καλύτερό σου φίλο

Περισσότερα
Comicdom

Η συντάκτριά μας Λαμπρινή Καραθανάση επισκέφθηκε και φέτος την Comicdom, και μας ενημερώνει.

Περισσότερα
Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα λογοτεχνικά βραβεία «Διαβάζω»

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα λογοτεχνικά βραβεία «Διαβάζω». 

Περισσότερα
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Την Τετάρτη 5 Μαίου 2010, στις 18.30, θα μαζευτούμε στο κεντρικό βιβλιοπωλείο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, Πανεπιστημίου 17, 5ος όροφος, στην αίθουσα όπου συνήθως γίνονται οι παρουσιάσεις βιβλίων, για να βραβεύσουμε τα διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος. Είσαστε όλοι καλεσμένοι.

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ:
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΊΟΥ 2010
, ΙΔΙΑ ΩΡΑ

Περισσότερα
Η ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΕΚΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ

Ο ποιητής και κριτικός Κωνσταντίνος Μπούρας, γράφει για την ποίηση και την ουσιαστική ....αμοιβή του ποιητή. Διαβάστε την, όπως συνήθως, ιδιαίτερη προσέγγισή του.

Περισσότερα
Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Ο administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος γράφει μια σειρά ιδιαίτερων άρθρων, από .....ασυνήθιστη γωνία παρατήρησης.
   Εδώ δημοσιεύεται το Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ.
Μπορείτε να διαβάσετε και όσα δημοσιεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες.
1. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!
2. ΤΥΧΑΙΟ-ΜΟΙΡΑΙΟ-ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ
3. ΠΕΙΣΜΑ-ΕΠΙΜΟΝΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ

4. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Θύμα ή εθελοντής;

Περισσότερα
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ. (Θύμα ή εθελοντής;)

Ο administrator του Diavasame.gr, Γιώργος Πιπερόπουλος γράφει μια σειρά ιδιαίτερων άρθρων, από .....ασυνήθιστη γωνία παρατήρησης.
   Εδώ δημοσιεύεται το Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ (Θύμα ή εθελοντής;).
Μπορείτε να διαβάσετε και όσα δημοσιεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες.
1. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕΣ; ΠΕΘΑΝΕΣ!
2. ΤΥΧΑΙΟ-ΜΟΙΡΑΙΟ-ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ
3. ΠΕΙΣΜΑ-ΕΠΙΜΟΝΗ-ΥΠΟΜΟΝΗ

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ