Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
Διαβάζοντας τους πίνακες / Τζιορτζιόνε: Διπλό πορτρέτο

Τα έργα τέχνης έχουν απεύθυνση και ''μιλούν''- επίσης διαβάζονται, ακριβώς όπως τα βιβλία. Κάθε μήνα λοιπόν (στις 10) , με οδηγό την Αγγέλα Γαβρίλη, που εκτός από συντάκτριά μας, είναι και ιστορικός τέχνης, θα διατρέχουμε τις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης (από την Αναγέννηση ως τη σύγχρονη εποχή) και θα διαβάζουμε μαζί έναν πίνακα..

Περισσότερα
ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στην συνεχή προσπαθειά μας να σας πρσφέρουμε πλουριότερη ύλη, πάντα όμως με μια ιδιαίτερη φροντίδα, είτε πρόκειται γαι ένα βιβλίο, είτε για κάιτ γενικότερου ενδιαφέροντος, αρχίζουμε μια νεα σειρά άρθων από ειδικούς του κάθε χώρου που θα πλησιάζουμε. Συνεργάζονται οι: Γαβρίλη Αγγέλα, ιστορικός τέχνης - Μπούρας Κωνσταντίνος, θεατρολόγος - Σβορώνου Ελένη, υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της WWF.

Περισσότερα
4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Μετά την επιτυχία του 1ου (2007), 2ου (2008) και τρίτου (2009) Πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος των οποίων τα διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο εκδόθηκαν σε βιβλία  από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, καλούμε όλους όσους το επιθυμούν να λάβουν  μέρος στον 4ο Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Περισσότερα
Η ΠΟΙΗΣΗ είναι πλέον μια υπόθεση ΙΔΙΩΤΙΚΗ;

Ο τακτικός συνεργάτης του Diavasame.gr, Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτενίας, γράφει ένα ενδιάφερον άρθρο. Διαβάστε μια, ως συνήθως,  μη συνηθισμένη, αλλά και ενδιαφέρουσα, προσέγγιση.

Περισσότερα
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ! -  Σεπτέμβρης

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ! Γεγονότα, που σημάδεψαν λίγο ή πολύ το μήνα που πέρασε. Περιστατικά που πέρασαν απαρατήρητα από το κοινό. Πρόσωπα και καταστάσεις που θα θέλαμε (ή μήπως όχι;) να ξεχάσουμε και δεν μπορούμε. Γράφει μια φορά τον μήνα (2-3)και κάθε μήνα, ο Στέφανος Ξένος.

Περισσότερα
ΤΑ ΠΡΩΤΑ, ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ, ΒΙΒΛΙΑ

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο δωδεκάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/10/2010 έως 29/9/2010.

Περισσότερα
Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

Ο τακτικός συνεργάτης του Diavasame.gr, Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτενίας, γράφει ένα ενδιάφερον άρθρο. Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση

Περισσότερα
το εργαστήρι του βιβλίου

Το Εθνικό Κέντρο βιβλίου οργανώνει για 6η χρονιά το εργαστήρι βιβλίου, με το νέο κυκλο σεμιναρίων. Διαβάστε λεπτομέρειες όπως και για την παρουσίασή του στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερα
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ - Σεπτέμβριος

Η Αγγέλα Γαβρίλη μια φορά το μήνα (στις 15) κάνει βόλτα στον πλανήτη μας και μαζεύει τις ειδήσεις που έχουν κάτι το ξεχωριστό. Διαβάστε σε αυτό το άρθρο, από τη συσκευή που διαβάζει τη σκέψη μέχρι το ...πτυχίο βρυκόλακα! (3 θέματα)

Περισσότερα
ΠΡΩΤΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, ανοίγει τις «σελίδες» του και ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (

http://www.mikrosanagnostis.gr/)

, ο πρώτος κόμβος για παιδιά και εφήβους που δημιούργησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δίνοντας προτεραιότητα στον κόσμο του βιβλίου και τη χαρά της ανάγνωσης!

Περισσότερα
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

O ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συνεχίζοντας τη δραστηριότητά του και υποστηρίζοντας τη διά βίου μάθηση έχει προγραμματίσει για το δεύτερο εξάμηνο του 2010 ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων. Διαβάστε λεπτμέρειες.

 

Περισσότερα
ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Διαβάστε για τις ειδικές τιμές και τις ειδικές ψηφιακές εκδόσεις από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Αφορούν εκπαιδευτικά βοηθήματα και βιβλία.

Περισσότερα
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ - Αύγουστος

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ! Γεγονότα, που σημάδεψαν λίγο ή πολύ το μήνα που πέρασε. Περιστατικά που πέρασαν απαρατήρητα από το κοινό. Πρόσωπα και καταστάσεις που θα θέλαμε (ή μήπως όχι;) να ξεχάσουμε και δεν μπορούμε. Γράφει μια φορά τον μήνα και κάθε μήνα, ο Στέφανος Ξένος.

Περισσότερα
4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έχουμε τον 4ο Πανελήνιο διαγωνισμό διηγήματος για νέους συγγραφείς.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Μετά από μια διακοπή λόγω καλοκαιρινών διακοπών, όπως και όσο καταφέραμε να έχουμε αυτές τις δύσκολες εποχές, είμαστε και πάλι μαζί σας. Νέες κριτικές μας θα αναρτηθούν το Σάββατο 4/9/2010 και θα συνεχίσουμε όπως τρία χρόνια τώρα, δυο φορές τον μήνα. 18 βιβλία και 2 κόμικ.

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ