Έχουμε διαβάσει 2836 βιβλία
Η ΠΟΙΗΣΗ είναι πλέον μια υπόθεση ΙΔΙΩΤΙΚΗ;

Ο τακτικός συνεργάτης του Diavasame.gr, Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτενίας, γράφει ένα ενδιάφερον άρθρο. Διαβάστε μια, ως συνήθως,  μη συνηθισμένη, αλλά και ενδιαφέρουσα, προσέγγιση.

Περισσότερα
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ! -  Σεπτέμβρης

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ! Γεγονότα, που σημάδεψαν λίγο ή πολύ το μήνα που πέρασε. Περιστατικά που πέρασαν απαρατήρητα από το κοινό. Πρόσωπα και καταστάσεις που θα θέλαμε (ή μήπως όχι;) να ξεχάσουμε και δεν μπορούμε. Γράφει μια φορά τον μήνα (2-3)και κάθε μήνα, ο Στέφανος Ξένος.

Περισσότερα
ΤΑ ΠΡΩΤΑ, ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ, ΒΙΒΛΙΑ

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο δωδεκάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/10/2010 έως 29/9/2010.

Περισσότερα
Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

Ο τακτικός συνεργάτης του Diavasame.gr, Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτενίας, γράφει ένα ενδιάφερον άρθρο. Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση

Περισσότερα
το εργαστήρι του βιβλίου

Το Εθνικό Κέντρο βιβλίου οργανώνει για 6η χρονιά το εργαστήρι βιβλίου, με το νέο κυκλο σεμιναρίων. Διαβάστε λεπτομέρειες όπως και για την παρουσίασή του στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, στις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερα
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ - Σεπτέμβριος

Η Αγγέλα Γαβρίλη μια φορά το μήνα (στις 15) κάνει βόλτα στον πλανήτη μας και μαζεύει τις ειδήσεις που έχουν κάτι το ξεχωριστό. Διαβάστε σε αυτό το άρθρο, από τη συσκευή που διαβάζει τη σκέψη μέχρι το ...πτυχίο βρυκόλακα! (3 θέματα)

Περισσότερα
ΠΡΩΤΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, ανοίγει τις «σελίδες» του και ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (

http://www.mikrosanagnostis.gr/)

, ο πρώτος κόμβος για παιδιά και εφήβους που δημιούργησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) δίνοντας προτεραιότητα στον κόσμο του βιβλίου και τη χαρά της ανάγνωσης!

Περισσότερα
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

O ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συνεχίζοντας τη δραστηριότητά του και υποστηρίζοντας τη διά βίου μάθηση έχει προγραμματίσει για το δεύτερο εξάμηνο του 2010 ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων. Διαβάστε λεπτμέρειες.

 

Περισσότερα
ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Διαβάστε για τις ειδικές τιμές και τις ειδικές ψηφιακές εκδόσεις από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Αφορούν εκπαιδευτικά βοηθήματα και βιβλία.

Περισσότερα
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ - Αύγουστος

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ! Γεγονότα, που σημάδεψαν λίγο ή πολύ το μήνα που πέρασε. Περιστατικά που πέρασαν απαρατήρητα από το κοινό. Πρόσωπα και καταστάσεις που θα θέλαμε (ή μήπως όχι;) να ξεχάσουμε και δεν μπορούμε. Γράφει μια φορά τον μήνα και κάθε μήνα, ο Στέφανος Ξένος.

Περισσότερα
4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έχουμε τον 4ο Πανελήνιο διαγωνισμό διηγήματος για νέους συγγραφείς.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Μετά από μια διακοπή λόγω καλοκαιρινών διακοπών, όπως και όσο καταφέραμε να έχουμε αυτές τις δύσκολες εποχές, είμαστε και πάλι μαζί σας. Νέες κριτικές μας θα αναρτηθούν το Σάββατο 4/9/2010 και θα συνεχίσουμε όπως τρία χρόνια τώρα, δυο φορές τον μήνα. 18 βιβλία και 2 κόμικ.

Περισσότερα
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ! -  Ιούλιος.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ! Γεγονότα, που σημάδεψαν λίγο ή πολύ το μήνα που πέρασε. Περιστατικά που πέρασαν απαρατήρητα από το κοινό. Πρόσωπα και καταστάσεις που θα θέλαμε (ή μήπως όχι;) να ξεχάσουμε και δεν μπορούμε. Γράφει μια φορά τον μήνα και κάθε μήνα, ο Στέφανος Ξένος.

Περισσότερα
ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (2007-2013)

Η Κοινωνία των (δε)κάτων μάς δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε τα μάτια μας σε άλλους πολιτισμούς και σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, τον Δήμο Τήνου, τον Δήμο Εξωμβούργου και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, καθώς και με τους φορείς της Κύπρου Atlantis Productions και Ιδεόγραμμα, διοργανώνει το τριήμερο 29 με 31 Ιουλίου στην Τήνο το Πρώτο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου, με τη συμμετοχή 28 συγγραφέων από 19 χώρες σε 14 γλώσσες.

Περισσότερα
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Η Αγγέλα Γαβρίλη μια φορά το μήνα (στις 15) κάνει βόλτα στον πλανήτη μας και μαζεύει τις ειδήσεις που έχουν κάτι το ξεχωριστό. Διαβάστε σε αυτό το άρθρο, από τους γορίλες και το πως μαθαίνουν, αλλά και για την μυστική ζωή των φυτών μέχρι το πως ...να γίνετε βαμπίρ!!! (4 θέματα)

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ