Έχουμε διαβάσει 2836 βιβλία
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ - Ιανουάριος

Η Αγγέλα Γαβρίλη μια φορά το μήνα (στις 15) κάνει βόλτα στον πλανήτη μας και μαζεύει τις ειδήσεις που έχουν κάτι το ξεχωριστό. Διαβάστε σε αυτό το άρθρο (Ιανουάριος), από τους εξωγήινους που έρχονται, μέχρι την αληθινή σημαίσα του ηρωϊσμού ....από ένα 13χρονο παιδί (4 Θέματα).

 

Περισσότερα
ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου 28-31 Ιανουαρίου 2011 HELEXPO PALACE (Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, Αθήνα).  Δείτε τα ωράρια των εκδηλώσεων.

Περισσότερα
ΤΑ 100 ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟ 2010

Για πρώτη φορά στο Diavasame και από ότι γνωρίζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημοσιεύεται λίστα με τα 100 πρώτα βιβλία σε πωλήσεις για μια χρονιά, με απόλυτο αριθμό πωληθέντων αντιτύπων. Δείτε την.

Περισσότερα
Διαβάζοντας τους πίνακες / Nικολά Πουσέν: Χορεύοντας στη μουσική του Χρόνου

Τα έργα τέχνης έχουν απεύθυνση και ''μιλούν''- επίσης διαβάζονται, ακριβώς όπως τα βιβλία. Κάθε μήνα λοιπόν (στις 10) , με οδηγό την Αγγέλα Γαβρίλη, που εκτός από συντάκτριά μας, είναι και ιστορικός τέχνης, θα διατρέχουμε τις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης (από την Αναγέννηση ως τη σύγχρονη εποχή) και θα διαβάζουμε μαζί έναν πίνακα..

Περισσότερα
ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ

Ζητάμε συγνωμη για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πρόσβαση της σελίδας μας 7-9 Ιανουαρίου 2011. Λεπτομέρειες στη σχετικη σελίδα.

Περισσότερα
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ! - Δεκέμβριος

Γεγονότα, που σημάδεψαν λίγο ή πολύ το μήνα που πέρασε. Περιστατικά που πέρασαν απαρατήρητα από το κοινό. Πρόσωπα και καταστάσεις που θα θέλαμε (ή μήπως όχι;) να ξεχάσουμε και δεν μπορούμε. Γράφει μια φορά τον μήνα (2-3)και κάθε μήνα, ο Στέφανος Ξένος.

Περισσότερα
«Η διαβολογυναίκα» του Καρλ Σένχερ

Ο θεατρολόγος Κωσνταντίνος Μπούρας, στην τακτική (την 1η κάθε μήνα) κριτική παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, γράφει τον Ιανουάριο (2011) για την παράσταση:

«Η διαβολογυναίκα» του Καρλ Σένχερ

Περισσότερα
ΓΙΑΡΝΤΙΜ-Οι φλόγες της Ανατολής

Μια από τις τελευταίες ημέρες του 2010 στην κατάμεστη αίθουσα του Metropolis παρουσιάστηκε το νέο βιβλίου του γιατρού και συγγραφέα Χρήστου Ναούμ με τίτλο ΓΙΑΡΝΤΙΜ-Οι φλόγες της Ανατολής. Διαβάστε περισσότερα. 

Περισσότερα
Ασφαλιστικό. Μια μέθοδος ανάγνωσης

Από την παρουσίαση του βιβλίου του Πλάτωνα Τήνιου Ασφαλιστικό. Μια μέθοδος ανάγνωσης που στην αίθουσα Θεόδωρου Καρατζά, στο Μέγαρο της Εθνικής Τράπεζας. Διαβάστε δυο λόγια από τις εισηγήσεις των γνωστών ανα το πανελλήνιο ομιλητών.

Περισσότερα
ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΚΟΥΝ

Η Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της WWF, στην τακτική αρθρογαφία της, κάθε 20 του μήνα, για το περιβάλλον, μας ενημερώνει για τα πρόσφατα νέα για το περιβάλλον. 

 

Περισσότερα
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΟ 3 IPOD TOUCH

Ο εκδοτικός οίκος ΨΥΧΟΓΙΟΣ, προσφέρει 3 Ipod Touch  σε τρεις τυχερούς. Δείτε λεπτομέρειες στην σχετική αφίσα.

Περισσότερα
ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ - Δεκέβριος

Η Αγγέλα Γαβρίλη μια φορά το μήνα (στις 15) κάνει βόλτα στον πλανήτη μας και μαζεύει τις ειδήσεις που έχουν κάτι το ξεχωριστό. Διαβάστε σε αυτό το άρθρο (Δεκέμβριος), από τον Πικάσο στο γκαράζ μέχρι την ..ζημασία της ανακοίνωση της NASA και τον κλοπή εν΄ςο χιονάνθρωπου (4 θέματα).

 

Περισσότερα
Μια γυναικεία υπόθεση στο 6 D.O.G.S

Η παρουσίαση/συζήτηση που έγινε στον πολυχώρο 6 D.O.G.S για το Νηπενθές της Μαίρης Γεωργίου ήταν μια γυναικεία υπόθεση. Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες.

 

Περισσότερα
Διαβάζοντας τους πίνακες / Pompeo Batoni: Άρτεμις και Έρωτας

Τα έργα τέχνης έχουν απεύθυνση και ''μιλούν''- επίσης διαβάζονται, ακριβώς όπως τα βιβλία. Κάθε μήνα λοιπόν (στις 10) , με οδηγό την Αγγέλα Γαβρίλη, που εκτός από συντάκτριά μας, είναι και ιστορικός τέχνης, θα διατρέχουμε τις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης (από την Αναγέννηση ως τη σύγχρονη εποχή) και θα διαβάζουμε μαζί έναν πίνακα..

Περισσότερα
«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ»

Ο θεατρολόγος Κωσνταντίνος Μπούρας, στην τακτική (την 1η κάθε μήνα) κριτική παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, γράφει τον Δεκέμβριο για την παράσταση:

"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ"

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ