Έχουμε διαβάσει 2842 βιβλία
8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ανταπόκριση Νο 4.

Η Αγγέλα Γαβρίλη και ο Στέφανος Ξένος που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την 8η διεθνή έκθεση βιβλίου μας στέλνουν το 4o ρεπορτάζ τους από εκεί.

Περισσότερα
8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ανταπόκριση Νο 3.

Η Αγγέλα Γαβρίλη και ο Στέφανος Ξένος που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την 8η διεθνή έκθεση βιβλίου μας στέλνουν το 3o ρεπορτάζ τους από εκεί.

Περισσότερα
8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ανταπόκριση Νο 2.

Η Αγγέλα Γαβρίλη και ο Στέφανος Ξένος που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την 8η διεθνή έκθεση βιβλίου μας στέλνουν το 2o ρεπορτάζ τους από εκεί.

Περισσότερα
8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Αγγέλα Γαβρίλη και ο Στέφανος Ξένος που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την 8η διεθνή έκθεση βιβλίου μας στέλνουν το πρώτο ρεπορτάζ τους από εκεί.

Περισσότερα
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Ο θεατρολόγος Κωσνταντίνος Μπούρας, στην τακτική (την 1η κάθε μήνα) κριτική παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, γράφει τον Φεβρουάριο για την παράσταση:

«Τα αγαπημένα σας τραγούδια» στο «Αγγέλων Βήμα» (4, 5, 6, 7, 8 Μαΐου 2011)

Περισσότερα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ DEBTOCRACY

Μια ιδιωτική παραγωγή που αν δεν δίνει άμεσες απαντήσεις μας βοηθάει στο να ενημερωθούμε για το τι σημαίνει χρέος, τι έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις και τελικά να σκεφτούμαι σωστά πέρα από ότι μας .....οδηγούν να σκεφτούμαι. Αν δεν το είδατε, Δείτε το!

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ Νο 7

Τα έργα τέχνης έχουν απεύθυνση και ''μιλούν''- επίσης διαβάζονται, ακριβώς όπως τα βιβλία. Κάθε μήνα λοιπόν (στις 10) , με οδηγό την  Αγγέλα Γαβρίλη, που εκτός από συντάκτριά μας, είναι και ιστορικός τέχνης, θα διατρέχουμε τις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης (από την Αναγέννηση ως τη σύγχρονη εποχή) και θα διαβάζουμε μαζί έναν πίνακα.

Περισσότερα
Η Λένα Κιτσοπούλου μιλάει στον Στέφανο Ξένο

Νέοι συγγραφείς, νέες φωνές
Το diavasame.gr ξεκινά μια σειρά συνεντεύξεων με νέους Έλληνες συγγραφείς: νέες φωνές, πρωτοεμφανιζόμενες ή έχοντας ήδη ξεκινήσει την πορεία τους στο λογοτεχνικό πεδίο, μιλούν για τα βιβλία τους, την περιπέτεια της γραφής αλλά και για τα όσα συμβαίνουν στη σύγχρονη, ελληνική πραγματικότητα. Διαβάστε τα όσα είπε η συγγραφέας Λένα Κιτσοπούλου συντάκτη μας Στέφανο Ξένο. 

Περισσότερα
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ

Ας πούμε κάτι χαρμόσυνο, κάτι ελπιδοφόρο και κάτι που δείχνει μια άλλη Ελλάδα. Είναι από τις ειδήσεις που δε θα γίνουν ποτέ πρωοτσέλιδο. Το πρώτο περιβαλλοντικό μονοπάτι λοιπόν για άτομα με προβλήματα όρασης είναι πλέον πραγματικότητα και βρίσκεται στον υγρότοπο της Βραυρώνας.

Περισσότερα
COMICDOM 2011

Η συντάκτριά μας Λαμπρινή Καραθανάση επισκέφθηκε την COMICDOM 2011 και μας δίνει πληροφορίες γι' αυτήν. Όσοι πιστοί, και μη, διαβάστε και δείτε φωτογραφίες.

Περισσότερα
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Διαβάστε για το νέο βιβλίο του ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ, που στην Ιταλία ήδη ξεπέρασε τα 650.000 αντίτυπα, ενώ μεταφράζεται σε 40 γλώσσες.

Περισσότερα
Ο ΕΝΑΤΟΣ ΓΑΜΟΣ

Ο θεατρολόγος Κωσνταντίνος Μπούρας, στην τακτική (την 1η κάθε μήνα) κριτική παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, γράφει τον Φεβρουάριο για την παράσταση:

Ο ΕΝΑΤΟΣ ΓΑΜΟΣ της Λείας Βιτάλη στο Θέατρο Θεμέλιο

Περισσότερα
ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ!

Η Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της WWF, στην τακτική αρθρογαφία της, κάθε 20 του μήνα, μας ενημερώνει για τα πρόσφατα νέα για το περιβάλλον.

Περισσότερα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΜΠΕΡΤ

Νέοι συγγραφείς, νέες φωνές
Το diavasame.gr ξεκινά μια σειρά συνεντεύξεων με νέους Έλληνες συγγραφείς: νέες φωνές, πρωτοεμφανιζόμενες ή έχοντας ήδη ξεκινήσει την πορεία τους στο λογοτεχνικό πεδίο, μιλούν για τα βιβλία τους, την περιπέτεια της γραφής αλλά και για τα όσα συμβαίνουν στη σύγχρονη, ελληνική πραγματικότητα. Διαβάστε τα όσα είπε η συγγραφέας Μαρία Σούμπερτ στην συντάκτριά μας Αγγέλα Γαβρίλη.

Περισσότερα
«ΞΑΓΡΥΠΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΡΥΓΟΝΙ»

 Μια ολονύχτια ανάγνωση έργων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙO στις 8 Απριλιου 2011 το βράδυ. Διαβάστε λεπτομέρειες γαι τον τρόπο συμμετοχής.

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη στο σπίτι της Ζωρζ Σαρή

Στις 13 Απριλίου 2019, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη, η πόρτα του σπιτιού της Ζωρζ Σαρή άνοιξε για πρώτη φορά στους αναγνώστες της. 
14.04.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Wall

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Wall
07.04.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Νέες κυκλοφορίες

ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ Ποίηση Γιάννης Αντιόχου ΙΚΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Lee Child BELL ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ ΕΡΚΑΧΟΘ Ι: ΝΟΡΝΙΜ Ελληνική Λογοτεχνία Νίκος Γαϊτανόπουλος MOMENTUM Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ξένη Λογοτεχνία Herman Hesse ΚΡΙΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ 7Α Η ΘΕΣΗ 7Α Ξένη Λογοτεχνία Sebastian Fitzek ΔΙΟΠΤΡΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Ξένη Λογοτεχνία Alice Zeniter ΠΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Albert Mathiez ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ο ΟΥΣΑΡΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Arturo Perez-Reverte ΠΑΤΑΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ Ξένη Λογοτεχνία Rachel Cusk GUTENBERG ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Ξένη Λογοτεχνία J. P. Delaney ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΝΩΡΙΣ ΝΥΧΤΩΝΕΙ Ελληνική Λογοτεχνία Ελένη Πριοβόλου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ξένη Λογοτεχνία Ursula Le-Guin ΑΙΟΛΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ Ελληνική Λογοτεχνία Μανώλης Ανδριωτάκης ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΔΙΓΑΜΜΑ Ποίηση Ευριπίδης Γαραντούδης ΚΙΧΛΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ελληνική Λογοτεχνία Γιάννης Παλαβός ΝΕΦΕΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 178 ΥΠΟΘΕΣΗ 178 Ξένη Λογοτεχνία Antonio Fusco ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ