Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ!

Η Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της WWF, γράφει για τα αυθαίρετα και την νομιμοποίησή τους (?).


Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ Νο 8

Τα έργα τέχνης έχουν απεύθυνση και ''μιλούν''- επίσης διαβάζονται, ακριβώς όπως τα βιβλία. Κάθε μήνα λοιπόν (στις 10) , με οδηγό την Αγγέλα Γαβρίλη, που εκτός από συντάκτριά μας, είναι και ιστορικός τέχνης, θα διατρέχουμε τις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης (από την Αναγέννηση ως τη σύγχρονη εποχή) και θα διαβάζουμε μαζί έναν πίνακα.

Περισσότερα
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 4ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5/2011, ΣΤΙς 18.3Ο
στο νέο βιβλιοπωλειο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ

Πανεπιστημίου 11 και Αμερικής.

Διαβάστε περισσότερα και ελάτε κι εσεις σε αυτή τη γιορτή χαράς.

Περισσότερα
8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ανταπόκριση Νο 4.

Η Αγγέλα Γαβρίλη και ο Στέφανος Ξένος που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την 8η διεθνή έκθεση βιβλίου μας στέλνουν το 4o ρεπορτάζ τους από εκεί.

Περισσότερα
8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ανταπόκριση Νο 3.

Η Αγγέλα Γαβρίλη και ο Στέφανος Ξένος που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την 8η διεθνή έκθεση βιβλίου μας στέλνουν το 3o ρεπορτάζ τους από εκεί.

Περισσότερα
8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ανταπόκριση Νο 2.

Η Αγγέλα Γαβρίλη και ο Στέφανος Ξένος που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την 8η διεθνή έκθεση βιβλίου μας στέλνουν το 2o ρεπορτάζ τους από εκεί.

Περισσότερα
8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Αγγέλα Γαβρίλη και ο Στέφανος Ξένος που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την 8η διεθνή έκθεση βιβλίου μας στέλνουν το πρώτο ρεπορτάζ τους από εκεί.

Περισσότερα
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Ο θεατρολόγος Κωσνταντίνος Μπούρας, στην τακτική (την 1η κάθε μήνα) κριτική παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, γράφει τον Φεβρουάριο για την παράσταση:

«Τα αγαπημένα σας τραγούδια» στο «Αγγέλων Βήμα» (4, 5, 6, 7, 8 Μαΐου 2011)

Περισσότερα
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ DEBTOCRACY

Μια ιδιωτική παραγωγή που αν δεν δίνει άμεσες απαντήσεις μας βοηθάει στο να ενημερωθούμε για το τι σημαίνει χρέος, τι έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις και τελικά να σκεφτούμαι σωστά πέρα από ότι μας .....οδηγούν να σκεφτούμαι. Αν δεν το είδατε, Δείτε το!

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ Νο 7

Τα έργα τέχνης έχουν απεύθυνση και ''μιλούν''- επίσης διαβάζονται, ακριβώς όπως τα βιβλία. Κάθε μήνα λοιπόν (στις 10) , με οδηγό την  Αγγέλα Γαβρίλη, που εκτός από συντάκτριά μας, είναι και ιστορικός τέχνης, θα διατρέχουμε τις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης (από την Αναγέννηση ως τη σύγχρονη εποχή) και θα διαβάζουμε μαζί έναν πίνακα.

Περισσότερα
Η Λένα Κιτσοπούλου μιλάει στον Στέφανο Ξένο

Νέοι συγγραφείς, νέες φωνές
Το diavasame.gr ξεκινά μια σειρά συνεντεύξεων με νέους Έλληνες συγγραφείς: νέες φωνές, πρωτοεμφανιζόμενες ή έχοντας ήδη ξεκινήσει την πορεία τους στο λογοτεχνικό πεδίο, μιλούν για τα βιβλία τους, την περιπέτεια της γραφής αλλά και για τα όσα συμβαίνουν στη σύγχρονη, ελληνική πραγματικότητα. Διαβάστε τα όσα είπε η συγγραφέας Λένα Κιτσοπούλου συντάκτη μας Στέφανο Ξένο. 

Περισσότερα
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ

Ας πούμε κάτι χαρμόσυνο, κάτι ελπιδοφόρο και κάτι που δείχνει μια άλλη Ελλάδα. Είναι από τις ειδήσεις που δε θα γίνουν ποτέ πρωοτσέλιδο. Το πρώτο περιβαλλοντικό μονοπάτι λοιπόν για άτομα με προβλήματα όρασης είναι πλέον πραγματικότητα και βρίσκεται στον υγρότοπο της Βραυρώνας.

Περισσότερα
COMICDOM 2011

Η συντάκτριά μας Λαμπρινή Καραθανάση επισκέφθηκε την COMICDOM 2011 και μας δίνει πληροφορίες γι' αυτήν. Όσοι πιστοί, και μη, διαβάστε και δείτε φωτογραφίες.

Περισσότερα
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Διαβάστε για το νέο βιβλίο του ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ, που στην Ιταλία ήδη ξεπέρασε τα 650.000 αντίτυπα, ενώ μεταφράζεται σε 40 γλώσσες.

Περισσότερα
Ο ΕΝΑΤΟΣ ΓΑΜΟΣ

Ο θεατρολόγος Κωσνταντίνος Μπούρας, στην τακτική (την 1η κάθε μήνα) κριτική παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, γράφει τον Φεβρουάριο για την παράσταση:

Ο ΕΝΑΤΟΣ ΓΑΜΟΣ της Λείας Βιτάλη στο Θέατρο Θεμέλιο

Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ