Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
ComicDom Athens 2013
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος, το τριήμερο φεστιβάλ των κόμικς ComicDom Athens 2013. Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου, χαμός γινόταν, πολύ κέφι και ποικιλία εκδηλώσεων, δράσεων και προβολών μας προσέφερε μια αξέχαστη εμπειρία.
Περισσότερα
7η Αίσθηση / Ο Παράδεισος δεν είναι εδώ
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

Ο Παράδεισος δεν είναι εδώ
Περισσότερα
Λογοτεχνικός διαγωνισμός διηγήματος του Φανταστικού, με τίτλο "Κλειστοί Χώροι"
Το Diavasame.gr και οι εκδόσεις Ars Nocturna διοργανώνουν από κοινού το δεύτερο διαγωνισμό διηγήματος του Φανταστικού, αυτή τη φορά με θέμα τις παράδοξες καταστάσεις και τους εφιάλτες που μπορούν να γεννηθούν σε έναν κλειστό χώρο.
Περισσότερα
Σημειώσεις από το περιθώριο / Ο Δον Κιχώτης και η επιστροφή στην πραγματικότητα
Ο Κυριάκος Μαργαρίτης γράφει σύντομα κείμενα που αναφέρονται σε καίρια σημεία μεγάλων λογοτεχνικών έργων.
Περισσότερα
Αρχίζει την Παρασκευή το Comicdom Con Athens
Την Παρασκευή αρχίζει το Comicdom Athens, το μεγαλύτερο φεστιβάλ των κόμικς στην Ελλάδα. Για όγδοη συνεχή χρονιά θα υποδεχθεί στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης τους πιστούς φίλους των κόμικς με μια σειρά εκδηλώσεων, εκθέσεων και δραστηριοτήτων.
Περισσότερα
7η Αίσθηση / Οι γυναίκες του λεωφορείου 678
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

Οι γυναίκες του λεωφορείου 678
Περισσότερα
Συνέντευξη με τον Θωμά Μαστακούρη
Η Αγγέλα Γαβρίλη συνομιλεί με το συγγραφέα Θωμά Μαστακούρη για το πρόσφατο βιβλίο του «Η Γκρίζα Χώρα και άλλες ιστορίες από τον μακρινό Βορρά» (εκδόσεις ARS NOCTURNA) , για τη λογοτεχνία του Φανταστικού και τον Όντιν, πατέρα θεών και ανθρώπων…
Περισσότερα
Παρουσίαση του βιβλίου "Φεγγαροκουταλιές" της Μαριλένας Παππά
Η εκδήλωση για το βιβλίο της Μαριλένας Παππά "Φεγγαροκουταλιές" (Βιβλιοεκδόσεις Αναζητήσεις) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιούπολη" στο Περιστέρι.
Περισσότερα
7η Αίσθηση / Το σώμα
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

Το σώμα (The host)
Περισσότερα
Το εργαστήρι του συγγραφέα / Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου
Η Ελένη Γκίκα φιλοξενεί στο "Εργαστήρι του συγγραφέα":

Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου
Περισσότερα
Συνέντευξη με τον Περικλή Μποζινάκη
Ο Στέφανος Ξένος συζητάει με τον Περικλή Μποζινάκη για τα βιβλία, τη συγγραφή και τον εκδοτικό χώρο.
Περισσότερα
7η Αίσθηση / Η γεύση της εκδίκησης
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

Η γεύση της εκδίκησης
Περισσότερα
Παρουσίαση του βιβλίου "Προσωπεία περικείμενοι" της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη
Τη Δευτέρα 1η Απριλίου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Προσωπεία περικείμενοι» (εκδ. Αλεξάνδρεια) της Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη στην αίθουσα εκδηλώσεων των εκδόσεων Αλεξάνδρεια (Σόλωνος 133, Αθήνα).
Περισσότερα
Το εργαστήρι του συγγραφέα / Μάρω Βαμβουνάκη
Η Ελένη Γκίκα γράφει για "Το εργαστήρι του συγγραφέα".

Μάρω Βαμβουνάκη
Περισσότερα
7η Αίσθηση / Stoker
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

Stoker
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ