Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
Νικητές του Διαγωνισμού Blue Monday
Οι νικητές που κερδίζουν ένα από τα δέκα αντίτυπα βιβλίου "Blue Monday", των Nicci French, προσφορά των εκδόσεων Διόπτρα.
Περισσότερα
Συνέντευξη με τον Χρήστο Γουλτίδη
Με αφορμή τον ενδέκατο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που εορτάζεται σήμερα 11 Φεβρουαρίου, η Αγγέλα Γαβρίλη συνομιλεί με τον Χρήστο Γουλτίδη, συγγραφέα του βιβλίου "Γονείς, παιδιά και διαδίκτυο" (εκδόσεις Κλειδάριθμος), για το διαδίκτυο και πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας, αλλά και να προστατευτούμε και οι ίδιοι.
Περισσότερα
Ρακογραφίες / Χριστόφορος Σάββα
Ο Κυριάκος Μαργαρίτης σκιαγραφεί αφηγηματικά πορτρέτα underground ή, γενικώς, παραγνωρισμένων, έξω-κανονικών δημιουργών.

Χριστόφορος Σάββα
Περισσότερα
7η Αίσθηση / Omar
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

Omar
Περισσότερα
Πίσω από το εξώφυλλο / Εκδόσεις Λογείον
Πίσω από το εξώφυλλο: το Diavasame.gr ξεκινά συνεντεύξεις με ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το εξώφυλλο, εκδότες, μεταφραστές, επιμελητές.

Εκδόσεις Λογείον - Γιάννης Πλεξίδας
Περισσότερα
Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Time Keeper
Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Time Keeper
Περισσότερα
7η Αίσθηση / Nymphomaniac
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

Nymphomaniac
Περισσότερα
Comic Corner / Code Geass: Lelouch Of The Rebellion - Season 1
Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει κάθε μήνα ένα Box Set Comic, που κυκλοφορούν σε DVD, στη στήλη της Comic Corner.

Code Geass: Lelouch Of The Rebellion - Season 1
Περισσότερα
7η Αίσθηση / Nebraska
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

Nebraska
Περισσότερα
Εκδήλωση του βιβλίου "Το Μπολερό δεν ήταν του Ραβέλ" της Ελένης Γκίκα
Τη Δευτέρα 20/1 έγινε η παρουσίαση του πρώτου νουάρ της πολυγραφότατης Ελένης Γκίκα, με τον αινιγματικό τίτλο «Το Μπολερό δεν ήταν του Ραβέλ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.
Περισσότερα
Σημειώσεις από το περιθώριο / Σημειώσεις από το περιθώριο του Υπογείου
Ο Κυριάκος Μαργαρίτης γράφει σύντομα κείμενα που αναφέρονται σε καίρια σημεία μεγάλων λογοτεχνικών έργων.

Σημειώσεις από το περιθώριο του υπογείου
Περισσότερα
7η Αίσθηση / Η μαγική ομπρέλα
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

Η μαγική ομπρέλα
Περισσότερα
Με την υπογραφή του Έναστρον / Ένα τρίτο αλήθεια και δύο τρίτα ψέματα
Το Έναστρον διαβάζει βιβλία και προτείνει:

Ένα τρίτο αλήθεια και δύο τρίτα ψέματα - Γιάννης Πλιάγκος
Περισσότερα
Διηγήμα Νο 12 / Το αδιέξοδο
Διαβάστε το διήγημα που έλαβε την 12η θέση στο Διαγωνισμό Διηγήματος του Φανταστικού, που συνδιοργάνωσαν το Diavasame.gr και οι εκδόσεις Ars Nocturna.

Το αδιέξοδο / Σοφοκλής Μαργαρίτης
Περισσότερα
7η Αίσθηση / Οδηγός διαπλοκής
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

Οδηγός διαπλοκής
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ