Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
Νικητές / Η γοργόνα
Δείτε τους νικητές που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Η γοργόνα" της Camilla Lackberg, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Περισσότερα
Ρακογραφίες / Φίλιππος Κουτσαφτής
Ο Κυριάκος Μαργαρίτης σκιαγραφεί αφηγηματικά πορτρέτα underground ή, γενικώς, παραγνωρισμένων, έξω-κανονικών δημιουργών.

Φίλιππος Κουτσαφτής
Περισσότερα
Συνέντευξη με τον Μιχάλη Μοδινό
Ο Μιχάλης Μοδινός μιλάει στην Ελένη Γκίκα και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Άγρια Δύση" (εκδόσεις Καστανιώτη).
Περισσότερα
Νικητές / Οι λέξεις ταξιδεύουν
Δείτε τους νικητές που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Οι λέξεις ταξιδεύουν" του Eduardo Galeano, προσφορά των εκδόσεων Πάπυρος.
Περισσότερα
Με την υπογραφή του Έναστρον / Το ακατέργαστόν μου
Το Έναστρον διαβάζει βιβλία και προτείνει:

Το ακατέργαστόν μου - Αλίκη Ντουφεξή-Pope
Περισσότερα
Σημειώσεις από το περιθώριο / Η Ιδεολογία του Κακού ή το Κακό ως Ιδεολογία
Ο Κυριάκος Μαργαρίτης γράφει σύντομα κείμενα που αναφέρονται σε καίρια σημεία μεγάλων λογοτεχνικών έργων.

Η Ιδεολογία του Κακού ή το Κακό ως Ιδεολογία
Περισσότερα
Νικητές / Εκεί όπου ανθίζουν οι υάκινθοι
Δείτε τους νικητές που κερδίζουν ένα από τα δύο αντίτυπα του βιβλίου "Εκεί όπου ανθίζουν οι υάκινθοι" της Τζούμπα Λαχίρι, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Περισσότερα
Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The spinning heart
Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The spinning heart
Περισσότερα
Συνέντευξη με την Ευγενία Φακίνου
Η Ευγενία Φακίνου συνομιλεί με την Ελένη Γκίκα, με αφορμή το τελευταίο βιβλίο της "Πλανόδιοι θεριστές" (εκδόσεις Καστανιώτη).
Περισσότερα
Νικητές του Διαγωνισμού / Το μαύρο μονοπάτι
Δείτε τους νικητές που κερδίζουν ένα από τα δύο αντίτυπα βιβλίου "Το μαύρο μονοπάτι" της Asa Larsson, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Περισσότερα
7η Αίσθηση / The Deep
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

The Deep
Περισσότερα
Διήγημα Νο 11 / Το ξύπνημα
Διαβάστε το διήγημα που έλαβε την 11η θέση στο Διαγωνισμό Διηγήματος του Φανταστικού, που συνδιοργάνωσαν το Diavasame.gr και οι εκδόσεις Ars Nocturna.

Το ξύπνημα / Βασίλης Καννάς
Περισσότερα
Βόλτα στα Βιβλιοπωλεία / Βιβλιοπωλείο της Εστίας
Βόλτα στα Βιβλιοπωλεία: η Εύα Καραϊτίδη μιλάει στον Διονύση Μαρίνο και το Diavasame.gr για το νέο Βιβλιοπωλείο της Εστίας.
Περισσότερα
Νικητές του Διαγωνισμού Η επιστροφή
Δείτε τους νικητές που κερδίζουν ένα από τα τέσσερα αντίτυπα βιβλίου "Η επιστροφή", του Hakan Nesser, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Περισσότερα
7η Αίσθηση / Dallas Buyers Club
Κάθε εβδομάδα η Τούλα Ρεπαπή γράφει για τον κινηματογράφο, στη στήλη της "7η Αίσθηση".

Dallas Buyers Club
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ