Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
Νικητές / Πώς έρχονται οι λέξεις
Οι νικητές που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Πώς έρχονται οι λέξεις" της Σοφίας Νικολαϊδου, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Περισσότερα
Με την υπογραφή του Έναστρον / Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια
Το Έναστρον διαβάζει βιβλία και προτείνει:

Η εξαίσια γυναίκα και τα ψάρια - Ανδρέας Μήτσου
Περισσότερα
Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The last hiccup
Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The last hiccup
Περισσότερα
Συνέντευξη με τον Βασίλη Αλεξάκη
Ο Βασίλης Αλεξάκης μιλά στην Ελένη Γκίκα και το Diavasame.gr για όλα: για τους Γάλλους φιλέλληνες, για τους αγνώμονες Γερμανούς και πάνω απ’ όλα για την ελευθερία της φαντασίας και το μυθιστόρημα, την ιστορία που διασώζει τ’ ανθρώπινα, και για τον ρόλο του συγγραφέα, που είναι παντού.
Περισσότερα
Νικητές / Η αναχώρηση
Διαγωνισμός: δείτε τους νικητές που κερδίζουν ένα από τα δύο αντίτυπα του βιβλίου "Η αναχώρηση" του Νίκου Θέμελη, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Περισσότερα
Αποχαιρετώντας τον δικό μας Γιώργο
Η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr αποχαιρετά τον εμπνευστή και ιδρυτή του site, το συγγραφέα Γιώργο Πιπερόπουλο.
Περισσότερα
Ίχνη του εξωτερικού / Οδυσσέας Ελύτης
Ο Γιώργος Λίλλης στη στήλη του "Ίχνη του Εξωτερικού" γράφει για τον Οδυσσέα Ελύτη και μια καλαίσθητη έκδοση στη Γερμανία.
Περισσότερα
Νικητές / Εβδομάδα Ars Nocturna
Δείτε τους νικητές που κερδίζουν ένα από τα δέκα αντίτυπα για πέντε τίτλους που προσφέρουν οι εκδόσεις Ars Nocturna.
Περισσότερα
Συνέντευξη με τη Χριστίνα Σωτηροπούλου
Η Χριστίνα Σωτηροπούλου, συγγραφέας του βιβλίου "Καφές με ούλεν" (εκδ. Κλειδάριθμος), μιλάει στην Αγγέλα Γαβρίλη και το Diavasame.gr για το πρώτο της μυθιστόρημα και το συγγραφικό πεδίο.
Περισσότερα
Σημειώσεις από το περιθώριο / Εμπαιγμός ή Η Ιερότητα της Βεβήλωσης
Ο Κυριάκος Μαργαρίτης γράφει σύντομα κείμενα που αναφέρονται σε καίρια σημεία μεγάλων λογοτεχνικών έργων.

Εμπαιγμός ή Η Ιερότητα της Βεβήλωσης
Περισσότερα
Comic Corner / The World God Only Knows
Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει κάθε μήνα ένα Box Set Comic, που κυκλοφορούν σε DVD, στη στήλη της Comic Corner.

The World God Only Knows - Complete Season 1 Collection
Περισσότερα
Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Light between oceans
Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Light between oceans
Περισσότερα
Συνέντευξη με τον Jack Ketchum
Ο Aμερικανός συγγραφέας Jack Ketchum μιλάει στον Στέφανο Ξένο και το Diavasame.gr, για τη λογοτεχνία τρόμου, αλλά και για την περιπέτεια της συγγραφής.
Περισσότερα
Νικητές / Πάντα ήρωες
Δείτε τους νικητές που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Πάντα ήρωες" του Fabien Marsaud, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Περισσότερα
Comicdom Con Athens 2014
Έρχεται και φέτος από την Ελληνοαμερικανική Ένωση και την Comicdom Press, το Comicdom Con 2014, για ένατη συνεχή χρονιά. Την Παρασκευή 4 Απριλίου, το Σάββατο 5 Απριλίου και την Κυριακή 6 Απριλίου, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ κόμικς θα είναι κοντά μας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 21:30 το βράδυ.
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ