Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
Νικητές της Εβδομάδας Ann Cleeves από το Diavasame.gr και τις εκδόσεις Κλειδάριθμος
Δείτε τους νικητές της Εβδομάδας Ann Cleeves που διοργάνωσαν τo Diavasame.gr και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, με αφορμή το καινούργιο μυθιστόρημα της Ann Cleeves με τίτλο "Μαύρα φτερά", που μόλις κυκλοφόρησε.
Περισσότερα
Ρακογραφίες / Κωστής Παπαγιώργης
Ο Κυριάκος Μαργαρίτης σκιαγραφεί αφηγηματικά πορτρέτα underground ή, γενικώς, παραγνωρισμένων, έξω-κανονικών δημιουργών.

Κωστής Παπαγιώργης
Περισσότερα
Αναγνωστικές προτάσεις για το καλοκαίρι 2014
Η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr επέλεξε και σας προτείνει βιβλία για τις διακοπές σας, τα οποία εκδόθηκαν το εξάμηνο από τον Νοέμβριο του '13 μέχρι και τον Απρίλιο του '14.
Περισσότερα
Κλειστοί χώροι-Ανθολογία διηγημάτων του Φανταστικού
Προϊόν του δεύτερου διαγωνισμού φανταστικού διηγήματος που συνδιοργάνωσαν οι εκδόσεις Ars Nocturna με το Diavasame.gr, τα δέκα διηγήματα της συλλογής είναι εμπνευσμένα από παράδοξες καταστάσεις και εφιάλτες που γεννιούνται σε κλειστούς χώρους.
Περισσότερα
Λογοτεχνικός διαγωνισμός Diavasame.gr και του ιταλικού εστιατορίου Da Bruno
Το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τον πολιτισμό Diavasame.gr και το ιταλικό εστιατόριο Da Bruno (Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο), διοργανώνουν πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος με θέμα: «Δείπνο».
Περισσότερα
Νικητές / Σε σωστή ώρα νυχτώνει
Οι νικητές που κερδίζουν ένα από τα δύο αντίτυπα του βιβλίου "Σε σωστή ώρα νυχτώνει" της Σοφίας Δημοπούλου, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Περισσότερα
Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Lobster Kings
Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Lobster Kings
Περισσότερα
Σημειώσεις από το περιθώριο / Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού ή Αναζητώντας Το Χαμένο Πρόσωπο
Ο Κυριάκος Μαργαρίτης γράφει σύντομα κείμενα που αναφέρονται σε καίρια σημεία μεγάλων λογοτεχνικών έργων.

Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού ή Αναζητώντας Το Χαμένο Πρόσωπο
Περισσότερα
Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2013-31/5/2014
Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2013 έως 31/5/2014.
Περισσότερα
Συνέντευξη με τον Θέμη Παρλαβάντζα
Η Ελένη Κίτσου συνομιλεί με τον Θέμη Παρλαβάντζα, με αφορμή το βιβλίο του "Όλα έγιναν άλλα" (εκδόσεις bookstars-Free Publishing).
Περισσότερα
Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Wake
Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Wake
Περισσότερα
Νικητές / Όταν έπεσε η Πόλη
Οι νικητές που κερδίζουν ένα από τα δύο αντίτυπα του βιβλίου "Όταν έπεσε η Πόλη" του Andrew Novo, προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο.
Περισσότερα
Comic Corner / Silver spoon
Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει κάθε μήνα ένα Box Set Comic, που κυκλοφορούν σε DVD, στη στήλη της Comic Corner.

Gin no Saji [Silver Spoon] DVD Complete 1-11
Περισσότερα
Συνέντευξη με την Αρίστη Τρεντέλ
Συνέντευξη της Ευμορφίας Ζήση για το www.diavasame.gr στην Δρ. Αρίστη Τρεντέλ με αφορμή τη συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Άρτεμις» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηριδανός.
Περισσότερα
Ρακογραφίες / Σταύρος Βαβούρης
Ο Κυριάκος Μαργαρίτης σκιαγραφεί αφηγηματικά πορτρέτα underground ή, γενικώς, παραγνωρισμένων, έξω-κανονικών δημιουργών.

Σταύρος Βαβούρης
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ