Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία
Συνέντευξη με τον συγγραφέα Θοδωρή Τσάκωνα
Ο Θοδωρής Τσάκωνας συνομιλεί με την Αγγέλα Γαβρίλη και το Diavasame.gr, με αφορμή το δεύτερο βιβλίο του "Το πέμπτο σημείο του ορίζοντα" (εκδόσεις Novelbooks).
Περισσότερα
Με την υπογραφή του Έναστρον / Ο άσος στο μανίκι
Το Έναστρον διαβάζει βιβλία και προτείνει:

Ο άσος στο μανίκι - Γιάννης Πλιάγκος
Περισσότερα
Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / All the light we cannot see
Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

All the light we cannot see
Περισσότερα
Απονομή Βραβείων Διαγωνισμού Diavasame-Da Bruno
Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου έγιναν οι απονομές των βραβείων του πανελλήνιου διαγωνισμού διηγήματος που διοργάνωσε το Diavasame.gr και το ιταλικό εστιατόριο Da Bruno με θέμα «Το δείπνο».
Περισσότερα
Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The cure for dreaming
Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα θα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The cure for dreaming
Περισσότερα
Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2014-30/11/2014
Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2014 έως 30/11/2014.
Περισσότερα
Διαγωνισμός Diavasame-Da Bruno / Η βραχεία λίστα
Δείτε τη λίστα με τους νικητές του Διαγωνισμού Διηγήματος Diavasame - Da Bruno, αλλά και τα πέντε υποψήφια για Διήγημα του Κοινού.
Περισσότερα
Διαγωνισμός Diavasame-Da Bruno / Η μακρά λίστα
Δείτε τη μακρά λίστα των 20 διηγημάτων του Διαγωνισμού του Diavasame και του εστιατορίου Da Bruno.
Περισσότερα
Ένα βιβλίο, μια παρέα
Μια βραδιά αφιερωμένη στο παρόν και το μέλλον των Λεσχών Ανάγνωσης
Τι κοινό έχουν και πώς συνδέονται η πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ, το βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, το BOOKWORM και ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ; Αγαπούν το διάβασμα και τα μέλη τους το αποδεικνύουν κάθε μήνα.
Περισσότερα
Συνέντευξη με την Kristina Ohlsson
Η Kristina Ohlsson μιλάει στον Στέφανο Ξένο και το Diavasame.gr για τον τρόπο γραφής και το αστυνομικό μυθιστόρημα γενικότερα.
Περισσότερα
Διήγημα Κοινού / Άδεια καρέκλα
Διαβάστε το υποψήφιο διήγημα Κοινού:

Άδεια καρέκλα
Περισσότερα
Διήγημα Κοινού / Δεύτερη ευκαιρία
Διαβάστε το υποψήφιο διήγημα Κοινού:

Δεύτερη ευκαιρία
Περισσότερα
Διήγημα Κοινού / Εστιατόριο Η μεθυσμένη μάντρα
Διαβάστε το υποφήψιο διήγημα Κοινού:

Εστιατόριο Η μεθυσμένη μάντρα
Περισσότερα
Διήγημα Κοινού / Η γέφυρα
Διαβάστε το υποψήφιο διήγημα Κοινού:

Η γέφυρα
Περισσότερα
Διήγημα Κοινού / Κύκνεια δείπνα
Διαβάστε το υποψήφιο διήγημα Κοινού:

Κύκνεια δείπνα
Περισσότερα

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ