Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καλώς ήλθατε.

Σε αυτό το δικτυακό τόπο θα μοιραζόμαστε μαζί σας συμπεράσματα και εντυπώσεις από τα διαβάσματα βιβλίων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, στην Ελληνική γλώσσα. Μυθιστορήματα, διηγήματα, παραμύθια ή ακόμα και βιβλία με εξιδικευμένα θέματα  και πονήματα με ψυχολογικές προεκτάσεις, έχουν όλα την θέση τους εδώ αρκεί κάποιος να τα διαλέξει. Παρ’ ότι σαν γενική ιδέα τα επιλεγόμενα βιβλία θα είναι κυκλοφορίες της τρέχουσας και της αμέσως προηγούμενης χρονιάς, θα υπάρχουν και κριτικές σε παλιότερα ή ακόμα και σε «κλασικά» βιβλία, αν κάποιος τα επιλέξει.  

Σε αντίθεση όμως με τα βιβλία που μπορεί και να μην έχουν κοινά σημεία, όσοι θα γράφουν τις κριτικές παρουσιάσεις, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Έχουν όλοι τους παρακολουθήσει τα τρίμηνα σεμινάρια για την κριτική βιβλίου /  δημιουργική ανάγνωση, του ΕΚΕΒΙ (Εθνικού Κέντρου Βιβλίου).

Το ότι ο κάθε ένας έχει διαφορετικό επάγγελμα, οι μέχρι και δεκαετίες διαφορές στην ηλικία, αλλά και οι χωρίς δεσμεύσεις εκφραζόμενες ατομικές κρίσεις, αποτελούν εγγύηση για το μεγάλο εύρος αλλά και για το, με διαφορετική οπτική γωνία, διάβασμα των βιβλίων, που αποτελούν πάντα προσωπικές επιλογές του καθενός. 
Κοντά στην ομάδα μας* βρίσκεται και η κ. Ελένη Σβορώνου*, που θα ασχολείται αποκλειστικά με τις κριτικές παιδικού βιβλίου. 

Θα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι αν οι πληροφορίες που θα βρίσκετε εδώ, θα σας βοηθούν να επιλέγετε ότι βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό που ζητάτε. Παράλληλα, ελπίζουμε πως μαζί σας, αφού και εσείς θα έχετε τη δυνατότητα να γράψετε τη δική σας κριτική βιβλίου, θα καταφέρουμε να βάλουμε και το δικό μας λιθαράκι βοήθειας στην διάδοση του.

* Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα ποιοι είμαστε.

Κεντρική σελίδα

Στη σελίδα μας θα βρίσκετε τις πιο πρόσφατες κριτικές, που θα ανανεώνονται κάθε εβδομάδα. Συνολικά, θα προσπαθούμε να έχουμε 24 κριτικές παρουσιάσεις το μήνα, ανάλογα με τις κυκλοφορίες και τα διαβάσματά μας. Φυσικά, ανεξάρτητα από τα βιβλία που βρίσκονται στην αρχική σελίδα, πάντα θα έχετε την δυνατότητα να διαβάσετε κριτική παρουσίαση για οποιοδήποτε βιβλίο έχουμε διαβάσει παλιότερα. 

Κριτικές αναγνωστών 

Εάν θέλετε, μπορείτε να δημοσιεύσετε και την  δική σας κριτική για όποιο βιβλίο επιθυμείτε. Για την υποβολή κριτικής, πρέπει να είναι ένα κείμενο 300-500 λέξεις. Το όνομα του αναγνώστη θα αναγράφεται στο τέλος της κριτικής. Το Diavasame.gr διατηρεί το δικαίωμα να επιμεληθεί τις κριτικές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Νέες κυκλοφορίες

Σε αυτές τις σελίδες ο κάθε εκδοτικός οίκος, έχει την δυνατότητα να ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό  για τις νέες κυκλοφορίες και όχι μόνο. Έτσι θα μπορείτε να βρίσκετε σε έναν ιστότοπο τις πρόσφατες κυκλοφορίες, χωρίς να χρειάζεται να «περιφέρεστε» στο διαδίκτυο, Βέβαια πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης (link) με τον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου κάποιου βιβλίου που σας ενδιαφέρει. Η ενημέρωση σας για τις νέες κυκλοφορίες μπορεί, με την χρήση της σχετικής μηχανής αναζήτησης, να είναι γενική ή πιο συγκεκριμένη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ