Έχουμε διαβάσει 2938 βιβλία

Comic Corner / Goblin Slayer

                                                          Comic Corner
                                         από τη Λαμπρινή Καραθανάση

                                                          Goblin Slayer


Ένα πιο ελαφρύ αλλά αρκετά σπλάτερ anime, το Goblin’s Slayer επιτέλους μεταφέρθηκε στην οθόνη. Αρκετά προβλέψιμο, με τα γνωστά είδη χαρακτήρων φαντασίας που θα έβρισκες.

Επεισόδια: 12
Πρώτη προβολή: 7 Οκτωβρίου, 2018
Παραγωγοί: Sony Pictures Entertainment, Frontier Works, AT-X, SoftBank Creative, Bushiroad, Hakuhodo DY Music & Pictures, Good Smile Film, Artist Management Office
Studios: White Fox
Διάρκεια: 23 λεπτά ανα επεισόδιο
Κατάλληλο: PG-17

Κριτική
Μια νεαρή ιέρεια γίνεται μέλος μιας αποστολής, που έχει σκοπό να σώσει κάποια κορίτσια που έχουν απαχθεί από το διπλανό χωριό, από μια ορδή από goblins. Δυστυχώς, πολύ γρήγορα, η ομάδα ανακαλύπτει ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ άσχημα, και είναι μόνο η σωτήρια παρέμβαση ενός μυστηριώδη τύπου ονόματι Goblin Slayer, που σώζει την ζωή της. Ο ίδιος είναι αφοσιωμένος στην εξολόθρευση των goblin, και δεν τον ενδιαφέρει κανένα άλλο είδος αποστολής. Έπειτα από την πρώτη τραγική αυτή εμπειρία της αποφασίζει να συνοδέψει τον Goblin Slayer στις αποστολές του για να εξιλεωθεί και σύντομα σχηματίζεται μια ομάδα, η οποία θα μπλεχτεί χωρίς να το ξέρει στην μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν συναντήσει μέχρι τώρα.

Οι χαρακτήρες ακολουθούν τα γνωστά είδη φαντασίας (ξωτικά, νάνοι, ιέρεια, ιππότης κλπ) με λίγες εκπλήξεις. Το σκηνικό είναι αρκετά λεπτομερές, με αρκετές πληροφορίες να δίνονται από την αρχή. Όπως η ύπαρξη μιας συντεχνίας που χειρίζεται όλες τις αποστολές και η ύπαρξη διαφορετικών φατριών που πολεμούν απέναντι σε goblins, δράκους και άλλα τέρατα. Το παρελθόν κάθε χαρακτήρα ξεδιπλώνεται σιγά σιγά, δημιουργώντας ενδιαφέρον και για anime, γίνεται αρκετά σπλάτερ σε σκηνές μάχης. Υπάρχουν και σκηνές πιο ώριμου περιεχομένου, κάτι που δικαιολογεί και το Pg-17.

Το animation είναι αρκετά καλό και η δράση αρκετή, χωρίς να ξεφεύγει από τα γνωστά κλισέ των anime δράσης. Παρόλα αυτά παραμένει διασκεδαστικό και ενδιαφέρον και αξίζει να το παρακολουθήσετε. Η πρώτη σεζόν δεν απογοητεύει και περιμένουμε και την δεύτερη σύντομα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ