Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία
ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ

Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Jorn-Lier Horst
Μετάφραση
Δέσποινα Παπαγρηγοράκη
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Μερικά σπίτια παραδίπλα από το σπίτι του Βίλιαμ Βίστιν ανακαλύπτεται ένα πτώμα, καθισμένο στην πολυθρόνα. Σύμφωνα με τη νεκροψία έχουν περάσει περίπου τέσσερις μήνες από τότε που πέθανε. Κανείς από τη γειτονιά δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Όμως ο Βίλιαμ αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να σκάψει πολύ βαθιά για να ανακαλύψει την άκρη του νήματος.
ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Ειρήνη Χριστοπούλου
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Στην τρίτη περιπέτεια του επιθεωρητή Μαξ Γουλφ με τίτλο «Οι εκτελεστές», ο Γουλφ με την ομάδα του καλείται να εξιχνιάσει μια σειρά εκτελέσεων διά απαγχονισμού ανθρώπων που έχουν διαπράξει απεχθή εγκλήματα και παρόλα αυτά έχουν ξεφύγει από τη Δικαιοσύνη.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Μετάφραση
Ιωάννα Ηλιάδη
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ο Ντέιβιντ Τσίμερ έχασε σε αεροπορικό δυστύχημα τη σύζυγο και τους δυο γιους του. Η οδύνη τον έχει καταβυθίσει σ’ έναν σιωπηλό κόσμο. Ένα βράδυ στην τηλεόραση πέφτει τυχαία σε μια ταινία του βωβού κινηματογράφου. Πρωταγωνιστής είναι ένας ηθοποιός ονόματι Έκτορ Μαν. Τις επόμενες ημέρες αναζητά πληροφορίες για τη ζωή και τις ταινίες του Έκτορ Μαν.
ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ

ΘΑ ΣΕ ΒΡΩ

Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Teresa Driscoll
Μετάφραση
Αναστάσιος Λουδάρος
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Η Έλλα ακούει δύο νεαρούς να φλερτάρουν με δύο κορίτσια στο τρένο και αντιλαμβάνεται ότι μόλις έχουν βγει από τη φυλακή. Την επομένη η μία από τις δύο κοπέλες αγνοείται. Η ίδια βασανίζεται από τύψεις και προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ερευνητή όταν αρχίζει να δέχεται απειλητικά μηνύματα. Τα κοντινά πρόσωπα της αγνοούμενης έχουν τα δικά τους μυστικά…
ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΣΜΟΡ

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΣΜΟΡ

Εκδοτικός Οίκος
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συγγραφέας
Patricia Falvey
Μετάφραση
Στέλλα Πεκιαρίδη
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Αριστοκρατία και υπηρετικό προσωπικό. Ευγενείς και φτωχολογιά. Δύο κόσμοι, με τεράστιο χάσμα μεταξύ τους, που συνυπάρχουν στο εμβληματικό μυθιστόρημα εποχής της Patricia Falvey «Τα κορίτσια του Ένισμορ».
ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΪΝ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΪΝ

Εκδοτικός Οίκος
ΑΛΦΕΙΟΣ
Συγγραφέας
Robert Streibel
Μετάφραση
Μαριάννα Χάλαρη
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Το βιβλίο αφιερώνεται στη μνήμη του Έλληνα αντιστασιακού κρατουμένου στο Στάιν από το 1944 και επιζήσαντα της σφαγής της 6ης και 7ης Απριλίου 1945, Γεράσιμου Γαρνέλη, ο οποίος έζησε στο Κρεμς μέχρι τον θάνατό του. Ο συγγραφέας φέρνει στο φως για πρώτη φορά ένα ξεχασμένο γεγονός της σύγχρονης αυστριακής ιστορίας.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ