Έχουμε διαβάσει 2956 βιβλία

John Banville

Ο John Banville γεννήθηκε στο Wexdorf της Ιρλανδίας. Ο πατέρας του εργαζόταν σε γκαράζ και η μητέρα του ασχολιόταν με τα οικιακά. Είναι ο νεότερος από τρία αμφιθαλή αδέλφια. Ο μεγαλύτερος αδελφός του είναι και αυτός συγγραφέας με το ψευδώνυμο Vincent Lawrence. Σπούδασε στο Christian Brothers' school και στο St Peter's College του Wexford, αλλά δεν συνέχισε στο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στην αεροπορική εταιρεία της Ιρλανδίας (Aer Lingus) και ταξίδεψε στην Ελλάδα και την Ιταλία. Το 1968-69 έμεινε στις Η.Π.Α. και μόλις γύρισε εργάστηκε στην εφημερίδα Irish Press. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1970 (Long Lankin). Συνέχισε στην εφημερίδα Irish Times και συγγράφει σπό το 1990 στην The New York Review of Books.
Γράφει και με το όνομα Benjamin Black. Έχει δυο ενήλικους γιούς με την Αμερικανίδα Janet Dunham, η οποία λέει γι’ αυτόν όταν βρίσκεται σε περίοδο συγγραφής: Είναι σαν ένας δολοφόνος που μόλις γύρισε από μία ιδιαίτερα αιμοσταγή δολοφονία. Ο Banville έχει και δυο κόρες από την σχέση του με την Patricia Quinn,πρώην επικεφαλής στο  Arts Council of Ireland.
Βραβείο Booker o 2005 (The sea), το οποίο βραβεύτηκε και σαν το καλύτερο μυθιστόρημα της Ιρλανδίας το 2006.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν:

 • (2016) Η μπλε κιθάρα, Εκδόσεις Καστανιώτη
 • (2015) Η ξανθιά με τα μαύρα μάτια, Εκδόσεις Καστανιώτη
 • (2013) Αρχαίο φως, Καστανιώτη
 • (2011) Ο Λεμούριος, Καστανιώτη
 • (2010)  Άπειροι κόσμοι, Καστανιώτη
 • (2009)  Ο ασημένιος κύκνος, Καστανιώτη
 • (2008)  Η τριλογία των επαναστάσεων: Δόκτορ Κοπέρνικος: Κέπλερ: Το γράμμα του Νεύτωνα, Κέδρος
 • (2007)  Η έκλειψη, Καστανιώτη
 • (2007)  Σάβανο, Καστανιώτη
 • (2006)  Ο διπλός θάνατος της Κριστίν Φολς, Καστανιώτη
 • (2005)  Η θάλασσα, Καστανιώτη
 • (2005)  Πράγα, πορτρέτα μιας πόλης, Μεταίχμιο
 • (1998)  Ο αδιάφθορος, Καστανιώτη
 • (1993)  Το βιβλίο της αλήθειας, Ωκεανίδα
 • (1991)  Μεφίστο, Βιβλιοπωλείον της Εστίας
   

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / The Dutch House

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

The Dutch House
10.11.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Η Ειρήνη Δερμιτζάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Γεννημένος Λούζερ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
20.10.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ