Έχουμε διαβάσει 2812 βιβλία
ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Yusra Mardini
Μετάφραση
Στέλλα Κάσδαγλη
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή
Το βιβλίο αποτελεί την ιστορία της συγγραφέως, της «πεταλούδας» που «πέταξε» ως πρόσφυγας μέσα σε αντίξοες και ακραίες συνθήκες από τη βομβαρδισμένη Συρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μία αληθινή ιστορία για όλους, προκειμένου να εντρυφήσουν στο νόημα της θέλησης, στην εκπλήρωση και των πιο μεγάλων και απροσπέλαστων φιλοδοξιών.
ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ 1995-2019

ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ 1995-2019

Εκδοτικός Οίκος
ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ
Συγγραφέας
Αλμπέρτα Τσοπανάκη
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή
Από τον σουρεαλισμό στο μεταμοντέρνο κι από το ποιητικώς υπερβατικόν στην πιο ρεαλιστική ηθογραφία. Παρωδία του κιτς και κριτική των αστικών μύθων, της αστικής κουλτούρας εν γένει. Και η Αλμπέρτα Τσοπανάκη είναι μια ποιήτρια του θεάτρου μας. Και μυθιστορηματικό πρόσωπο επίσης.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΟΣΕΛΟΤΟΣ
Συγγραφέας
Σήλια Νικολαΐδου
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή
Δραματικός μονόλογος υψηλής συνεκτικότητας που απευθύνεται στο θυμικό αλλά και στο λογισμικό μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου. Νοητικές ασκήσεις ρητορικής ευθυβολίας, σπαρακτικής ευρύνοιας και προ πάντων εκφραστικής Ελευθερίας.
ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ: ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ: ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

Εκδοτικός Οίκος
ΑΡΧΕΤΥΠΟ
Συγγραφέας
Χριστίνα Λάσκη
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή
Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση με τα βασικά στοιχεία της βιογραφίας του Νίκολα Τέσλα, ενός από τους ευφυέστερους αλλά και από τους πιο εκκεντρικούς επιστήμονες. Η έκδοση περιλαμβάνει και δικά του κείμενα και άρθρα.
ΤΟ ΜΠΛΕ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ

ΤΟ ΜΠΛΕ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ

Εκδοτικός Οίκος
ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ
Συγγραφέας
Μαρία Παπαδοπούλου
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή
Αυτό το ειδικό αφήγημα για τον αυτισμό θα έλεγα ότι ταιριάζει καλύτερα στα βιβλία αυτοβελτιώσεως, αφού στην ενσυναίσθηση ασκείται ο αναγνώστης. Ένα βιβλίο για τον αυτισμό, την ανεκτικότητα, την αποδοχή του Άλλου ως διαφορετικού. Ένα βιβλίο για τον πολιτισμό και τον σύγχρονο άνθρωπο, όταν άνθρωπος είναι…
ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Brunhilde Pomsel, Thore D. Hansen
Μετάφραση
Λένια Μαζαράκη
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή
Η γραμματέας του Γκέμπελς μιλάει για την περίοδο 1942-1945 που πέρασε υπηρετώντας το ναζιστικό καθεστώς.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τη Μαρίνα Παπαγεωργίου

Η Μαρίνα Παπαγεωργίου, με αφορμή το βιβλίο της «Γλυκιά Πενικιλίνη» (εκδόσεις Ιωλκός), συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
27.01.2019
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Girl in the blue coat

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Girl in the blue coat
20.01.2019
Περισσότερα

Comic Corner / Goblin Slayer

Η Λαμπρινή Καραθανάση παρουσιάζει κάθε μήνα ένα Box Set Comic, που κυκλοφορούν σε DVD, στη στήλη της Comic Corner.

Goblin Slayer
06.01.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ