Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Raymond Carver
Μετάφραση
Τρισεύγενη Παπαϊωάννου
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Τα επτά κείμενα που περιλαμβάνονται στη συλλογή διηγημάτων «Ελέφαντας» είναι τα τελευταία που έγραψε ο Ρέιμοντ Κάρβερ και οι ήρωές τους είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ζουν μια συνηθισμένη ζωή.
ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΟ ΑΝΤΙΟ

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΟ ΑΝΤΙΟ

Εκδοτικός Οίκος
ΜΙΝΩΑΣ
Συγγραφέας
David Nicholls
Μετάφραση
Αλεξάνδρα Κονταξάκη
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Στο νέο, πέμπτο του, μυθιστόρημα, ο Βρετανός συγγραφέας και σεναριογράφος, Ντέιβιντ Νίκολς, μας δίνει μια τρυφερή, έξυπνη όσο και συνηθισμένη ιστορία ενηλικίωσης και νοσταλγίας του πρώτου ερωτικού σκιρτήματος και του αποτυπώματος που αυτό αφήνει στη ζωή και στις αναμνήσεις.
STRANGE ACADEMY #1

STRANGE ACADEMY #1

Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Skottie Young
Κατηγορία
Comics
Περιγραφή
Νέοι και νέες απ’όλο τον κόσμο με έφεση στη μαγεία έχουν έρθει στη Νέα Ορλεάνη για να σπουδάσουν τις μυστικές τέχνες υπό την καθοδήγηση του Strange,του Brother Voodoo, του Ancient One, της Scarlet Witch, της Magik, του Hellstrom και όλων των αγαπημένων στους αναγνώστες μάγων της Marvel. Αλλά με όλες τις μαγικές απειλές μήπως είναι πολύ αργά;
ΣΤ' ΑΜΠΕΛΙΑ

ΣΤ' ΑΜΠΕΛΙΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΟΛΙΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Διάφορα
Περιγραφή
Το «Στ’ αμπέλια» του Σταύρου Ζουμπουλάκη είναι η προσπάθεια αποτύπωσης ενός κόσμου, αυτού της επαρχίας των δεκαετιών του ’50 και του ’60, που έχει χαθεί ανεπιστρεπτί.
ΑΜΑΡΟΚ

ΑΜΑΡΟΚ

Εκδοτικός Οίκος
ΔΙΟΠΤΡΑ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Ελληνική Λογοτεχνία
Περιγραφή
Μια γυναίκα αυτοκτονεί και στο σημείωμα που αφήνει γράφει μόνο τη λέξη «αθώος». Αναφέρεται στον σύζυγό της, ο οποίος πριν από δώδεκα χρόνια καταδικάστηκε για μια αποτρόπαια δολοφονία. Η ομάδα του επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη πρέπει να βρει τι πραγματικά συνέβη πριν από τόσα χρόνια.
ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Εκδοτικός Οίκος
ΙΚΑΡΟΣ
Συγγραφέας
Μαριαλένα Σεμιτέκολου
Κατηγορία
Ελληνική Λογοτεχνία
Περιγραφή
Παρακολουθούμε τις κινήσεις της Μαρίνας μια Κυριακή του καλοκαιριού, που λίγο παραλλάσσουν από αυτές της κάθε μέρας. Η αφήγηση, τριτοπρόσωπη, είναι όσο χρειάζεται λεπτομερειακή και ακριβής και μεταλλάσσεται με την εξέλιξη της ημέρας όπως και η ηρωίδα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ