Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία
ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑΓΙΑ;

ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑΓΙΑ;

Εκδοτικός Οίκος
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Ελληνική Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ένα βιβλίο που απαρτίζεται από δύο μέρη: το πρώτο, που περιέχει εικόνες από τη ζωή της Άλκης Ζέη και το δεύτερο, που περιλαμβάνει οκτώ διηγήματα από παλαιότερες εκδόσεις.
ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΞΕΝΟΣ

ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΞΕΝΟΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΓΚΟΒΟΣΤΗΣ
Συγγραφέας
Κύρο Πόντε
Κατηγορία
Ελληνική Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ένα έργο με ανθρωπιστικές, κοινωνικές και ιστορικές προεκτάσεις, που πραγματεύεται λογοτεχνικά την ιστορία των Ρωμιών του Πόντου που χωρίστηκαν με βάση το θρήσκευμα και τις αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία των ατόμων και των οικογενειών τους. Επίσης είναι μια ωδή στην ανιδιοτελή και αναντικατάστατη μητρική αγάπη, στον προσωπικό πόνο της απώλειας.
Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΩΡΑΙΟΣ ΣΑΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ

Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΩΡΑΙΟΣ ΣΑΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡ

Εκδοτικός Οίκος
ΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ
Συγγραφέας
Κώστας Βούλγαρης
Κατηγορία
Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη
Περιγραφή
Ο Κώστας Βούλγαρης εγγράφει υποθήκες για μια Κριτική της Λογοτεχνίας, της Τέχνης, της Ιστορίας, που θα βασίζεται αποκλειστικά στην αντικειμενική παρατήρηση προβαίνοντας σε ερμηνείες αναλογικές κι αντιστικτικές, ανοικτές ίσως σε αντιρρήσεις, πρόσφορες σε κάθε διαλογική αντιπαράθεση, στέρεα όμως δομημένες πάνω σε ατράνταχτα στοιχεία κι επιχειρήματα.
ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εκδοτικός Οίκος
ΠΟΛΙΣ
Συγγραφέας
Κατηγορία
Ελληνική Λογοτεχνία
Περιγραφή
Το «Φονικό στη Μεγάλη Εκκλησία» του Τεύκρου Μιχαηλίδη είναι ένα ιστορικό αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στα χρόνια του Βυζαντίου με θέμα έναν φόνο που ζητά να διαλευκανθεί κατά τον 6ο αι. μ.Χ.
ΧΑΡΡΑΓΚΑ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ

ΧΑΡΡΑΓΚΑ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ

Εκδοτικός Οίκος
ΑΓΡΑ
Συγγραφέας
Mahi Binebine
Μετάφραση
Έλγκα Καββαδία
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Έξι άνδρες και μια νεαρή γυναίκα με το μωρό της περιμένουν σε μια μαροκινή ακτή να έρθει το σινιάλο από το ισπανικό αλιευτικό που θα τους οδηγήσει μέσα από το στενό του Γιβραλτάρ στην Ευρώπη. Ο καθένας, περιλαμβανομένου του νεαρού αφηγητή Αζούζ, έχει τη δική του ιστορία που ο συγγραφέας αφηγείται με φλας μπακ σε μια κινηματογραφικού τύπου πλοκή.
Ζ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ζ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Εκδοτικός Οίκος
ANUBIS
Συγγραφέας
Max Brooks
Μετάφραση
Βασίλης Αθανασιάδης
Κατηγορία
Ξένη Λογοτεχνία
Περιγραφή
Ένα μυθιστόρημα δυστοπικής φαντασίας, όπου η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με μια ορδή διακοσίων εκατομμυρίων ζόμπι, γραμμένο με τη μορφή προφορικών αφηγήσεων από αυτόπτες μάρτυρες γεγονότων που το ανθρώπινο μυαλό δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί…

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ