Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

I, VAMPIRE #1

18.12.2011
email
I, VAMPIRE #1
Εκδοτικός Οίκος
DC
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN
Σελίδες
32

Τι πιο δύσκολο ως θέμα και κοινότυπο πλέον από τους βρικόλακες; Κι όμως, ο Joshua Fialkov δοκιμάζει μια νέα προσέγγιση και δημιουργεί μια δυνατή και ενδιαφέρουσα ιστορία που συναρπάζει τον αναγνώστη από το πρώτο τεύχος.

Η ιστορία ακολουθεί δύο εραστές (βρικόλακες και οι δύο), τον Andrew, ο οποίος σκοτώνει οποιονδήποτε βρικόλακα τρέφεται με ανθρώπους και τη Mary, βασίλισσα των βρικολάκων, καθώς ανταλλάσσουν τις απόψεις τους ένα βράδυ για το τι σημαίνει να είσαι βρικόλακας.

Δυο εραστές που θα γίνουν σύντομα εχθροί καθώς η Mary προτιμά να είναι μια αιμοδιψής βρικόλακας παρά ένα αδύναμο ανθρώπινο πλάσμα, ενώ ο Andrew μετανιώνει που την έκανε βρικόλακα και ορκίζεται να τη σκοτώσει προκειμένου να σώσει τον κόσμο. Το σενάριο ξεδιπλώνει το παρελθόν τους, τα πάθη τους καθώς και τις διαφορετικές δυνάμεις και αδυναμίες που έχουν.

Ο Joshua Fialkov σκιαγραφεί με δυνατή γραφή μια παράξενη ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν κυνηγό βρικολάκων και τη βασίλισσά τους. Η ατμόσφαιρα που έχει στήσει είναι σκοτεινή και συναρπαστική, οι χαρακτήρες φανερώνουν μια διαφορετική ψυχοσύνθεση βρικολάκων, φλερτάροντας μεταξύ τους ως αθάνατοι ενώ γνωρίζουν ότι την επόμενη στιγμή θα αντιμάχονται και η εξέλιξη της ιστορίας αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη από την πρώτη στιγμή.

Από τα πιο δυνατά ατού της ιστορίας είναι το απίθανο σχέδιο του Andrea Sorrentino. Το σκοτεινό σχέδιό του αποδίδει εξαιρετικά την ατμόσφαιρα της ιστορίας, ενώ παράλληλα οι φρικιαστικές και νευρώδεις μορφές του συμπληρώνουν θαυμάσια τον τρόμο της ιστορίας.

Το πρώτο αυτό τεύχος ενός πολλά υποσχόμενου κόμικ, πετυχαίνει να παρουσιάσει μια νέα συναρπαστική ιστορία σε ένα τόσο κοινότυπο πλέον θέμα, όπως είναι οι βρικόλακες.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ