Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

THE SANDMAN - ΑΙΩΝΙΕΣ ΝΥΧΤΕΣ

04.12.2011
email
THE SANDMAN - ΑΙΩΝΙΕΣ ΝΥΧΤΕΣ
Εκδοτικός Οίκος
ANUBIS
Συγγραφέας
Μετάφραση
Ελένη Σκριτζόβαλη
Κατηγορία
ISBN
960-306-446-7
Σελίδες
159

Εφτά υπέροχα εικονογραφημένες ιστορίες υπόσχονται να ταξιδέψουν τον αναγνώστη σε φανταστικούς κόσμους, όπου η αλληγορία και η πραγματικότητα συνυπάρχουν όπως οι σκιές και το φως. Το επικό έργο του Neil Gaiman “The Sandman”, που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη, είχε κερδίσει κοινό και κριτικούς από τότε που κυκλοφόρησε. Τώρα ο συγγραφέας επιστρέφει με αυτήν τη συλλογή ιστοριών που αλλάζουν με την προοπτική τους την αντίληψη του αναγνώστη και παίζουν με έννοιες που βρίσκονται στις γωνίες του μυαλού του.

Στο βιβλίο αυτό εμφανίζονται «οι Αιώνιοι». Εφτά αθάνατα αδέλφια που εκπροσωπούν αφηρημένες έννοιες, όπως: το Όνειρο, ο Θάνατος, το Πεπρωμένο, η Επιθυμία, η Απελπισία, το Παραλήρημα και η Καταστροφή . Κάθε ιστορία είναι εικονογραφημένη σε εντελώς διαφορετικό στυλ, από μια λίστα από τους καλύτερους Αμερικανούς, Βρετανούς και Ευρωπαίους δημιουργούς κόμικς.

Στην πρώτη ιστορία, που θυμίζει όπερα, ο πρωταγωνιστής ακολουθεί τον Θάνατο σε ένα νησί στη Βενετία και αφηγείται τα γεγονότα μιας ημέρας που διαρκεί για πάντα. Στη δεύτερη ιστορία παρουσιάζεται μια ερωτική ιστορία, μιας πανέμορφης κοπέλας που θα αποκτήσει όλα όσα επιθυμεί και θα πληρώσει το τίμημα. Στη τρίτη ιστορία ακολουθούμε ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο του Σύμπαντος, εκεί όπου τα άστρα έχουν οντότητα και οι Αιώνιοι δεν είναι μόνο έννοιες αλλά έχουν αισθήματα και θυμίζουν έστω και για λίγο ότι είμαστε ένα μικρό κομμάτι τους.

Στην τέταρτη ιστορία εμφανίζεται η Απόγνωση σε δεκαπέντε δυνατά και τραγικά πορτρέτα Στην πέμπτη ιστορία μια αποστολή διάσωσης θα δοκιμάσει τις αντοχές της λογικής του αναγνώστη, αλλά και εκείνων που θα επιχειρήσουν να εισβάλουν στον κόσμο του Παραληρήματος. Στην έκτη ιστορία μια ομάδα αρχαιολόγων ανακαλύπτουν στοιχεία για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, μαθαίνοντας έτσι περισσότερα απ’ό,τι θα έπρεπε για τον Όλεθρο. Και στην έβδομη ιστορία εμφανίζεται το Πεπρωμένο που διαφεντεύει όλες τις Αιώνιες Νύχτες.

Ονειρικές και ερωτικές ιστορίες, παντρεμένες με γοτθικά στοιχεία, λυρισμός και σκοτεινή φαντασία, παιχνίδια λογικής και παράνοιας αποκαλύπτουν σε κάθε ιστορία κάτι για το καθένα από τα εφτά αδέλφια, ενώ παράλληλα το ιδιαίτερο σχέδιο κάθε δημιουργού χαρίζει σε κάθε ιστορία τη δική της μοναδική ατμόσφαιρα.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ