Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

LOCKE AND KEY # 1

19.11.2011
email
LOCKE AND KEY # 1
Εκδοτικός Οίκος
IDW Publishing
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Gabriel Rodriguez

Μετά το θάνατο του πατέρα τους Rendell Locke, ο Tyler, η Kinsey και ο Bode Locke μετακομίζουν με τη μητέρα τους στην πατρογονική εστία, το Keyhouse, το οποίο βρίσκεται στο Lovecraft, στη Μασαχουσέτη. Ο ένας από τους δύο νεαρούς δολοφόνους ο Sam Lesser, βρίσκεται ήδη στο αναμορφωτήριο, όπου επικοινωνεί κρυφά με μια παραφυσική δύναμη που υπόσχεται να τον ελευθερώσει σύντομα.

Καθώς εξερευνάει το σπίτι ο Bode Locke, ο νεότερος γιος της οικογένειας, ανακαλύπτει ένα πολύ ιδιαίτερο κλειδί. Ένα κλειδί που ξεκλειδώνει μια πόρτα, που όποιος τη διασχίσει το πνεύμα του αποχωρίζεται από το σώμα του. Ποιο μυστικό κρύβει το σπίτι των Locke; Και ποιο μυστήριο διατρέχει το κλειδί;

Ο Joe Hill (γιος του Stephen King) στην ουσία ανοικοδομεί μια ιστορία, με παράξενη δομή αλλά πολύ καλούς ρυθμούς ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Η ίδια η ιστορία αποτελείται από τρεις πράξεις, με κάθε πράξη να αποτελείται από δυο ιστορίες με έξι τεύχη. Οι χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει είναι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι, μπλεγμένοι σε ένα πολύ παράξενο παιχνίδι της μοίρας, αναγνωρίσιμοι από τον αναγνώστη και εύκολα κατανοητοί. Η ατμόσφαιρα ξεδιπλώνεται ήσυχα, με δόσεις καθημερινότητας, οι οποίες ταράσσονται σχεδόν αναπάντεχα από απρόσμενα γεγονότα, χωρίς να σταματάει ούτε στιγμή όμως το σκιώδες παιχνίδι της μοίρας.

Το σχέδιο του Rodriguez είναι στα καλύτερά του, με συνθέσεις σκηνών καταπληκτικές. Η δουλειά του με τις εκφράσεις των χαρακτήρων, τις πόζες τους αλλά και την απήχηση που έχουν στην πλοκή είναι εξαιρετική.

Σίγουρα μια από τις πιο προσεγμένες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει, με προσοχή στη λεπτομέρεια, που υπόσχεται να τραβήξει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ