Έχουμε διαβάσει 3022 βιβλία

VAMPIRE KNIGHT

20.10.2011
email
VAMPIRE KNIGHT
Εκδοτικός Οίκος
VIZ MEDIA
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Η Ακαδημία Cross αποτελείται από δύο τάξεις μαθητών: την τάξη της Ημέρας και την τάξη της Νύχτας. Όταν νυχτώνει και τελειώνουν τα μαθήματα της πρώτης τάξης, οι μαθητές των δύο τάξεων συναντιούνται στο διάδρομο που χωρίζει τους κοιτώνες. Η Yuki Cross και ο Zero Kiryu, που αποτελούν τους προστάτες του σχολείου, πρέπει να κρατήσουν τις δύο τάξεις χωριστά. Γιατί η Ακαδημία έχει ένα επικίνδυνο μυστικό: στην τάξη της Νύχτας είναι όλοι βρικόλακες!

Το Manga αυτό, δημιουργία της Matsuri Hino, έχει μια φρέσκια και ενδιαφέρουσα προσέγγιση σε ένα θέμα για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά: τους βρικόλακες. Η ιστορία χρησιμοποιεί έξυπνα, κλισέ στοιχεία, όπως η ιεραρχία των βρικολάκων (εδώ μόνο ένας καθαρόαιμος βρικόλακας μπορεί να μετατρέψει έναν άνθρωπο σε βαμπίρ) και ισορροπεί ανάμεσα σε δόσεις τρόμου, δράσης και κωμωδίας ενώ αποφεύγει κοινότoπα ατοπήματα (σε αυτήν την ιστορία το να είναι κάποιος βρικόλακας δεν τον κάνει απαραίτητα κακό).

Οι χαρακτήρες είναι ενδιαφέροντες, έχουν ο καθένας διαφορετικό παρελθόν και εξέλιξη και η δημιουργός έχει έξυπνα μοιράσει το ενδιαφέρον της ιστορίας όχι μόνο στην πρωταγωνίστρια (Yuki Cross) αλλά και σε δύο άλλους χαρακτήρες, τον συνεργάτη της Zero Kiruy και τον σωτήρα της αλλά και βρικόλακα Kaname Kuran. Τα αισθήματα των χαρακτήρων ξεδιπλώνονται στις πτυχές της ιστορίας, συγκρούσεις, δίψα για εκδίκηση και μεταμορφώσεις χτυπούν απροσδόκητα και μανιασμένα τους πρωταγωνιστές, ένα ερωτικό τρίγωνο σχηματίζεται και η ανάγκη για αγάπη ποτέ δεν ήταν τόσο επικίνδυνη.

Το σχέδιο, ζωντανό, με καθαρές γραμμές και καλή δουλειά στα πάνελ, υποστηρίζει το χιούμορ και τη δράση του Μάνγκα, ενώ πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στην απόδοση των συναισθημάτων των χαρακτήρων (αξιοσημείωτο είναι ότι η δημιουργός σχεδίαζε Μάνγκα μόνο εννέα μήνες προτού αρχίσει να γράφει).

Το Vampire Knight κεντρίζει από τις πρώτες σελίδες το ενδιαφέρον του αναγνώστη, γιατί πρόκειται για μια συναισθηματικά δυνατή και ζεστή ιστορία που καταφέρνει να συνδυάσει θαυμάσια το χιούμορ των Μάνγκα με το ενδιαφέρον της κοινωνίας των βρικολάκων και ξεσηκώνει τις αισθήσεις με τη δράση και το πόσο βαθιά εισχωρεί στον ψυχισμό των χαρακτήρων που εμπλέκονται. Πρόκειται για μια ιστορία που καθηλώνει και διαβάζεται καλύτερα τη νύχτα!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ