Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

IKIGAMI

20.10.2011
email
IKIGAMI
Εκδοτικός Οίκος
VIZ MEDIA
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Motoro Mase

Σε μια Ιαπωνία του μέλλοντος, η κυβέρνηση δημιουργεί ένα πρόγραμμα που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τους πολίτες να εκτιμήσουν τη ζωή στο μέγιστο βαθμό και να γίνουν παραγωγικά μέλη της κοινωνίας. Για να το πετύχει αυτό, εμβολιάζει όλα τα μικρά παιδιά και ένα στα χίλια θα πεθάνει στην ηλικία των 19 με 25 ετών από μια νανο- συσκευή που εμφυτεύεται μέσα του.

Κάθε άτομο που πρόκειται να πεθάνει λαμβάνει, 24 ώρες πριν, ένα σημείωμα που το πληροφορεί για την ακριβή ώρα του θανάτου του. Το σημείωμα αυτό ονομάζεται ικιγκάμι.

Ο Φουτζιμότο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, εργάζεται ως διανομέας αυτών των μηνυμάτων. Κάθε τεύχος της σειράς έχει δυο ιστορίες, τις οποίες τις βλέπουμε τόσο μέσα από τα μάτια των καταδικασμένων να πεθάνουν όσο και του Φουτζιμότο, ο οποίος πρέπει να αντέξει το βάρος αυτής της δουλειάς, ενώ μέσα του γεμίζει αμφιβολίες για το αν πραγματικά λειτουργεί αυτό το σύστημα.

Το Ικιγκάμι δεν είναι μια ιστορία για ‘ελαφρύ’ διάβασμα. Ο συγγραφέας (Μοτόρο Μάσε) ξεδιπλώνει θαυμάσια την οργή, την έκπληξη, τον πόνο και την προσπάθεια αυτών που πρόκειται να πεθάνουν να αποδεχτούν τον επικείμενο θάνατό τους και να εξιλεωθούν για το παρελθόν τους. Παράλληλα, ο προσωπικός αγώνας του πρωταγωνιστή να καταλάβει γιατί συμβαίνει όλο αυτό, καθώς έρχεται σε επαφή με τόσες ζωές, κλιμακώνεται σταδιακά αφήνοντας σε αγωνία τον αναγνώστη.

Το σχέδιο, ρεαλιστικό, απλό και άμεσο, στηρίζει τις ιστορίες, παίζοντας πάντοτε με επικείμενες σκιές που διαγράφονται στον ορίζοντα. Τα πάνελ πιάνουν μεγάλο χώρο καθώς πολλά συμβαίνουν σε μια σκηνή και η όλη ατμόσφαιρα θα θυμίσει σε πολλούς ατμόσφαιρα των κόμικς του ’80.

Το πρώτο τεύχος ακολουθεί την ιστορία του Γιοσούκε, ο οποίος κακοποιούνταν συστηματικά στο σχολείο από συμμαθητές του και αφού λάβει ένα ικιγκάμι, αποφασίζει να εκδικηθεί. Η δεύτερη ιστορία παρουσιάζει δυο φίλους που παίζουν κιθάρα στο δρόμο και πώς η σχέση τους δοκιμάζεται ενόψει μιας μεγάλης επιτυχίας.

Το Ikigami προορίζεται περισσότερο για αναγνώστες που θέλουν κάτι περισσότερο από ένα απλό Μάνγκα. Είναι σκληρό, συναισθηματικά δυνατό και θέτει εύλογα ερωτήματα για το τι θα έκανε κανείς, αν γνώριζε ότι πρόκειται να πεθάνει σε μια ημέρα, την ηθική και την ανατομία της κοινωνίας, η οποία θυσιάζει μέλη της στο βωμό μιας πιο παραγωγικής πραγματικότητας… ή όχι ;

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ