Έχουμε διαβάσει 3013 βιβλία

THE LEGEND OF KAMUI - volume 1

20.10.2011
email
THE LEGEND OF KAMUI - volume 1
Εκδοτικός Οίκος
VIZ MEDIA
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο: Sanpei Shirato

Στη φεουδαρχική Ιαπωνία, την περίοδο Έντο, η κοινωνία διοικείται με σιδερένια πυγμή. Όταν θα βρεθεί ναυαγός σε ένα νησί, ο αποστάτης Νίντζα Καμούι συναντά έναν άλλο αποστάτη, τη Σούγκαρου, η οποία όπως και ο ίδιος καταδιώκεται διαρκώς από τη φατρία που άφησε πίσω. Η οικογένεια της Σούγκαρου θα συμπαθήσει τον Καμούι και θα τον φιλοξενήσει, μπορεί όμως η ίδια να εμπιστευτεί ξανά κανέναν;

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια περίοδο όπου η ιαπωνική κοινωνία είχε αυστηρά χαραγμένα όρια και κάστες. Οποιοσδήποτε τις αγνοούσε και προσπαθούσε να δημιουργήσει τη δική του ζωή, προκαλούσε την οργή τους. Ένα παράπτωμα θανατηφόρο.

Ο συγγραφέας σκιαγραφεί θαυμάσια τον Καμούι, έναν νεαρό αποστάτη Νίντζα, ο οποίος έχει αποφασίσει να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του. Αν και υπό διαρκή καταδίωξη, η ακεραιότητά του και η ηθική του συναγωνίζονται μόνο τις ικανότητές του στη μάχη, ενώ παράλληλα προσπαθεί να μην χάσει την ικανότητα να εμπιστεύεται τους συνανθρώπους του. Τα ακριβώς αντίθετα αισθήματα καθρεπτίζονται όμως στην Σούγκαρου, η οποία αν και έχει δημιουργήσει δική της οικογένεια, βλέπει με καχυποψία κάθε ξένο.

Το σχέδιο, πιο παραδοσιακό, μεταδίδει μια σκληρή ειλικρίνεια αλλά και την τραχύτητα της ζωής των χαρακτήρων, με φυσικές εκφράσεις και αξιοπρόσεκτες λεπτομέρειες. Οι σκηνές μάχες θυμίζουν κάτι από ταινίες, με τεχνικές Νίντζα, εξειδικευμένα όπλα και άπλετη δράση. Το περιβάλλον και οι χώροι όπου διαδραματίζεται η ιστορία είναι απλά εκπληκτικοί, ενώ οι παραδόσεις της κοινωνίας που απεικονίζει ο συγγραφέας αποδεικνύονται μια πλούσια πηγή έμπνευσης.

Το Μάνγκα αυτό έχει γίνει πλέον θρυλικό, κυρίως λόγω των ερωτημάτων που εγείρει σχετικά με τη σχεδόν άπιαστη υλοποίηση της προσωπικής ελευθερίας, την ατομικότητα αλλά και τα κοινωνικά συστήματα. Δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ