Έχουμε διαβάσει 3025 βιβλία

TALES OF THE DRAGON #1

15.06.2011
email
TALES OF THE DRAGON #1
Εκδοτικός Οίκος
MARVEL COMICS
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο: ALBERTO VARANDA

Κανένας δεν ξέρει πότε ακριβώς εμφανίστηκαν οι Δράκοι, αλλά η παρουσία τους και μόνο αλλάζει την πραγματικότητα. Η επιρροή τους καταστρέφει τα πάντα, μεταμορφώνοντας άνδρες και ζώα σε τέρατα: μια κατάρα γνωστή ως το Πέπλο (The Veil). Μόνο οι παρθένες γυναίκες δεν επηρεάζονται από αυτήν την κατάρα και μπορούν να πλησιάσουν αρκετά για να τους σκοτώσουν.

Και για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το Τάγμα των Δρακο-ιπποτών (Dragon Knights).Εκπαιδευμένες από παιδιά, πολεμούν ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, συμπεριλαμβανoμένου και του κόσμου που αρνείται να δεχτεί τις γυναίκες σε θέσεις ισχύος. Και πολεμούν έως θανάτου, γιατί αλλιώς ο κόσμος θα χαθεί.

Στο πρώτο τεύχος, η Ιππότης Jaina και η ακόλουθός της Ellys στέλνονται σε μια περιοχή όπου το Πέπλο έχει αρχίσει να επεκτείνεται, επηρεάζοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Πριν την άφιξη της Jaina η αδελφή της Dara είχε σταλθεί στην ίδια περιοχή αλλά χωρίς να επιστρέψει. Η Jaina είναι αποφασισμένη να εξοντώσει το Δράκο και να ανακαλύψει την αλήθεια για την αδελφή της.

Ο Ange έχει δημιουργήσει μια ιστορία με υπόβαθρο έναν μεσαιωνικό κόσμο, ο οποίος ακόμα και στο πρόσωπο της καταστροφής του επιδεικνύει την αθεράπευτη ανθρώπινη φύση του. Με σωστές δόσεις δράσης, παρασκηνιακών διαπλοκών και ερωτημάτων πάνω στη φύση του ανθρώπου, πετυχαίνει να δώσει ένα σενάριο ενδιαφέρον και με περιεχόμενο. Το σχέδιο του Varanda είναι πραγματικά μια απόλαυση, αφού αποδίδει εξαιρετικά τις γυναίκες Ιππότες και τα τέρατα που αντιμετωπίζουν, με μεγάλη λεπτομέρεια και τρομερή σκηνοθεσία.

Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις που έχουμε δει και πολύ καλή κίνηση της Marvel, να μεταφέρει μια έκδοση της Soleil από την Ευρώπη πέρα από τον Ατλαντικό. Εδώ, το ευρωπαϊκό σχέδιο συνδυάζεται αρμονικά με το γραφικό κόσμο της Ιστορίας και αφήνει τον αναγνώστη σε αγωνία για το επόμενο τεύχος.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με την Αγγελική Ράδου

Η Αγγελική Ράδου μιλάει στην Αφροδίτη Δημοπούλου και το Diavasame.gr με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο "Φάντασμα στο χιόνι" (εκδόσεις Momentum).
26.04.2020
Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ