Έχουμε διαβάσει 3010 βιβλία

FRUIT BASKET - Τόμος 1

05.03.2011
email
FRUIT BASKET - Τόμος 1
Εκδοτικός Οίκος
ANUBIS
Συγγραφέας
Μετάφραση
Ελένη Σκριτζόβαλη
Κατηγορία
ISBN
978-960-306-781-8
Σελίδες
208

Σχέδιο: Takaya Natsuki

Μετά το θάνατο της μητέρας της η Τόρου Χόντα (Tohru Honda), μαθήτρια γυμνασίου, αναγκάζεται να πάει να μείνει με τον παππού της. Μη θέλοντας να γίνει βάρος σε κανέναν, αρχίζει παράλληλα να δουλεύει ως καθαρίστρια σε σπίτια για να μπορεί να πληρώνει τα έξοδά της.

Καθώς όμως το σπίτι του παππού της χρειάζεται επισκευές, θα πάει να μείνει σε μια σκηνή στο δάσος, πράγμα που θα ανησυχούσε πολλούς όχι όμως τον αισιόδοξο χαρακτήρα της Τόρου, που δεν το βάζει κάτω μπροστά σε εμπόδια. Κοντά της θα ανακαλύψει ένα σπίτι στο οποίο μένουν τρία πανέμορφα αγόρια της οικογένειας Σόμα (Sohma), την οποία βαραίνει μια τρομερή κατάρα.

Όταν μια ξαφνική καταιγίδα θα καταστρέψει τη σκηνή της, τα τρία αγόρια της προσφέρουν δουλειά και την ευκαιρία να μείνει μαζί τους για όσο καιρό θέλει. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα, αφού ένα από τα αγόρια είναι και ο Γιούκι Σόμα (Yuki Sohma), το πιο δημοφιλές αγόρι του σχολείου.

Ο λόγος που το Manga αυτό είναι τόσο δημοφιλές είναι γιατί η ιστορία του υποστηρίζεται τόσο καλά από τους χαρακτήρες. Η αισιόδοξη και λίγο αφελής Τόρου γίνεται ένας εξισορροπητικός παράγοντας ανάμεσα στα αγόρια, που μπορεί να είναι ανάλαφρα κάποιες στιγμές όμως δεν λείπουν οι καβγάδες μεταξύ τους. Η ζεστασιά της βοηθά τα αγόρια να την εμπιστευτούν, κάτι που χρειάζονται απελπισμένα αφού το μυστικό τους, τούς αποξενώνει. Το μυστήριο που αφορά την οικογένεια Σόμα ξετυλίγεται σιγά-σιγά και περιπλέκει τους πάντες σε ένα παιχνίδι με απρόοπτες εξελίξεις αλλά και αστείες καταστάσεις.

Το Fruits Basket είναι ένα γεμάτο φρεσκάδα Manga, με χαρακτήρες που υποστηρίζουν θαυμάσια την ιστορία, τραγελαφικές παρεξηγήσεις, το απαραίτητο ρομάντζο και χιούμορ.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Συνέντευξη με τον Κύρο Πόντε

Ο Κύρο Πόντε, φιλολογικό ψευδώνυμο του Κυριάκου Σιδηρόπουλου, μιλάει στην Ευμορφία Ζήση και το Diavasame.gr, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο "Ένας περίεργος ξένος" (εκδόσεις Γκοβόστη).
29.03.2020
Περισσότερα

Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα / Platform Seven

Η Αφροδίτη Δημοπούλου στη στήλη της με τίτλο "Περιπλανήσεις σε ξένη γλώσσα", με όχημα την αγγλική γλώσσα κάθε μήνα παρουσιάζει επιλογές της από την ξενόγλωσση λογοτεχνία.

Platform Seven
24.02.2020
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/6/2019-30/11/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/6/2019 έως 30/11/2019.
19.12.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ