Έχουμε διαβάσει 2902 βιβλία

THE KILLER Modus Viventi

19.02.2011
email
THE KILLER Modus Viventi
Εκδοτικός Οίκος
ARCHAIA ENTERTAINMENT
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο : Luc Jacamon

Αρκετά χρόνια μετά από την απομάκρυνσή του από το θανατηφόρο επάγγελμά του o Killer, έχοντας βαρεθεί την απραξία, αποφασίζει να επιστρέψει. Με οικογένεια πλέον και έχοντας δοκιμάσει μια ήσυχη ζωή, θα επιστρέψει στον παλιό τρόπο ζωής του. Οι στόχοι παρουσιάζονται και πάλι, το κυνηγητό αρχίζει, οι δολοπλοκίες στήνονται και οι προδοσίες υφαίνουν έναν ασφυκτικό ιστό γύρω από τον πρωταγωνιστή.

Το The Killer: Modus Vivendi 1 αποτελεί μια μινι-σειρά , που δρα ως μια διεισδυτική ματιά στο μοναχικό κόσμο ενός επαγγελματία δολοφόνου. Η ιστορία είναι περισσότερο ένα ψυχογράφημα πάνω στο χαρακτήρα αυτόν και την πορεία του, εξαιρετικά καλογραμμένη και πιστή στο είδος της.

Ο Matz, στα καλύτερά του, στήνει τον πρωταγωνιστή του, έναν επαγγελματία δολοφόνο, μπροστά στην κάμερα και παρακολουθεί τις σκέψεις του, τι τον οδηγεί και το είδους άτομο είναι. Κάθε απόφαση έχει ασύλληπτες επιπτώσεις καθώς οι ρυθμοί σε αυτό το παιχνίδι είναι γρήγοροι και μόνο το τι ξέρει μπορεί να τον σώσει. Το μοναχικό μονοπάτι που ακολουθεί μέσα του, χαραγμένο με πειθαρχία, τον σώζει πολλές φορές αλλά παράλληλα μπορεί να τον οδηγήσει και στην παράνοια.

Το σχέδιο του Luc Jacamon συνεχίζει θαυμάσια την αίσθηση του χαρακτήρα σε κάθε σελίδα. Οι χαρακτήρες είναι ιδιαίτερα εκφραστικοί, αλλά το καλύτερο κομμάτι είναι το έντονο περιβάλλον που έρχεται σε αντίθεση με το σκοτεινό κόσμο της ιστορίας. Ο Jacamon παίζει θαυμάσια με τα πάνελ, αλλάζοντας συνέχεια μέγεθος και διάταξη για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, ενώ χρησιμοποιεί έξυπνα διαφορετικές χρωματικές παλέτες για διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις, χρονολογίες ή τόπο.

Μια ιστορία νουάρ για έναν μοναχικό δολοφόνο μπλεγμένο στην πιο καταλυτική αποστολή της ζωής του, με το πιο ακριβό τίμημα: την ίδια του την λογική.

Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ