Έχουμε διαβάσει 2902 βιβλία

TENKEN

06.01.2011
email
TENKEN
Εκδοτικός Οίκος
One peace
Συγγραφέας
Κατηγορία
ISBN

Σχέδιο: Yumiko Shirai

Κάθε 50 χρόνια, στο φεστιβάλ ΤενΚεν, μια θυσία απαιτείται για να εξευμενιστεί ο τερατώδης στη μορφή θεός Γιαμάτα Νο Ορότσι. Για να ξεφύγει από το πεπρωμένο αυτό ένα νεαρό κορίτσι, η Σάκι, θα φύγει από το χωριό της και θα βρει καταφύγιο σε μια μακρινή περιοχή, όπου θα δουλεύει για μια εταιρεία που κατασκευάζει υποστυλώματα από μπαμπού.

Εκεί θα συναντήσει τον Μακάτα, ο οποίος σιγά-σιγά αρχίζει να έλκεται από τη Σάκι. Όμως ο θεός Γιαμάτα δεν έχει ξεχάσει τη θυσία του και κυνηγάει ανηλεώς τη Σάκι. Θα μπορέσει ο Μακάτα να ακολουθήσει τη Σάκι στην άβυσσο που βαδίζει και ποιο είναι το σκοτεινό μυστικό αυτής της τελετής;

Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα μετά-αποκαλυπτικό μέλλον, όπου ο κόσμος είναι καταστραμμένος εξαιτίας ενός πολέμου. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί το μύθο του Γιαμάτα Νο Ορότσι, ενός θεού με οκτώ κεφάλια που έκλεβε και έτρωγε νεαρά κορίτσια, για να χτίσει μια ιστορία φαντασίας, δράσης και αγάπης. Το σενάριο έχει πολύ καλό ρυθμό και χρησιμοποιεί ευφάνταστα παραδόσεις και μύθους.

Το σχέδιο της Γιούμικο Σιράι είναι υπέροχο και η ατμόσφαιρα αφήνει μια αίσθηση ονειρική και αιθέρια, εκεί όπου βρίσκεται η αλήθεια για τους πρωταγωνιστές μας. Οι χαρακτήρες με τη σειρά τους εμφανίζονται ανθρώπινοι, με υπέροχες εκφράσεις, κάτι που αναδεικνύεται ιδιαίτερα με το λεπτομερές σχέδιο. Η ποικιλία στα σκηνικά και στη δράση προσδίδει μεγαλύτερη αγωνία στην ιστορία και προσθέτει ρεαλιστικότητα.

Το Τένκεν δεν είναι μια εύκολη ιστορία για να διαβάσει κανείς. Ξεφεύγει από τα περισσότερα Μάνγκα, γιατί έχει πιο ώριμο περιεχόμενο. Έχει όμως μια μοναδική προοπτική, αναμιγνύει θαυμάσια τους μύθους με την πραγματικότητα και προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη με την αγωνία και την πλοκή της.


Η ομάδα μας

Ημερολόγιο

Τελευταία άρθρα

Αφιέρωμα στην ελληνική λογοτεχνία

Αφιέρωμα του Diavasame.gr στην ελληνική λογοτεχνία. Για 13η συνεχή χρονιά, η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr θα επιλέξει και θα παρουσιάσει κριτικές βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς από τις 15/7 έως και την 29/7.
10.07.2019
Περισσότερα

Τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών, βιβλία 1/12/2018-31/5/2019

Δημοσιεύουμε τη λίστα με τα πρώτα, σε αναγνώσεις κριτικών βιβλία για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Ρίξτε μια ματιά στην ενδιαφέρουσα λίστα που καλύπτει την περίοδο από 1/12/2018 έως 31/5/2019.
03.06.2019
Περισσότερα

Συνέντευξη με την Ευτυχία Γιαννάκη και τους Πιτσιμπουίνους της

Η Ευτυχία Γιαννάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης περιπέτειας των Πιτσιμπουίνων «Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο» από τις εκδόσεις Ίκαρος, συνομιλεί με την Ελένη Κίτσου και το Diavasame.gr.
02.06.2019
Περισσότερα

Κριτικές αναγνωστών

ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΝΣΜΟΥΘ Ξένη Λογοτεχνία ΣΥΛΛΟΓΗ JEMMA PRESS 22/11/63 22/11/63 Ξένη Λογοτεχνία Stephen King BELL ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΙΝΟΥΧΕ, Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ Ξένη Λογοτεχνία Mika Waltari ΚΑΛΕΝΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ Ελληνική Λογοτεχνία Χριστίνα Ζέμπη ΩΚΕΑΝΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣΣΕΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΝ Ξένη Λογοτεχνία Tom Robbins ΑΙΟΛΟΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Ξένη Λογοτεχνία Victor Hugo ΣΜΙΛΗ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία ΟΜΑΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ VAKXIKON.GR ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ ΤΟ ΥΓΡΟΝ ΠΥΡ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΧΥ Ιστορία/Δοκίμιο/Μελέτη Κωνσταντίνος Καρατόλιος HISTORICAL QUEST ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ Ελληνική Λογοτεχνία Βαγγέλης Κούτας ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ Ελληνική Λογοτεχνία Χάρης Βλαβιανός ΠΑΤΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (ΜΕ) ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ Διάφορα Κώστας Γκοτζαμάνης ΠΑΤΑΚΗΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ελληνική Λογοτεχνία Αντώνης Μπουλούτζας ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟ Ελληνική Λογοτεχνία Γαβριήλ Αλεξάνδρου ΙΩΛΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΜΟΥ Ελληνική Λογοτεχνία Γεωργία Μαμά ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ Ξένη Λογοτεχνία Ian Rankin ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΦΩΤΕΙΝΗ; Ελληνική Λογοτεχνία Τρύφων Ζαχαριάδης ΑΡΜΟΣ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ Ελληνική Λογοτεχνία Μιμή Φιλιππίδη-Θεοχάρη ΩΚΕΑΝΙΔΑ